• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 99091914491
  • خبرنگار : 71431

سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایسنا تشریح کرد

چالش‌ها و مطالبات بودجه‌ای هلال احمر در قرن جدید/ امداد و نجات و معیشت کارمندان در اولویت

چالش‌ها و مطالبات بودجه‌ای هلال احمر در قرن جدید/ امداد و نجات و معیشت کارمندان در اولویت

سخنگوی جمعیت هلال احمر با تشریح برخی از اقدامات انجام شده و آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات و بودجه امسال این جمعیت، چالش‌های بودجه‌ای هلال برای سال ۱۴۰۰ را نیز تشریح کرد.

محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگو و دبیرکل جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بودجه پیش بینی شده برای جمعیت هلال احمر در سال ۱۴۰۰ گفت: بودجه جمعیت هلال احمر در سال آینده در چهار ردیف پیش بینی شده است که هرکدام در مقایسه با امسال مقداری رشد داشته است. البته ما در این خصوص با توجه به شرایط موجود و ... پیگیری هایی را از دولت انجام داده ایم و از آنان بابت حمایت‌هایی که از هلال احمر داشتند، تشکر می‎کنیم، امیدواریم مجلس نیز به موضوع بودجه جمعیت هلال احمر توجه ویژه‌ای داشته باشد و ما بتوانیم در برخی از موارد نیز از توان مجلس شورای اسلامی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از موارد مهمی که لازم است در بودجه سالانه جمعیت هلال احمر به آن توجه شود، موضوع پایگاه‌های امداد و نجات است، گفت: ما بیش از ۵۶۰ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در سراسر کشور داریم که در آنها امدادگران جمعیت هلال احمر که تعداد قابل توجهی از آنان نیروهای داوطلب ما هستند در سه شیفیت ماهانه و به صورت ۲۴ ساعته حضور دارند. عمده این عزیزان در ازای کار بزرگی که انجام می‌دهند حق الزحمه کمی دریافت می‌کنند که لازم است به آنها توجه شود.

سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه حدود ۸۰۰۰ امدادگر جمعیت هلال احمر در این پایگاه‌ها حضور دارند، اظهارکرد: علاوه بر ضرورت توجه به این امدادگران، تجهیز و نگهداری هرکدام از پایگاه ها، خرید اقلام و ... نیز هزینه‌های بالایی دارد، اما متاسفانه در بودجه هلال احمر ردیف ویژه‌ای برای پایگاه‌های امداد و نجات جاده‌ای وجود ندارد که در همین راستا ما پیشنهاد داده ایم که ردیف بودجه‌ای مختص امداد و نجات جاده‌ای جمعیت هلال احمر اختصاص پیدا کند.

 به گفته قوسیان مقدم با استفاده از این اعتبارات علاوه بر اینکه می‌توان فرآیند جذب و افزایش حقوق امدادگران را سرعت داد می‌توان در بحث تجهیز پایگاه ها و به روز رسانی امکانات و تجهیزات نیز اقدام کرد. ما نیاز داریم که آمبولانس‌ها، پایگاه‌ها، تجهیزات و ... به روزرسانی شود.

دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این اقدام سبب دلگرم شدن امدادگران خواهد شد، گفت: در جمعیت هلال احمر امدادگرانی فعالند که بیش از ۱۰ سال از عمر خود را صرف امدادرسانی داوطلبانه به مردم و هم نوعان خود کرده و به درجه ایثار نیز رسیده‌اند. امدادگران جمعیت هلال احمر بسیاری از جاده ها و راه های کشور را به تنهایی با حضور خود پوشش داده و در سخت‌ترین شرایط نیز در کنار مردم بوده‌اند.

قوسیان مقدم با بیان اینکه اعتبارات باید برای تامین منابع درنظر گرفته شود، گفت: اگر خدایی نکرده روزی حادثه‌ای رخ دهد، جمعیت هلال احمر به یاری مردم و حادثه‌دیدگان خواهد رفت. آن روز توقع همه از هلال احمر کمک کردن است و به همین دلیل امروز درخواست ما تامین منابع اعتباری جمعیت هلال احمر است تا بتوانیم اقدامات خود را پیش ببریم.

بزرگترین ناوگان امداد و نجات هوایی کشور بدون ردیف بودجه!

سخنگوی جمعیت هلال احمر به وضعیت ناوگان هوایی این جمعیت نیز اشاره کرد و گفت: بزرگترین ناوگان امدادونجات هوایی کشور در اختیار جمعیت هلال احمر است و این ناوگان حتی در آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع نیز به کار گرفته می‌شود، اما باید به این موضوع هم توجه شود که این پروازها هزینه های زیادی دارد و علاوه بر آن نگهداری و بهره‌برداری از این ناوگان نیز هزینه زیادی دارد که امیدواریم در بودجه به این موضوع نیز توجه شود. متاسفانه برای این بخش نیز ردیف بودجه خاصی پیش‌بینی نشده است.

وی با بیان اینکه امدادگران جمعیت هلال احمر در سخت‌ترین شرایط نیز حضور دارند، خاطرنشان کرد: عملیات‌هایی بوده که امدادگران در گردنه‌ها و دره‌های صعب العبور و با خطرانداختن جان خود، جان دیگری را نجات داده‌اند. به همین دلیل نیز به نظر می رسد که لازم است امداد و نجات در بودجه سال ۱۴۰۰ مورد توجه ویژه قرار بگیرد، چرا که بعضا ماموریت‌های غیرمنتظره‌ و پیش‌بینی نشده‌ای انجام می‌شود که هیچ اعتبار و ردیفی در بودجه برای آن درنظر گرفته نشده است.

قوسیان مقدم درباره وضعیت انبارهای جمعیت انبار هلال احمر و دپوی اقلام ضروری نیز گفت: در این خصوص با کمکی که از سوی دولت در سال جاری انجام شد، اقلام بسیاری خریداری شده و در انبارها نگهداری شده است. یکسری اقلام و امکانات نیز درحال اضافه شدن به ظرفیت این انبارهاست.

ضرورت توجه به معیشت پرسنل هلال احمر

سخنگوی جمعیت هلال احمر کشورمان مساله دیگر را ضرورت توجه به وضعیت معیشتی کارکنان این جمعیت دانست و افزود: با توجه به ماهیت جمعیت هلال احمر و اینکه این جمعیت مانند سازمان ها و دستگاه های دولتی نیست تا حقوق کارمندانش از خزانه تامین شود، ما در بحث پرداخت حقوق به کارکنان و پرسنل هم دچار مشکلاتی هستیم که امیدواریم این موضوع نیز مدنظر قرار بگیرد. واقعیت این است که در سالجاری ما در تامین حقوق کارکنان و پرسنل جمعیت هلال احمر با مشکلات زیادی مواجه بودیم چرا که مجبور به تامین این ارقام از منابع اختصاصی خودمان بودیم.

قوسیان مقدم ادامه داد: امیدواریم که در سال آینده بتوانیم با حمایت هایی که انجام می‌شود به وضعیت معیشتی کارکنان و پرسنل هلال احمر توجه ویژه داشته باشیم. در حال حاضر جمعیت هلال احمر حدود  ۸۰۰۰ کارمند و حدود ۸۰۰۰ نفر نیز نیروی داوطلب دارد که در مورد کارمندان ما باید حقوق و مزایای آنان را تامین کنیم.

حقوق پرسنل و هزینه‌های هلال احمر از محل کمک‌های مردمی و اعتبارات امدادی تامین نمی‌شود

وی با تاکید بر اینکه محل تامین اعتبار برای پرداخت حقوق پرسنل و هزینه‌های جاری هلال احمر، متفاوت از محل کمک‌های مردمی و امدادی است، گفت: بودجه‌ای که باید صرف خرید و اقلام امدادی و ... شود، کاملا در همین حوزه صرف شده و ریالی از آن بابت پرداخت حقوق هزینه نمی‌شود. کمک‌های دریافت شده از مردم نیز به همین صورت است و نه تنها صرف امور دیگر نمی‌شود، بلکه ما این کمک‌ها را در همان نیتی که شهروندان داشته‌اند هزینه می‌کنیم. مثلا اگر فردی قصد کمک به سیل زدگان جنوب کشور را داشته باشد، ما این مبلغ را به هیچ عنوان برای کمک به زلزله زدگان اختصاص نخواهیم داد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره محل تامین منابع اختصاص جمعیت هلال احمر نیز گفت: برابر اساسنامه جمعیت هلال احمر که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، درصد بسیار کمی از برخی از خدمات و امور به جمعیت هلال احمر اختصاص پیدا می‌کند، مثلا گفته شده یک درصد از بلیت هواپیما باید به حساب جمعیت هلال احمر واریز شود و ... که متاسفانه در مواردی همین ارقام نیز به حساب جمعیت واریز نمی‌شود. از این رو ما امیدواریم با همراهی دولت و مجلس سهم هلال احمر از موارد مندرج در اساسنامه پرداخت شود.

ضرورت بازنگری در منابع مالی اختصاص یافته به هلال احمر

قوسیان مقدم در عین حال تاکید کرد که باید یکسری به روزرسانی ها نیز در این بخش انجام شود. چرا که به عنوان مثال در اساسنامه مقرر شده تا درصدی از هزینه هر تمبر به حساب جمعیت هلال احمر واریز شود، در حالی که در شرایط فعلی که دیگر استقبال از پست مانند قبل نیست، ما پیشنهاد دادیم درصدی از هزینه هر پیامک به هلال احمر اختصاص پیدا کند که این موضوعات و پیشنهادات دیگر نیز در حال بررسی است و ما امیدواریم اجرایی شود.

سخنگوی جمعیت هلال احمر کشورمان در مورد میزان تخصیص اعتبارات این جمعیت در سال ۱۳۹۹ نیز گفت: معمولا با توجه به شرایطی که وجود دارد، بودجه و اعتبارات به طور صددرصدی محقق نمی‌شود و شاید بتوان گفت که در بهترین حالت ۷۵ تا ۸۰ درصد این میزان محقق می‌شود، البته ما امیدواریم که بتوانیم صددرصد اعتبارات مصوبمان را دریافت کنیم چرا که برنامه ریزی که انجام داده‌ایم کاملا بر مبنای نیازهای جمعیت هلال احمر است.

کرونا مانع تحقق اعتبارات هلال احمر شد

تخصیص ۵۰ تا ۶۰ درصدی اعتبارات مصوب سال ۹۹

وی با بیان اینکه امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا بخشی از درآمدهای جمعیت هلال احمر از محل منابع اختصاصی مصوب در اساسنامه محقق نشد و هلال احمر درآمد چندانی نداشت، گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این اعتبارات محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال این درصد بیشتر هم بشود.

قوسیان مقدم با اشاره به دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر نیز گفت:  خاستگاه جمعیت هلال احمر، دولتی نیست، بلکه ما یک نهاد عمومی غیردولتی هستیم. اقدامات ما نیز صرفا محدود به حوزه امداد و نجات و حوادث نیست و در امور اجتماعی نیز سازمان جوانان و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر اقدامات مهمی را انجام داده‌اند. در زمان شیوع کرونا نیز هلال احمر در کنار وزارت بهداشت و ستادمقابله با کرونا اقدامات گسترده ای را در طرح‌های غربالگری، آمران سلامت و ... انجام داده است.

به گفته سخنگوی جمعیت هلال احمر، رایزنی‌ها و پیگیری‌های مدیران این جمعیت از مسئولان سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تامین اعتبارات و بودجه سال ۱۴۰۰ ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha