غلامرضا آهنی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تاکید پزشکان، مصرف نکردن نمک نیست بلکه این امر است که نمک باید برای فرد عادی در هر روز ۵ گرم و برای بیماران قلبی روزانه ۳ گرم مصرف شود.
وی با بیان اینکه اگر فشار خون کنترل شود، در بروز بسیاری از بیماریها موثر است، افزود: سهم عمدهای از فشار خون بالا مربوط به الگوی مصرف ما دارد و برای کنترل فشار خون بالا نیاز به اصلاح الگوی مصرف داریم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه فعالیتهای بدنی، دوری از مشکلات روانشناختی و تغییر ذائقه در کاهش فشار خون موثر است، تصریح کرد: میزان مورد نیاز نمک روزانه برای هر فرد حدود ۵ گرم است که میزان مصرف در استان حدود ۱۰.۷۹ گرم است.
آهنی ادامه داد: تاکید پزشکان، مصرف نکردن نمک نیست؛ بلکه این امر است که نمک باید برای فرد عادی در هر روز ۵ گرم و برای بیماران قلبی روزانه ۳ گرم مصرف شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: نمک عامل فشار خون، سکتههای مغزی، قلبی و نارساییهای کلیوی و قلبی است که با کاهش مصرف آن، از ابتلا به این بیماریها جلوگیری میشود.
آهنی ادامه داد: کاهش مصرف ٦ گرم نمک در روز باعث کاهش ٢٤ درصدی سکتههای مغزی و کاهش ١٨درصدی سکتههای قلبی میشود که درنهایت موجب پیشگیری از 2.5 میلیون مرگ میشود.
وی با بیان اینکه علاوه بر مصرف زیاد نمک، مردم باید مراقب باشند تا از نمکهای تقلبی استفاده نکنند، اظهار کرد: یک نوع از نمکها بدون استاندارد به صورت قاچاق و فلهای عرضه میشود و انواع دیگر نمکهای تقلبی به نام نمک دریا، از دریاچههای ارومیه و قم وارد بازار شده در حالی که نمکهای دریا عوارض خطرناکی برای بدن دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: یکی از گروههایی که بسیار میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند، مادران هستند چراکه این گروه در تغییر ذائقه و سبک مصرف بسیار تاثیرگذارند.
انتهای پیام
نظرات