بهروز اکرمی هجدهم آبانماه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان مرکزی با تاکید بر اینکه اگر همه مجموعه ها وظایف خود را به درستی انجام دهند قطعا مردم منتفع خواهند شد، اظهار کرد: نان قوت غالب مردم است و از طریق آن، هم می توان سلامت جامعه را تضمین کرد و هم می توان سلامتی مردم را به خطر انداخت که متاسفانه ما راه دوم را انتخاب کرده ایم و نتوانسته ایم نان سالم به دست مردم بدهیم.
وی افزود: جهاد کشاورزی بر روند تولید گندم نظارت دارد و تا زمانی که تولید کیفی نباشد مسلما تا انتهای مسیر روند کیفی در پیش گرفته نمی شود به همین دلیل باید برای کیفیت در تولیدات همه ابعاد و اضلاع فراهم باشد.
اکرمی با اشاره به کارخانه تولید آرد کامل در آشتیان که سبوس گندم را نمی گیرد، بیان کرد: زمانی که چنین ظرفیتی در استان وجود دارد باید همه حمایت ها و تشویق نیز به کار گرفته شود، به همین دلیل برای رفع مشکلات این واحد تولیدی کارگروه به فرماندار شهرستان آشتیان و معاونت اقتصادی استانداری اختیار می دهد تا هر مصوبه ای که این کارخانه نیاز دارد صادر شود تا بتواند به روند تولید خود ادامه دهد.
وی در خصوص تولید محصولات ارگانیک گفت: در همه جای دنیا محصولات ارگانیک قیمت متفاوتی دارند، چه ایرادی دارد که نان ارگانیک هم با قیمت متفاوت به دست مردم برسد شاید، عده ای به دنبال این باشند که نان ارگانیک را با قیمت بیشتر برای تضمین سلامت خود تهیه کنند.
معاون استاندار مرکزی با اشاره به سبوس گیری بالا از گندم توسط برخی کارخانجات و مشکلات نان سفید، تصریح کرد: می توان نانوایی را موظف کرد که اطلاع رسانی لازم را برای مردم داشته باشند که مصرف نان سفید چه خطراتی می تواند داشته باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به ارزش غذایی سبوس و لزوم وجود آن در نان، سامانه کارخانجات خارج از استان مرکزی که آرد سبوس دار استاندارد عرضه نمی کنند بسته می شود و خریداران آرد نیز عملا نمی توانند از آرد بی کیفیت استفاده کنند، میزان سبوس گیری از گندم بین هفت تا 12 درصد است که کارخانجات استان باید حداقل را رعایت کنند در غیر این صورت سبوس گیری بیشتر از میزان تعریف شده با برخورد قانونی همراه خواهد بود.
اکرمی در خصوص استفاده از کنجد روی نان بیان کرد: اگر مصرف کنجد روی نان نادرست است باید مانع آن شد به طوری که اگر نانوایی اقدام به استفاده از کنجد کرد، تخلف محسوب شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزینیز در این جلسه گفت: در همین لحظه نانوایی در اراک وجود دارد که بازای استفاده از 10 گرم کنجد و 20 گرم سبوس روی نان 5 هزار تومان برای نان دریافت می کند.
سید احمد سجادی افزود: استفاده از کنجد روی نان عملا صرف اقتصادی برای نانوایی ها دارد و در واقع نانوایی براساس استفاده از کنجد می چرخد و با منع استفاده از کنجد عملا اقتصاد آنها با مشکل روبرو می شود.
حسین بختیاری نیز در این جلسه اظهار کرد: آن چیزی که تحت عنوان استاندارد سبوس گیری در اراک دیده می شود درست نیست و در واقع میزان سبوس گیری از گندم بیش از حد استاندارد است.
وی با بیان اینکه این سبوس گیری به سود کارخانجات تولید آرد است به همین دلیل بیش از استاندارد عمل می کنند، افزود: منصفانه نیست مردم از نانوایی های آزادپز نان گران تر، اما با کیفیت کمتر تهیه کنند به همین دلیل در زمینه سبوس مورد استفاده در آرد باید بر عملکرد نانوایی های آزاد پز نظارت جدی داشت.
فرماندار اراک تاکید کرد: بیشترین ارزش گندم در سبوس است به همین دلیل بهتر است که تیمی تشکیل و بازرسی مجددی از روند سبوس گیری کارخانجات تولید آرد انجام شود، چراکه باید نان کامل به دست مردم برسد و قطعا اگر نان کیفی تولید شود مردم هم استقبال خواهند کرد، البته باید فرهنگ استفاده از نان کامل سبوس دار را در جامعه ترویج کرد.
به گزارش ایسنا؛ مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به تامین 60 هزار تن گندم از فارس و گرگان به جهت افزایش کیفیت آرد استان مرکزی، اظهار کرد: آرد 665 تومانی داخل استان و آرد 900 تومانی نیمه دولتی از کارخانجات خارج از استان تامین می شود و می توان سامانه کارخانجاتی که آرد غیر استاندارد به لحاظ میزان سبوس به استان ارسال می کنند، بست.
محمود نعمتی افزود: در بحث استفاده از کنجد روی نان، پخت این نوع نان حتما باید به درخواست مشتری انجام گیرد.
انتهای پیام
نظرات