• شنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99071913532
  • خبرنگار : 50163

/بی‌کیفیتی گرد و روغن‌های تیزآب و انتقاد تاکداران/

تیزی تیزآب بر گلوی تاکداران ابهری

تیزی تیزآب بر گلوی تاکداران ابهری

ایسنا/زنجان یکی از مشکلاتی که این روزها تاکداران ابهری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بی‌کیفیت بودن گرد و روغن تیزاب است که موجب از دست رفتن محصول کشمش می‌شود.

ابهر پس از زنجان دومین شهرستان بزرگ استان محسوب می‌شود که از قابلیت‌های بسیاری در همه حوزه‌ها برخوردار بوده، تا جایی که نقش آن در اقتصاد استان زنجان غیرقابل انکار است. از قابلیت‌های صنعتی ابهر که بگذریم، این شهرستان در حوزه تولید محصولات کشاورزی نیز، همواره جزو شهرستان‌های پیشگام و تعیین‌کننده استان است تا جایی که ابهر در تولید محصولاتی از قبیل انگور، کشمش و حبوبات از  قطب‌های اصلی زنجان محسوب می‌شود.

حوزه کشاورزی ابهر نیز از گزند مشکلات مربوط به این حوزه در امان نمانده است. مشکلاتی که هر یک به نوبه خود سبب ایجاد گره‌های کور در اقتصاد و معیشت خانواده‌هایی که از طریق کشاورزی ارتزاق می‌کنند، می‌شود. این روزها اگر به باغ‌ها و گوشه کنار شهر ابهر سری بزنیم، مشاهده خواهیم کرد که کشاورزان زحمت‌کش منطقه در حال تیزاب‌زنی محصول انگور هستند، اما گرد و روغن تیزاب بی‌کیفیت، امسال گریبان تاکداران ابهری را گرفته و موجب از دست رفتن محصول کشمش کشاورزان شده است.

در حال حاضر ۸۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی ابهر متعلق به محصول انگور بوده و کشاورزان ابهری ۳۰ هزار تومان سالانه انگور روانه بازار می‌کنند؛ کشاورزانی که این روزها حال و روز خوشی ندارند. در همین رابطه رئیس نظام صنفی کشاورزی ابهر به خبرنگار ایسنا، می‌گوید: امسال گرد روغن وارد شده به بازار برای تیزاب‌زنی نامرغوب بود که همین امر سبب ضرر باغ‌داران زحمتکش منطقه شده است.

محمد نوروزی با بیان اینکه بعد از یک هفته از گذشت آغشته شدن انگورها به گرد روغن، هنوز اثری از خشک شدن در آن‌ها ملاحظه نمی‌شود، ادامه می دهد: همین امر سبب فاسد شدن محصول انگور و ضرر کشاورزان می‌شود.

وی تاکید می‌کند: از مسئولان خواهشمندیم برای نظارت بر بازار محصولات کشاورزی اقدامات جدی‌تری انجام دهند تا شاهد ضرر اینچنینی کشاورزان نباشیم.

تولید کشمش از گذشته تاکنون

در گذشته برای تولید کشمش، انگورها را در زیرزمین خانه آویزان می‌کردند تا تبدیل به کشمش شود که به عنوان روش سنتی شناخته می‌شود. در این روش رطوبت موجود در انگور از ۷۵ درصد به ۱۵ درصد می‌رسد. امروزه روش‌های متعددی برای این کار استفاده می‌شود، اما همچنان روش سنتی و قدیمی نزد بسیاری از مردم استفاده می‌شود.

یکی از این روش‌ها استفاده از تیزاب کشمش است. تیزاب کشمش کمک می‌کند انگورها در کوتاه‌ترین زمان تبدیل به کشمش شوند. علاوه بر این به کمک تیزاب کشمش دانه‌های کشمش درشت با رنگ خوب خواهیم داشت. روش‌های دیگر نیز برای تولید کشمش وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به کشمش آفتابی، کشمش سایه آفتاب و کشمش طلایی اشاره کرد که هر یک از این روش‌ها باعث می‌شود، کشمش با رنگ و ظاهری متفاوت تولید شود.

نحوه تولید کشمش با استفاده از تیزاب کشمش

تولید کشمش به استفاده از تیزاب کشمش نیاز به پروسه‌ای دارد که در آن انگور وارد پروسه شده و کشمش صادراتی با رنگ مطلوب خارج می‌شود. در این پروسه ابتدا انگورها را به صورت خوشه‌ای می‌چینند سپس آن را درون یک سبد چیده و پس از آن، آن را درون محلول تیزاب کشمش قرار می‌دهند که بهتر است این محلول یک روز قبل از انجام کار آماده شود، این محلول ترکیبی از گرد کربنات سدیم، روغن سبزه و آب است.

در ادامه روند، کل خوشه‌ها را برای یک دقیقه در این محلول نگه می‌دارند و سپس آن‌ها را درون سبدی قرار می‌دهند تا میزان محلول اضافه بر روی آن‌ها آبکشی شود. خوشه‌ها را در کنار یکدیگر قرار می‌دهند، به گونه‌ای که به یکدیگر برخورد نکنند. در فواصل زمانی یکسان باید زیر و رو شوند تا به صورت یکنواخت و همه جانبه خشک شود. مدت زمان خشک شدن کشمش‌ها در این روش، ۵ الی ۷ روز است. در نهایت پس از آماده شدن، کشمش‌ها را از خوشه جدا می‌کنند.

مزایای استفاده از تیزاب کشمش برای خشک کردن کشمش

مدت زمان خشک شدن کشمش در سایر روش‌ها از یک تا سه ماه متغیر است اما با توجه به مدت زمان خشک شدن سریع کشمش‌ها با استفاده از تیزاب کشمش، می‌توان این را به‌عنوان یکی از مزایای تیزاب کشمش و استفاده از آن در خشک کردن کشمش‌ها دانست.

یکی دیگر از مزایای استفاده از تیزاب کشمش در خشک کردن انگورها، این است که اندازه دانه‌های انگور کوچک نمی‌شود، رنگ خوبی می‌گیرند و در نهایت نرم می‌مانند. در صورتی که خشک کردن کشمش‌ها به روش‌های سنتی، موجب می‌شود حبه‌های انگور کوچک‌تر شده و به مرور خشک شوند. استفاده از کربنات پتاسیم موجب می‌شود دانه‌های انگور به‌صورت شیار شیار خشک شوند و روغن سبزه نیز موجب نرم شدن کشمش‌ها می‌شود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha