علیرضا وارثی در نشست خبری که امروز ۱۲ آذر به صورت مجازی برگزار شد، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۲۸ هزار معلول جسمی حرکتی، نابینا، ناشنوا و بیماران روان در استان قزوین شناسایی شده که از سازمان بهزیستی خدمات دریافت میکنند.
وی افزود: سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور حمایت از معلولان در بخشهای نگهداری، خدمات روانپزشکی روزانه و پیشگیری از معلولیتها در استان قزوین اختصاص یافته است، در حال حاضر ۴۰ مرکز نگهداری و خدمات توانبخشی در سطح استان فعال هستند که در حوزههای مختلف خدمت ارائه میدهند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: در حوزه مناسبسازی نیز پیگیریهای مختلفی صورت گرفته است، هر سه ماه یک بار جلسه در این خصوص برگزار میشود که نتایج آن در جامعه مشهود است، نسبت به سال ۹۸ در حوزه مناسبسازی دستگاههای دولتی ارتقای خوبی داشتیم.
وی یادآور شد: استراتژی سازمان در سال ۹۹ توسعه خدمات توانبخشی و توانمندسازی با نگاه به شعار سال یعنی اشتغال است، سال گذشته با ارائه تسهیلات و معرفی به کارفرمایان برای بیش از ۶۰۰ معلول اشتغال پایدار ایجاد شده است و معلولان توانستند از خدمات و امکانات توسعه اشتغال که فراهم شده بود بهرهمند شوند.
وارثی با اشاره به طرحهای پیشگیری از معلولیت، خاطرنشان کرد: در حوزه پیشگیری از تنبلی چشم علیرغم شیوع کرونا ۳۰ هزار کودک را معاینه و ۲۰۰۰ کودک مشکوک را شناسایی کردیم که مراحل درمانی و توانبخشی در حال اجرا است، در مرحله دوم افرادی که نیاز به خدمات درمانی و عمل دارند حمایت صورت میگیرد تا شاهد افزایش نابینایی در سطح استان نباشیم.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از اقداماتی که توسط بهزیستی صورت میگیرد آگاهسازی افراد ۱۵ تا ۴۵ سال نسبت به پیشگیری از معلولیتها است، جامعه هدف این آموزشها اغلب افراد در معرض ازدواج و دانشآموزان هستند، بهطوریکه سال گذشته این طرح برای ۴۵۰۰ دانشآموز اجرایی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: در حوزه ژنتیک نیز بهصورت جدی وارد شدیم، مشاورهها و آزمایشهای دقیق ژنتیک برای ازدواجهای فامیلی انجام میشود، در واقع برای پیشگیری از تولد نوزاد معلول آزمایش ژنتیک با هزینههای بسیار پایین و گاهی رایگان برای افراد انجام میشود، تاکنون هزار آزمایش ژنتیک انجام شده است.
وی بیان کرد: در حوزه غربالگری شنوایی نیز در نیمه اول سال جاری ۴۰۰۰ نوزاد در پنج بیمارستان پس از تولد مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد ۳۰ نوزاد مشکوک به ناشنوایی و کم شنوایی شناسایی شدند که در حال درمان هستند.
ایجاد ۴۶۸ مورد اشتغال پایدار در قزوین برای معلولان
وارثی اظهار کرد: در سال جاری ۷۱۰ مورد اشتغال متعهد شدیم که تاکنون ۴۶۸ مورد اشتغال پایدار از طریق تسهیلات بانکی، معرفی به کارفرمایان و حمایت بیمهای ایجاد شده است و تا پایان سال باقیمانده تعهد نیز اجرایی میشود.
وی یادآور شد: بیمه سهم کارفرما که از منابع ملی پیشبینی شده است ۷ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال است، با توجه به تخصیص این سهم بیمه تلاش میکنیم اشتغال را توسعه دهیم تا افراد معلولی که توانایی کار را دارند بیکار نمانند، در این حوزه با سازمان فنی و حرفهای تفاهمنامه منعقد کردیم که مهارتها به صورت رایگان به معلولین آموزش داده شود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: برای افرادی که معلولان را به کارگیری میکنند با توجه به ظرفیت کاری معلولان، از سوی سازمان بهزیستی برای کارفرمایان که این افراد را جذب کردند حمایت بیمهای صورت میگیرد، تاکنون ۲۳۷ میلیون برای جبران کارایی این افراد پرداخت شده است.
وی یادآور شد: قانون سه درصد اشتغال معلولین اجرایی نمیشود چرا که استخدام دولتی کاهش یافته است، از ادارات میخواهیم که دقت ویژهای در جذب و استخدام معلولین داشته باشند.
وارثی تأکید کرد: در سال جاری ۵۳ مرکز خدمترسانی به جامعه هدف در سطح استان به بهرهبرداری میرسد، این مراکز به صورت گسترده در مناطق جغرافیایی مختلف جانمایی شده است.
وی اظهار کرد: بهمنظور تأمین وسایل آموزشی و لوازمتحریر در طرح پازل همدلی با ارزش ۱۳۳ میلیون تومان خریداری و در بین جامعه هدف بهزیستی توزیع میشود، همچنین ۶۰ فقره جهیزیه برای جامعه هدف بهزیستی توزیع شده است که ۴۰ درصد آن به معلولین اختصاص یافته است، این جهیزیههای به کمک سپاه تهیه و توزیع شد، در سال جاری ۵۸ میلیارد ریال توسط خیرین به سازمان بهزیستی کمک شده است که ۲۰ میلیارد به بخش دولتی و مابقی به بخش خصوصی کمک شده است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تأکید کرد: در سال جاری تعهد داریم که ۶۲۰ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار کنیم که تاکنون ۳۰۱ واحد واگذار شده و تا پایان سال نیز ۳۱۹ واحد دیگر نیز واگذار خواهد شد، اولویت ما در واگذاری خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: ۳۳۹ مرکز در استان قزوین در خدمت جامعه هدف بهزیستی هستند که به دلیل کرونا برخی از آنها تعطیل شده است، بعد از رفع کرونا باید اینها را احیا کنیم، در سال ۹۹ هیچ مرکزی از بهزیستی قزوین از کرونا آسیب ندیدند و فرد مبتلا به کرونا در این مراکز نداشتیم.
انتهای پیام
نظرات