به گزارش ایسنا، خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه روز سه شنبه با اعلام این خبر، افزوده بود که دو کشتی تدارکات فراساحلی کشتی اوروج رئیس را همراهی خواهند کرد اما به مناطقی که اوروج رئیس به نقشه برداری در آنها می پردازد، اشاره ای نکرد. فعالیت اکتشافی قبلی در مناطقی انجام گرفته بود که یونان به عنوان بخشی از منطقه اقتصادی انحصاری ادعای مالکیت آنها را داشت.
به نظر می رسد این خبر در واکنش به تصمیمی که سران اتحادیه اروپا در ۱۱ دسامبر برای وضع تحریمهای بیشتر علیه ترکیه به دلیل ادامه فعالیت اکتشافی در آبهای مورد ادعای مالکیت یونان و کار اکتشاف و حفاری در مناطق مورد ادعای قبرس گرفتند، اعلام شده است.
تصمیم اخیر آنکارا برای ادامه فعالیتهای اکتشافی به مدت شش ماه به عنوان چالش مستقیم برای بروکسل در آستانه نشست آتی شورای اروپا که روزهای ۲۵ و ۲۶ مارس برگزار می شود، تفسیر شده است و روابط میان ترکیه و اتحادیه اروپا را تیره تر می کند.
شورای اروپا در بیانیه ای که پس از نشست ۱۱ دسامبر صادر کرد، از فعالیتهای یکجانبه و تحریک آمیز ترکیه در شرق مدیترانه انتقاد کرده و خواستار بکارگیری اقدامات بیشتر در چارچوب تحریمهایی شده بود که در نوامبر سال ۲۰۱۹ مورد موافقت قرار گرفته بود. این تحریمها تاکنون یک بار در فوریه سال ۲۰۲۰ علیه مهمت آکالین و علی ناموگلو، مدیر و معاون اکتشاف در شرکت دولتی TPAO بکار گرفته شدند.
برخی از کشورهای اتحادیه اروپا شامل یونان مکررا خواستار تحریمهای گسترده تر علیه ترکیه شده اند.
وزارت خارجه ترکیه در واکنش به تدابیری که ۱۱ دسامبر از سوی اتحادیه اروپا اعلام شدند، برخی از کشورهای اروپایی را بدون این که نامی از آنها ببرد متهم کرد از عضویتشان سوءاستفاده کرده و روابط اتحادیه اروپا و ترکیه را وارد یک دور باطل می کنند.
کشتی اوروج رئیس از ۱۰ اوت به مدت چهار ماه در حال نقشه برداری در آبهای جنوب جزایر یونان در نزدیکی سواحل مدیترانه ای ترکیه بوده است.
فاتح دونمز، وزیر انرژی ترکیه در ۳۰ نوامبر اعلام کرد که این کشتی با جمع آوری اطلاعات ۱۰ هزار و ۹۵۵ کیلومتر، به بندر آنتالیا برگشته است. اما نتیجه این اکتشافات هنوز اعلام نشده است.
به گفته دونمز، هفت چاهی که توسط کشتیهای حفاری ترکیه در اطراف قبرس حفاری شدند، ذخایری که از نظر اقتصادی قابل بهره برداری باشند نیافتند و هشتمین چاه که توسط کشتی یاووز در آبهای جنوب این جزیره حفاری شد، نتایج امیدوارکننده ای داشته است.
بر اساس گزارش پلاتس، ترکیه به دنبال تکرار اکتشافات گازی قابل توجهی است که مصر، رژیم صهیونیستی و قبرس در شرق مدیترانه داشته اند.
انتهای پیام
نظرات