• چهارشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 99061914307
  • خبرنگار : 71592

افسر سابق اسرائیلی: باید هشدار حماس را جدی گرفت

افسر سابق اسرائیلی: باید هشدار حماس را جدی گرفت

افسر سابق سرویس‌ اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و نویسنده و تحلیلگر سیاسی اسرائیلی اعلام کرد، اسرائیل باید ضرب الاجل ۲ ماهه حماس برای اجرای توافقنامه های آتش بسی که به آنها متعهد شده را جدی بگیرد.

به گزارش ایسنا، یونی بن مناحیم، افسر سابق سرویس‌ اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و نویسنده و تحلیلگر سیاسی اسرائیلی در مقاله ای در پایگاه خبری "نیوز وان" نوشت: حماس و اسرائیل پس از گذشت سه هفته از به پرواز در آمدن بالن های آتش زا و حملات موشکی، به منظور آرام کردن اوضاع در نوار غزه بر سر آتش بس توافق کردند.

وی افزود، براساس این توافق، غزه ۳۴ میلیون دلار از قطر دریافت خواهد کرد که ۱۰ میلیون دلار از این پول برای سوخت و حقوق کارکنان حماس، ۱۰ میلیون دلار برای خانواده های نیازمند، هفت میلیون دلار برای قربانیان کرونا و مابقی برای جذب ۵۰۰۰ کارمند جدید وزارت بهداشت و وزارت کشور به مدت سه ماه و تزریق پول به شهرداری ها، دانشگاه ها و برگزاری مراسم ازدواج خانواده های کم بضاعت و پروژه های ساخت و ساز صرف خواهد شد.

بن مناحیم گفت: هشدار حماس به معنای پایان جنگ فعلی که با شدت کم ادامه داشت، نیست، زیرا ارتش تلاش کرد وضعیت را با برقراری آرامش طولانی مدت در مرزهای غزه به جای تشدید، کنترل کند اما ما اکنون با یک سکوت موهوم و موقت روبرو هستیم زیرا حماس به محض اعلام آتش بس به اسرائیل هشدار داد در صورتی که به تعهداتش عمل نکند دور بعدی حملات از طریق به پرواز در آوردن بالن های آتش زا و حملاتی از این قبیل را آغاز خواهد کرد و اسرائیل تنها دو ماه برای عمل به تعهدات توافق شده، فرصت دارد.

وی تاکید کرد، در تفاهم هایی که حاصل شد، حماس توپ را به زمین اسرائیل انداخت و برای عمل به تعهداتش دو ماه فرصت داد هر چند اسرائیل هم تلاش کرد قواعد بازی را تغییر دهد اما شکست خورد.

بن مناحیم نوشت، بیشترین دلیل کاهش قدرت بازدارندگی اسرائیل سیاست خویشتنداری است که در غزه در پیش گرفته است زیرا اسرائیل ترجیح می دهد روی جبهه شمال و جنگ با گروههای نظامی در سوریه متمرکز شود.

وی ادامه داد، این اخطار علنی حماس در واقع اخطار به میانجی هایی است تا طی هفته  های آتی اسرائیل را تحت فشار بگذارند به توافقاتش عمل کند اما این تفاهم های جدید فرصت مجدد را برای از سر گیری مذاکرات درباره تبادل اسرا فراهم می کند و شیوع ویروس کرونا در نوار غزه هم فرصتی برای پیشبرد این مذاکرات است.

بن مناحیم نوشت، حماس برای اینکه تمایل خود به دستیابی به تفاهم را به جای رویارویی نظامی همه جانبه نشان دهد در تنش های اخیر با اسرائیل کمتر دست به حملات موشکی زد.

وی تصریح کرد، اسرائیل هم  خود را برای احتمال از سرگیری مذاکرات درباره تبادل اسرا آماده می کند. چرا که دولت تل آویو با درخواست بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای عدم تحویل تعداد بیشتر اجساد فلسطینی ها موافقت کرده تا از این طریق حماس را برای تحویل سربازها تحت فشار قرار دهد اما به نظر می رسد این کار دیر صورت گرفته است زیرا بعید است که اصلا این کار فشار بر حماس را بیشتر کند.

پیش از این دفتر رئیس جنبش حماس در نوار غزه در بیانیه‌ای از دست‌یابی به تفاهماتی با رژیم صهیونیستی برای آرام‌سازی اوضاع در مرزهای غزه و پایان دادن به تنش در این منطقه خبر داد.

رژیم صهیونیستی در چارچوب توافق برقراری آرامش که با نظارت قطر به دست آمد و شامل توقف تمامی اشکال تنش است، تمامی مجازات‌هایی را که اخیرا به نوار غزه تحمیل شد، لغو کرده، گذرگاه‌ها را بازگشایی و سوخت را به نوار غزه پمپاژ کرد و به ماهی‌گیران فلسطینی اجازه بازگشت به دریا را داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha