به گزارش ایسنا، آمار شرکت اطلاعاتی کپلر نشان داد ذخایر نفت عربستان سعودی تا ۲۳ سپتامبر ۷۸ میلیون بشکه بود که بالاترین میزان از ۲۶ آوریل است. طبق جدیدترین گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی، تقاضای جهانی برای نفت در آوریل تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به پایینترین رکورد تاریخی سقوط کرد.
ژووی وانگ، تحلیلگر ارشد منطقه خاورمیانه شرکت اس اند پی گلوبال پلاتس در دوبی اظهار کرد: ذخایر نفت عربستان سعودی به دلیل حاشیه سود ضعیف پالایش و قیمت نسبتا بالای فروش برای محموله های سپتامبر و کاهش مصرف داخلی، رشد کرده است. کارهای تعمیراتی در پالایشگاه راس تنوره هم در رشد ذخایر نقش داشت به خصوص که تقاضای خارجی ضعیف مانده است.
به گفته مایک مولر، مدیر توسعه کسب و کار نفت و مدیر معاملات شرکت ویتول آسیا، پالایشگاههای آسیایی در حال بررسی این هستند که آیا با توجه به حاشیه سود وحشتناک می توانند تعهداتشان برای خرید از فروشندگان بزرگ اوپک را حفظ کنند. این پالایشگاهها هستند که نفت خریداری می کنند و آنها هستند که تصمیم می گیرند برای نفت چه میزان هزینه کرده و بر اساس چه شرایطی خرید کنند.
تحلیلگران پیش بینی کرده اند که پالایشگاههای آسیایی در سپتامبر تولیدشان را کاهش می دهند از جمله پتروچاینا که پیش بینی می شود تولیدش را در سپتامبر نسبت به ماه پیش پنج تا ۱۰ درصد کاهش دهد. سطح ذخایر سوختهایی نظیر دیزل، سوخت جت و نفت کوره که معمولا در آستانه زمستان روند رو به افزایش می گذارد، امسال رشد چشمگیری داشته اند و دورنمای حاشیه سود ضعیف پالایش در ماههای پیش رو را تقویت کرده اند.
بر اساس گزارش پلاتس، آژانس بین المللی انرژی در گزارش سپتامبر خود اعلام کرد با نزدیک شدن زمستان در نیمکره شمالی، وضعیت شیوع کووید ۱۹ نامعلوم می شود. در گزارش ماه پیش اعلام شد که وضعیت توازن بازار بسیار حساس است و با گذشت یک ماه، این دورنما شکننده تر به نظر می رسد.
انتهای پیام
نظرات