به گزارش ایسنا، بدنبال انتشار گفتوگویی با مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک از سوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک و درج آن در خبرگزاری ایسنا، دکتر خوانساری نژاد دانشیار ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی اراک در تماس با ایسنا درخصوص برخی اطلاعات عنوان شده در آن گفتوگو مواردی را مطرح کرد.
دکتر رحمت الله مرادزاده در بخشی از گفتوگوی یاد شده که سوم آذرماه در ایسنا منتشر شد، رسیدن به چرخش 60 درصدی ویروس را شرط کنترل و مدیریت این بیماری ذکر کرد و گفت: با مشارکت معاونت بهداشتی و وزارت بهداشت بر روی نمونه خون تصادفی گروهی از افراد جامعه دانشگاه علوم پزشکی اراک آزمایشی صورت گرفت و واکنش ایمنی بدن آنها در مقابل ویروس کرونا سنجیده شد.
وی افزود: چرخش این ویروس و میزان انتقال آن در استان عددی حدود 11 درصد گزارش شده است پس بر اساس این بررسی ها فاصله زیادی تا رسیدن به عدد مطلوب که همان 60 درصد است داریم و باید تا رسیدن به درمان قطعی و عدد مورد نظر با صبر و شکیبایی، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.
اما دکتر خوانساری نژاد دانشیار ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص آمار 11 درصدی در این گفت وگو اظهار کرد: از دیدگاه ما آمار ابتلای مردم شهر اراک و استان، تاکنون بین 30 تا 40 درصد است و عنوان چنین درصد پایینی(11 درصدی) در این رابطه تبعاتی فراتر از یک اظهار نظر علمی و تفاوت دیدگاه دارد. مهمترین جنبه آن این است که مردم و اصناف از خود سوال خواهند کرد که اگر طی قریب به یکسال مشقت بار از آغاز همه گیری کرونا تنها 11 درصد ایمن شدند و تا زمانی که این میزان به 60 درصد نرسد، بیماری کنترل نمی شود، ما تا کی باید چنین شرایط قرنطینه سختی را عایت کنیم، که بر اساس محاسبه عنوان شده، این مدت 2 تا 3 سال طول خواهد کشید.
وی افزود: مسلما مبنای محاسبات اپیدمیولوژیک عنوان شده توسط مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، داده های سرولوژی تست IgG و IgM برنامه کشوری در استان است ولی با اینحال در مورد آماری که از واحد آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشتی اخذ شده، از دیدگاه آزمایشگاهی و ویروس شناسی چند مورد مطرح است.
وی اظهار کرد: جامعه آماری تست شده که نتایج عنوان شده بر اساس تست آنها منتشر شده بسیار محدود بوده و داده های حاصله مربوط به "تا پایان شهریور ماه" بوده است در حالی که از انتهای شهریور تاکنون، موارد ابتلا و مرگ و میر ما بطور تصاعدی افزایش داشته و مجموع موارد ابتلا و مرگ و میر دو ماه مهر و آبان از تمام ماه های قبل بیشتر بوده است.
وی گفت: درصدی از افراد مبتلا آنتی بادی نمی سازند، آنهایی هم که می سازند ممکن است پس از چند ماه تیتر آنتی بادیشان به سطح زیر حد تشخیص کیت های سنجش آنتی بادی بر مبنای تکنولوژی ELISA برسد، از طرفی امروزه مشخص شده که درصدی از افراد مبتلا شده که آنتی بادی آنها منفی است، به واسطه ایمنی سلولی حاصل شده(و نه آنتی بادی) دارای مصونیت نسبی علیه ابتلای مجدد هستند.
وی افزود: مشاهدات ما در آزمایشگاه ویروس شناسی و مشاهدات پزشکانی که بیماران را ویزیت می کنند در کنار تخمین موارد مبتلایی که تست نمی دهند نشان می دهد که در استان هایی مثل استان مرکزی، قم، گیلان و ... که زود پیک زدند، دست کم 30 تا 40 درصد مبتلا داشته ایم و ما به آستانه ایمنی جمعی نزدیک شده ایم. اتفاقا دلیل کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر در استان ما هم در روزهای اخیر همین پدیده است.
وی گفت: اگر به اطرافیان خود در خانواده و محیط کار نیز بنگریم، درصد ابتلای افراد بیش از 11 درصد است بویژه اینکه اطرافیان افراد این گروه، نسبت به متوسط جامعه با پروتکل های بهداشتی آشناترند و بدان بیشتر عمل می کنند.
وی اظهار کرد: پیشبینی بنده این است که از انتهای این ماه یا تا اوایل دی ۹۹، به تدریج موارد ابتلا و مرگ و میر کمتر و کمتر شده و در فروردین و اردیبهشت و تابستان بسیار کمتر شود و ما بواسطه ایمنی جمعی که متاسفانه بواسطه مشقت و رنج و از دست دادن مردم عزیزمان حاصل کرده ایم، از شر اپیدمی سنگین این بیماری خلاص شویم. با اینحال ویروس کرونا در سنوات آتی در بین ما می ماند و بطور تک گیر افرادی که ایمن نشده اند را آلوده می کند.
وی ابراز امیدواری کرد که واکسنی که در آینده بدست ما می رسد، همین موارد ابتلای تک گیر را هم منتفی کند.
انتهای پیام
نظرات