• شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۲:۳۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 99052518566
  • خبرنگار : 50153

نایب رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر:

یکی از ارکان امر به معروف، مطالبه‌گری از مسئولین است

یکی از ارکان امر به معروف، مطالبه‌گری از مسئولین است

ایسنا/قم نایب رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد: یکی از ارکان امر به معروف، مطالبه‌گری از مسئولین است و پویش مردمی حرف حساب در همین راستا ایجاد شده است.

سید محمد تقی حسینی در نشست خبری ستاد امر به معروف و نهی از منکر و پویش مردمی حرف حساب که در سالن اجتماعات مجتمع ناشران قم برگزار شد، گفت: پویش مردمی حرف حساب نهضت مطالبه گریی است که در پاسخ به مطالبه رهبری مبنی بر مطالبه‌گری از مسئولین شکل گرفته است.

وی افزود: هدف از پویش مردمی حرف حساب مچ گیری از مسئولین نیست بلکه زمینه ای برای بیان مطالبات به حق مردم در زمینه مشکلات جامعه در حیطه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است؛ اگرچه اولویت پیگیری مشکلات معیشتی مردم است.

وی با اشاره به سوره و آیات انفاق در قرآن کریم، رسالت خبرنگاران‌را انفاق دانست و عنوان کرد: یکی از مصادیق انفاق، نشر معارف الهی و اسلامی و مطالب خوب است. همچنین پویش مردمی حرف حساب نیز اگر به طور درستی محقق شود از مصادیق انتشار مطلب خوب و اتفاق است.وی با بیان اینکه شعار کلی هفته احیای امر به معروف؛ «نهضت حسینی؛ مطالبه‌گری و فرهنگ سازی» است؛ اضافه کرد: در  ۴۰ سال اول که از انقلاب گذشت، امر به معروف رویکرد خاص خودش‌را داشت و در اصل هشتم قانون اساسی تصریح شده بود به امر به معروف و نهی از منکر و نظر امام(ره) این بود که ما باید وزارتخانه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم.

وی گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حال حاضر کار ستادی‌را پیش‌ گرفته و کارهای عملیاتی و اجرایی بر عهده گروه‌های مردمی است. البته ایجاد زمینه تشکیل و فعالیت آن‌ها بر عهده ماست. هم‌اکنون نیز ما از گروه‌ها، موسسه‌ها، سمن‌ها و موسسات دعوت می‌کنیم که بیایند و تحت حمایت ستاد کار کنند.

حسینی با بیان اینکه در ساختار معاونت‌های ما تغییراتی ایجاد شده‌ است، گفت: در حال حاضر عمده فعالیت‌های ما در دو معاونت «رسانه فرهنگ سازی‌وآموزش» و «معاوت اجتماعی‌ و مطالبه‌گری است».

وی با اشاره به اینکه امر به معروف فقط مختص عفاف و حجاب نیست، عنوان کرد: در دوران قبل تا می‌گفتیم امر به معروف و نهی از منکر؛ فکر می‌کردیم یک کسی باید کارتی داشته باشد و در شهر به بد حجاب‌ها تذکر دهد.البته همین هم خوب است اما محدود به این نیست.

قائم مقام ستاد امر به معروف استان تصریح کرد: ۲۶ دستگاه مسئول فعالیت در زمینه عفاف و حجاب هستند و وضعیت حجاب و عفاف قم از کل کشور بهتر است اما برای قم یک نمونه ناهنجاری هم زیاد است. رهبری در سفر اخیرشان نسبت به وضعیت ظاهری قم اظهار نگرانی کردند که بعدش قرارگاه ۱۹‌دی زیر نظر ایشان تشکیل شد.

وی ادامه داد: بحث مطالبه گری اما فراتر از حجاب و عفاف است و معاونت اجتماعی و مطالبه گری در همین راستا ایجاد شده‌است. این معاونت گروه‌های مردمی مطالبه‌گررا تشکل می‌دهد و مجوز می‌دهد و حمایت می‌کند. در قم چند گروه مجوز گرفتند و یکی از آن‌ها جمعیت آمران به معروف و ناهیان از منکر است که این جلسه‌را برگزار کردند و «پویش مردمی حرف حساب»را در جهت پاسخگویی و مطالبه‌گری مسئولان راه انداختند.

حسینی اظهار کرد: مطالبه‌گری باید به نحو صحیح باشد تا نتیجه دهد. مقام معظم رهبری یکسری شاخص ارایه کردند ؛ مثلا اینکه مطالبه‌گری باید به دور از اهانت و توهین و خشونت و تندی باشد و نقد ما همراه با پیشنهاد سازنده باید باشد.

وی با اشاره به معاونت «رسانه ، فرهنگ سازی و آموزش»، گفت : . امر به معروف ما رسانه‌ای‌ها باید ترویج این دو واجب الهی باشد؛ ترویج امر به معروف و نهی از منکر. باید آن را نهادینه کنیم که همه امر به معروف کنند نه فقط کسی که کارت دارد.

حسینی بیان کرد: کرونا با همه مشکلاتش، فرصت‌هایی ایجاد کرد؛ مثلا بحث ماسک که دارد به یک فرهنگ تبدیل می‌شود. می‌شود یک معروف‌را هم در جامعه نهادینه کرد و به فرهنگ تبدیل کرد. در این راستا مساله آموزش مهم است؛ مطالبه‌گری و امر به معروف نیاز به آموزش دارد. هرکسی نمی‌تواند امر به معروف کند. اگر آموزش ندیده باشد و احکام امر به معروف و نهی از منکر را نداند، کار را خراب می‌کند که بعضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد:  از گروه های مطالبه‌گر در حد در تامین وکیل حمایت می کنیم. از اصحاب رسانه هم دعوت می کنیم که در این عرصه به شکل شفاف و قوی فعالیت کنند ما در این هفته میخواهیم این مسائل‌را به کمک صدا و سیما و رسانه‌ها برای مردم تبیین کنیم. هنوز خیلی‌ از مردم از قوانین حمایتی از آمران به معروف خبر ندارند.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: برای هفته امر به معروف، هشتگ #بی‌تفاوت نباشیم را جهت فعالیت در فضای مجازی انتخاب کرده‌ایم و شعار هفته هم «نهضت حسینی مطالبه‌گری و فرهنگ‌سازی» است که برای هر  هفت روز هفته هم اسامی خاصی انتخاب شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha