حمید حریری در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سرطان پستان یک بیماری قابل پیشگیری است، اظهارکرد: از سوی دیگر با مراجعه زود هنگام و به موقع می توان آن را درمان نیز کرد.
وی افزود: اما متاسفانه تعدادی از افراد نسبت به این بیماری آگاهی کافی نداشته و در مورد نحوه پیش گیری و علائم بروز آن چیز زیادی نمی دانند در نتیجه خیلی دیر به پزشک مراجعه می کنند.
حریری ادامه داد: علاوه بر آن تعدادی از زنان نیز از ترس داشتن سرطان سینه برای انجام آزمایش و معاینه به پزشک مراجعه نمی کنند.
وی از افزایش آمار ابتلا به سرطان سینه در میان زنان این استان خبر داد و تاکیدکرد: به راحتی می توان از بروز این بیماری و گسترش آن جلوگیری کرد.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی(عطوفت) بر خودآزمایی زنان در منزل و همچنین انجام آزمایشات غربالگری و ماموگرافی تاکید کرد و گفت: با انجام این اقدامات می توان تا اندازه خیلی زیادی از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه باید در این استان دو دستگاه های ماموگرافی در بخش دولتی و یک دستگاه در بخش خصوصی وجود دارد، افزود: باید بر تعداد این دستگاه ها به خصوص در بخش درمانی دولتی افزوده شود تا همه مردم توان انجام آن را داشته باشند.
حریری خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه درمان در بخش خصوصی بالا است و تعدادی از مردم توان مراجعه به بخش خصوصی را ندارند.
تصریح کرد: در حال حاضر در این انجمن برای خانم ۲۵ ساله مبتلا به سرطان پستان نیز تشکیل پرونده شده است اما بیشتر مبتلایان بالای ۳۵ سال سن دارند.
وی با بیان اینکه سرطان پستان نسبت به سایر سرطان ها کم خطرتر اما شایع تر است، گفت: عواملی همچون ازدواج دیرهنگام، دیر بچه دار شدن، استرس و اضطراب، سبک زندگی اشتباه و ارث از عوامل بروز این بیماری است.
حریری ادامه داد: در حال حاضر ۱۶۵۰ بیمار مبتلا به سرطان تحت پوشش این انجمن است که از این تعداد ۴۰۰ نفر مبتلا به سرطان پستان هستند.
انتهای پیام
نظرات