«محمد مهدی جوادیان زاده» با اشاره به این چاههای عمیق و خط انتقال آب تنها منابع آب شیرین جهت تامین نیاز شرب مردم استان یزد است، تصریح کرد: استان یزد با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر، یک استان خشک و از لحاظ منابع آب شیرین به شدت فقیر محسوب میشود لذا تامین آب با کیفیت برای شرب شهروندان این استان کویری هر ساله با مشقت و دشواریهای فراوان امکانپذیر است.
وی همچنین بیان کرد: چاههای موجود در این استان نیز معمولاً شور و تلخ بوده و کیفیت لازم را جهت تامین آب شرب ندارند و این در حالیست که بررسیهای اخیر نشان می دهد متاسفانه استمرار تامین آب شرب با همین کیفیت نازل نیز از منابع آب زیرزمینی استان تقریبا برای آینده امکانپذیر نیست.
این مسئول همچنین گفت: اگرچه آب تامین شده از طریق خط انتقال زایندهرود نیز به صورت کامل تامینکننده نیاز آب شرب استان نیست ولی پس از اختلاط آن با آب استحصال شده از چاههای استان، تامین آب شرب استان با کیفیتی در حد استاندارد صورت میپذیرد.
وی اظهار کرد: با این وجود در حال حاضر تامین آب بیش از ۳۰۰ روستا و چندین شهرستان استان نیز از طریق تانکر سیار و آب شیرینکنهای محلی انجام میشود.
وی در ادامه گفت: در صورت نبود خط اول انتقال آب به یزد امکان تامین آب شرب استان وجود ندارد و علاوه بر این نیز با گذشت زمان و شتاب روند کاهشی کیفیت منابع آب زیرزمینی، ضرورت تسریع اجرای طرحهای دیگر انتقال آب به استان بیش از پیش نمایان میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای یزد، جوادیان زاده در پایان نیز با اشاره به گمانهزنیهای اخیر برخی شبکههای اجتماعی در مورد شکستگی خط اصلی و هدر رفت آب، ضمن تاکید بر این موضوع که حادثه روی یکی از خطوط فرعی آبرسانی در استان اتفاق افتاده است، بیان کرد: این گونه حوادث در خطوط آبرسانی اجتناب ناپذیر بوده و مهم این است که در صورت رخداد حادثه، در کمترین زمان ممکن نسبت به ترمیم خط اقدام شود که در مورد اخیر خوشبختانه این مهم انجام شد بنابراین چنین حوادثی نباید بهانهای باشد در دست بعضی افراد سودجو برای ایجاد جو ناسالم و مسموم در بین مردم که همین امر خود میتواند زمینهساز تنش در مباحث تامین آب شرب یک استان باشد.
انتهای پیام
نظرات