هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، ضمن تقدیر و تشکر از بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری در حمایت از کارگران فاقد بیمه و بیکار شده از کرونا اظهار کرد: ایشان در دیدار با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید فرمودند که سازمان تامین اجتماعی موظف است به حل مشکل کارگران بیکار شده و فاقد بیمه کمک کند تا آنها در شرایط کرونا بتوانند از پوششهای حمایتی برخوردار شوند. به این معنا که اگر پیشنهاد یا طرح و لایحه ای نیاز است از سوی تامین اجتماعی به مجلس ارائه شود تا زیرساخت کمک به کارگرانی که بیمه بیکاری ندارند به وجود آید.
پیش بینی منابع برای پوشش کارگران فاقد بیمه بیکاری
وی افزود: طبعا نمی توانیم از منابع سازمان که متعلق به کارگران و کارفرمایان است و به آن حق بیمه می پردازند، استفاده کنیم ولی برای کسانی که بیمه شده نیستند باید منابع دیگری پیش بینی شود. می توانیم تحت عناوین مختلفی نظیر بیمه حمایتی یا کمک دولتی طرح یا لایحه ای بدهیم و از محل برخی منابع سهمی برای کارگران روزمزد، فصلی و ساختمانی و فاقد بیمه درنظر بگیریم یا شرایطی پیش بینی کنیم که این کارگران با ارقام کمی حق بیمه پرداخت کنند.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران آمادگی تشکل های کارگری برای شناسایی و معرفی کارگران فاقد بیمه و بیکار شده از کرونا را اعلام کرد و گفت: وزارت کار می تواند از ظرفیت تشکل های کارگری که ارتباط نزدیکتری با گروههای کارگری دارند برای این منظور استفاده کند.
همراهی دولت و خیرین در تامین بسته های معیشتی
ابوی در عین حال درباره ورود خیرین در بحث حمایت از کارگران و تامین بسته های حمایتی از سوی دولت، گفت: دولت و کارفرمایان به اندازه وسع خود در بحث حمایت از گروههای آسیب پذیر و کارگران ورود کرده اند ولی معتقدم می توانیم از ظرفیت خیرین در اعطای کمکهای مومنانه استفاده کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند که باید با همراهی مساجد و بسیج مردمی به تهیه و توزیع مایحتاج افرادی که در قرنطینه به سر می برند کمک می کنیم لذا پیشنهاد ما این است که بخش دولت و خیرین در خصوص کمکهای مومنانه در کنار هم و همسو با یکدیگر پیش بروند تا خدمت رسانی و حمایت از گروههای ضعیف و کارگران آسیب دیده از کرونا به شکل مطلوبتری صورت گیرد.
وی در خصوص تامین ارزاق و بسته های معیشتی برای کارگران آسیب دیده از کرونا توسط خیرین نیز، گفت: اگر در زمینه تامین کالاهای اساسی شبکه دولت به کمک خیرین بیاید می توان با قیمت مناسبتری ارزاق را تهیه و به دست نیازمندان رساند. در خراسان رضوی با همکاری کمیته امداد و سپاه آستان قدس و خیرین برای تامین بسته های معیشتی وارد عمل شدیم ولی متاسفانه چوب لای چرخ ما گذاشتند و مشکلاتی به وجود آوردند لذا منظور از تامین زیرساخت این نیست که دولت از منابع خودش پول خرج کند بلکه از محل درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها اقدام یا شرایط کمک رسانی را تسهیل کند و اگر ساختمانی برای بسته بندی اقلام نیاز است در اختیار بگذارد و با همراهی خیرین و از محل مشارکتهای مردمی به یاری کارگران و گروههای آسیب دیده از کرونا برویم.
انتهای پیام
نظرات