در این مرز و بوم جوانان پرانگیزه و با همت کم نیستند، اما آنچه در این میان حرف نخست را میزند، همت و اراده فرد است، چه بسا بسیاری نظیر مهمان گفتوگوی ما با وجود مشکلات مالی در سالهای اخیر باز هم کمر همت بر راهاندازی کاری نو بسته و شکستهای قبلی را به فراموشی میسپارند.
به گزارش ایسنا، به همت یک زوج چهارمحال و بختیاری، گلخانهای در شهر سرخون از توابع شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری، پس از قریب به ۱۰ سال احیا شد.
مسلم جمشیدی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در گذشته فعالیت گلخانهای داشته است، اظهار کرد: تحصیلات بنده کارشناسی ارشد رشته باغبانی بوده و چندسالی است کارمند سازمان جهاد کشاورزی شهرستان اردل هستم.
این کارآفرین با ابراز تاسف از استقبال محدود مردم از پتانسیلهای کشاورزی و حوزه گلخانه، افزود: مردم اطلاعاتی از گلخانه نداشته، بهعلاوه نیروی بیکار در این منطقه زیاد به چشم میخورد، بدین منظور خود و همسرم بر آن شدیم تا مکان گلخانهای را که قبلا به کشت خیار و گوجه اختصاص یافته و اینک بدون استفاده بود، از صاحب آن خریداری کرده و به کشت محصولات گلخانهای بپردازیم و از آنجا که سال گذشته بهصورت پایلوت کشت فلفل رنگی را در جهاد کشاورزی انجام داده بودم، تصمیم به کشت انبوه این محصول گرفتیم.
جمشیدی از مشکلات مالی خود طی چندسال گذشته گفت و ادامه داد: سالهای میانی دهه ۹۰ به کشت سیبزمینی پرداختم اما با ورشکستگی مواجه شدم، پس از آن مجبور به فروش خودرو شخصی و قسمتی از سرمایه زندگیم برای جبران این ورشکستگی شدم، اما از آنجا که در زندگی سعی بر آن دارم که از تنبلی و بیحوصلگی فاصله بگیرم، بهدنبال راهاندازی کسب و کار جدید اقدام کردم.
وی شروع بهکار خود و تیمش در این گلخانه را از ۷ ماه گذشته، عنوان و اضافه کرد: با راهاندازی تجهیزات و سیستم آبیاری قطرهای و تمیزکاری مکان به لطف خدا کار را آغاز کرده و در حال حاضر یک ماه و نیم است که به تولید فلفل دلمهای در این مکان رسیدهایم که فلفلها در ابتدا سبزرنگ بوده و برای رنگی شدن فلفلها، در شرایط مساعد و با دانستن شرایط گلخانهای و نیازهای کودی، ۶۵ الی ۷۰ روز زمان لازم است.
وی سطح زیر کشت گلخانه را ۶۰۰۰ متر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این گلخانه زمینه اشتغال ۲ مرد بیکار و ۴ خانم را بهصورت مستقیم مهیا کرد که علاوه بر این، تعداد دیگری بهصورت غیر مستقیم مشغول بکار خواهند شد.
این کارآفرین به ارزآوری این گلخانه اشاره و اضافه کرد: با شرکتی برای ارسال ۷۵ تن از محصول گلخانه قرارداد بستهایم که احتمالا فلفل گلخانه به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه ارسال خواهد شد و پیشبینی میشود که ۸۰۰ میلیون تومان در سال بهرهوری صادراتی داشته باشد.
جمشیدی با ابراز گلایه از صادرات میوههای ارگانیک به خارج از کشور، توضیح داد: بهتر است میوههای ارگانیک در ابتدا در کشور مصرف شود ولی از طرفی میوه ارگانیک بهدلیل گران بودن مورد اقبال مردم قرار نمیگیرد.
وی در پایان از حمایتهای بیدریغ همسرش تشکر و خاطرنشان کرد: قطعا پایاپایی و حمایتهای معنوی ایشان در پیشبردن کار گلخانه بسیار موثر بوده است.
در ادامه، به سراغ همسر آقای جمشیدی رفته و چندکلامی را با ایشان گفتوگو کردیم.
خدیجه جوانبخت بانوی خانهدار و مادر ۲ فرزند، با ابراز خرسندی از احیای این گلخانه و فعالیت روزانه و مستمر در این مکان، گفت: بهطور متوسط روزی ۶ ساعت در گلخانه فعالیت دارم، البته بستگی به میزان کار در هر روز دارد.
این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه در حال حاضر، تولید اصلی آغاز نشده است، اظهار کرد: فلفلهای تولیدی در مرحله اول سبزرنگ بوده که مقداری برای فروش استفاده میشود و بدلیل قیمت بالای انواع رنگی فلفل در امر صادرات بیشتر از نمونههای رنگی استفاده میشود.
وی از حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی قدردانی و خاطرنشان کرد: قطعا بهدنبال گسترش کار هستیم و سازمان جهاد کشاورزی آموزشهای خوبی در زمینه صادرات در اختیار ما قرار داده که استمرار حمایت مادی و معنوی این عوامل میتواند اشتغالزایی بیشتری را در این گلخانه رقم بزند.
انتهای پیام
نظرات