• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99071511249
  • خبرنگار : 50210

در گفتگو با یک مسئول عنوان شد:

لطفی که سیلاب به استان مرکزی کرد

لطفی که سیلاب به استان مرکزی کرد

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه سیلاب دو سال پیش در استان باعث شد بسیاری از مسیل ها و رودخانه‌ها خود را نشان دهند و تعرضات مشخص شوند، مجموعه قضایی و اجرایی وارد شدند تا این تعرضات تحت کنترل باشد.

عزت‌الله‌ آمره در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت رودخانه‌های استان در آستانه فصل بارندگی با بیان اینکه عمده وظیفه شرکت آب‌ منطقه‌ای در حوزه رودخانه‌ها، حاکمیتی است، اظهار کرد: در بعد حاکمیتی، وظیفه شرکت در قبال منابع آب و رودخانه ها تعیین حد و حدود است، اما در بعد تصدی‌گری، وظایف نگهداری و بهره‌برداری طبق ساختار تعریف شده وجود دارد که این وظایف مربوط به سدها می‌شود.

وی تصریح کرد: استان مرکزی دارای حدود 23 هزار کیلومتر رودخانه اصلی و فرعی است، مسلما یک مجموعه‌ای مانند شرکت آب منطقه‌ای نمی‌تواند وظیفه تصدی‌گردی 23 هزار کیلومتر رودخانه را داشته باشد و دائما در هر نقطه نیرو مستقر کند تا تمام رخدادها را تحت کنترل داشته باشد ولی می‌تواند حاکمیت داشته باشد.

آمره با بیان اینکه در بحث مدیریت رودخانه‌ها تقسیم کاری با دستگاه‌های اجرایی مرتبط انجام شده و در این بین تعیین حد و حدود رودخانه‌ها در تمام استان با شرکت آب منطقه‌ای است، گفت: سال گذشته حدود 230 کیلومتر از رودخانه‌های استان تعیین حریم و بستر شد و اولویت کار نیز رودخانه‌های اصلی بود و این برنامه به تناسب تزریق اعتبارات تمامی رودخانه‌های استان انجام می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه تمام رودخانه‌های داخل شهرها به دلیل حساسیت، تعیین حریم و بستر شده‌اند و این اقدام رودخانه‌های خارج از شهرها در دستور کار قرار دارد، افزود: تعیین حریم و بستر رودخانه‌های داخل شهرها با شرکت است، اما نگهداری آنها با توجه به طرح تفضیلی و جامع شهرها، با شهرداری است و شهرداری‌ها در ساخت و سازها باید حریم و بستر را رعایت کنند و با افرادی که وارد حریم و بستر می‌شوند باید از سوی شهرداری مورد برخورد قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به اینکه براساس طرح هادی، نگهداری رودخانه‌ها در روستاها با دهیاری و بخشداری‌هاست، بیان کرد: هرگونه ساخت‌و ساز در هر نقطه باید خارج از حریم و بستر رودخانه‌ها باشد.

وی با اشاره به رودخانه‌های خارج از شهر و روستا تصریح کرد: گاهی افراد در قالب فعالیت های کشاورزی اقدام به تصرف بستر رودخانه کرده اند. البته در خارج از شهر و روستاها میزان تصرف کم است، شاید این تصرف به شکل کاشت درخت و زراعت باشد که برای عبور سیلاب مزاحمت ایجاد می کند، پس باید ورود کنیم و لایروبی انجام شود.

آمره افزود: در سال گذشته حدود 50 کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شد که عمدتا شامل نقاط خطرساز بوده است، وی گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه سیلاب دو سال پیش در استان باعث شد بسیاری از مسیل ها و رودخانه‌ها خود را نشان دهند و تعرضات مشخص شوند، مجموعه قضایی و اجرایی وارد شدند تا این تعرضات تحت کنترل باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی اضافه کرد: سیلابی که در استان رخ داد تخریب خانه‌ای را در پی نداشت و این مهم نشانگر عدم انجام ساخت و ساز در بستر رودخانه‌هاست. در استان مرکزی دخل و تصرف در بستر رودخانه نسبت به حریم بسیار اندک است و البته تمامی تصرفات در حریم و بستر رودخانه ها کاملا شناسایی و به شهرداری ها اعلام شده است تا به تدریج اقدامات لازم را به انجام برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha