عبدالله جعفری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح «کنترل وزن و چاقی» با توجه به ضرورت پرداختن به یکی از آسیب های مهم کم تحرکی به علت زیست بوم جدید به خوبی در آموزش و پرورش تشخیص داده شد و معاونت تربیت بدنی و سلامت به دنبال پالایش وضعیت جسمی و سلامت دانش آموزان به عنوان یک طرح ملی برآمد.
وی با بیان اینکه این طرح سال گذشته در پنج استان به صورت آزمایشی انجام شد و امسال به شکل ملی اجرا میشود، تصریح کرد: پالایش دانشآموزان از ۱۵ شهریورماه امسال در همدان آغاز شده است به طوریکه وقتی دانش آموزان در مدارس حضور داشتند با آمادگی و همکاری مدیران مدرسه، معلمان ورزش و مراقبین سلامت این کار به راحتی انجام می شد اما در حال حاضر مشکل عدم دسترسی به دانش آموزان است بنابراین از خانواده ها خواستیم تا قد و وزن دانش آموزان را در اختیار مدارس قرار دهند که همه خانواده ها ترازو ندارند و این مسئله مشکلاتی را ایجاد کرده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با تأکید بر اینکه از خانواده ها میخواهیم در این طرح با ما همکاری کنند، افزود: هرچند با شرایط حال حاضر استان الزامی به حضور فرزندان در مراکز درمانی برای اندازه گیری قد و وزن دانشآموزان وجود ندارد اما در یک روستا که جمعیت پایینی دارد، میشود در مرکز بهداشت، اندازه گیری قد و وزن انجام شود.
وی با اشاره به وجود ۳۰۰ هزار دانشآموز در استان همدان ادامه داد: سال گذشته ۲۱ تا ۲۵ درصد دانش آموزان اضافه وزن داشتند اما احتمال میدهیم امسال با توجه به شرایط موجود، این آمار افزایش داشته باشد. تاکنون بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان در این طرح پالایش شدند و شاخص توده بدنی آنها استخراج شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان بیان کرد: این طرح، در برداشت اول فقط دانش آموزانی که اضافه وزن و چاقی دارند را درگیر می کند اما در بُعد فرهنگی توجه به مسائل تغذیه ای و افزایش تحرک جسمانی را تقویت می کند چراکه کم تحرکی دانش آموزان به بدنه نیروی انسانی ضربه میزند.
وی با بیان اینکه افزون بر ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار در قالب پروژه مهر با نشاط به مدارس استان داده شده است، گفت: این اعتبارات، سلامت محور بوده و برای خرید قدسنج، ترازو و بسته های فرهنگی از طریق ادارات ۱۹ گانه ما در شهرستانها و مناطق به مدارس تزریق شده است.
جعفری اذعان کرد: قرار است به زودی اطلاعات رسمی دانش آموزانی که در این طرح شرکت کرده اند، استخراج و در سامانه سناد بارگذاری شود تا به دانش آموزان کارنامه ارائه دهد اما فعلاً جمعآوری اطلاعات به صورت دستی انجام میشود.
وی با بیان اینکه فاز اول این طرح تا پایان آبان ماه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: در فاز دوم بحث مشاوره ای خواهیم داشت و از ظرفیتهای فراسازمانی مثل رسانه ها استفاده می کنیم تا دانسآموزان سبک زندگی خود را تغییر دهند چراکه چاقی یک معضل بوده و زمینه ساز بسیاری از بیماری ها مانند بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان در پایان در رابطه با فاز سوم این طرح توضیح داد: در فاز سوم افراد تشویق می شوند وزن خود را کنترل کنند و ما در هفته سلامت از این دانش آموزان تقدیر خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات