• چهارشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99061914093
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گیاه پرخاصیتی که به جای زعفران استفاده می شود

گیاه پرخاصیتی که به جای زعفران استفاده می شود

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه مهم‌ترین استفاده از گلرنگ تولید روغن از دانه‌های این گیاه است، گفت: از گلبرگ‌های گلرنگ برای تولید رنگ در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گلرنگ یا همان کاجیره با نام علمی ‌Carthamus tinctorius گیاهی بسیار ارزشمند از خانواده گل میناست که در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان به صورت زراعی کشت می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر هند، قزاقستان، مکزیک، آمریکا و آرژانتین مهم‌ترین تولیدکنندگان گلرنگ در جهان هستند.

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: میزان روغن دانه‌های گلرنگ با توجه به رقم مورد کاشت و شرایط منطقه‌ای که گیاه در آن رشد می‌کند، بین 23 تا 36 درصد است.

ابراهیمی اظهار کرد: مهم‌ترین ماده رنگی گلبرگ‌های گیاه کارتامین نام دارد که مشخص‌کننده میزان رنگدهی آن است.

وی گفت: استفاده از گلبرگ گلرنگ به جای زعفران به عنوان رنگ خوراکی در بین مردم بسیار رایج است، گل‌های گلرنگ خاصیت محرک، مسکن و ملین دارد که به صورت دمنوش یا خیسانده مصرف می‌شود، تسریع گردش خون و کمک به بهبود افرادی که دچار فلج اندام هستند از دیگر خواص آن است.

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: تخم گلرنگ گرم و خشک و مسهل است و روغنی که از این تخم به دست می‌آید، به عنوان یک روغن گیاهی اشباع نشده، جزو کم ضررترین روغن های گیاهی است.

ابراهیمی ادامه داد: استفاده از روغن گلرنگ به جای روغن آفتابگردان، روغن ذرت و یا روغن سویا در پخت مواد غذایی و تهیه انواع سالاد کمک شایانی به حفظ سلامت قلب و عروق می‌کند.

وی افزود: سه ویژگی ممتاز روغن گلرنگ که آن را به روغنی محبوب در طبخ مواد غذایی تبدیل کرده است، شامل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده، طعم ملایم و پایداری در دماهای بالا است.

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: این روغن از نظر طعم و رنگ شباهت زیادی به روغن آفتابگردان دارد. این روغن در دماهای پایین پایداری مناسبی دارد و در هنگام طبخ نیز بوی دود ایجاد نمی‌کند.

ابراهیمی اظهار کرد: استفاده از روغن گلرنگ به کاهش وزن و کاهش تجمع چربی در بدن کمک می‌کند، این روغن همچنین تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش مقاومت به انسولین که در اثر چربی بالا به وجود می‌آید داشته و به دلیل دارا بودن چربی‌های ساده و غیر ساده اشباع نشده کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی دارد.

وی افزود: میزان ویتامین E در روغن گلرنگ از روغن زیتون نیز بالاتر است و در بهبود و جلوگیری از تصلب شرایین، چربی خون و بیماری‌های قلبی بسیار موثر است.

 مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین به دلیل عدم بروز آلرژی در افراد، استفاده از روغن گلرنگ در تولید مواد آرایشی نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

ابراهیمی تصریح کرد: در طب سنتی و طب شرقی از روغن گلرنگ برای معالجه نوروپاتی، زخم‌های آبله مرغان و همچنین بی حسی و سوزن سوزن شدن اندام‌ها استفاده می‌شده است.

وی یادآور شد: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از روغن گلرنگ در کمک به ساخت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان نیز موثر است.

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: محافظت از کبد، خواص آنتی اکسیدانی، خواص ضد دیابت و چاقی، کمک به تقویت پوست و خواص ضد سرطانی، کمک به بهبود متابولیسم بدن از دیگر مزایای استفاده از روغن گلرنگ در رژیم غذایی افراد جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha