مجید عسکری در نشست بررسی گذشته و آینده ادبیات انقلاب اسلامی که شامگاه ۱۳ بهمن ماه به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: مسئله اصلی این است که ما باید به جریان میانی هنرمندان که در حال رشد هستند، اجازه بروز و ظهور دهیم. یعنی ما باید بتوانیم ساختاری ایجاد کنیم که آنها بتوانند بهتر فعالیت کنند و دیده شوند. به این دلیل یکی از برنامههای من در حوزه هنری خراسان رضوی این بوده است که با هنرمندان درجه یک استان جلسه برگزار کنم و نظرات آنها را در زمینه فعالیتهای پیش رو جویا شوم.
وی با اشاره به اینکه «ادبیات خراسان رضوی به سطح و قلههای خوبی دست پیدا کرده است» افزود: وضعیت شعر ما، انجمن شعر حوزه هنری قدیم و جریان شعری که با حضور محمدکاظم کاظمی، مصطفی محدثی خراسان، عبدالله حسینی و... شکل گرفته باعث رقم خوردن اتفاقات خاصی شده است که اکنون نیز ادامه دارد. در حوزه کتاب نیز نمونههایی مانند کتاب جاده جنگ و در شخصیتهای ادبیات داستانی شخصی مانند سعید تشکری را داریم. اکنون اتفاقات تبلیغی و ترویجی به لحاظ نیروسازی در حال رخ دادن است که اتفاقات خوبی در فضای مشهد است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه «در حوزه تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری هنوز آنطور که باید حق مطلب در مشهد ادا نشده است»، تصریح کرد: در حوزه ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی باید فکری اساسی در استان شود، البته در حوزه تاریخ شفاهی اکنون در استان جوانهای خوبی در حال فعالیت هستند. برای مثال اثر «روایت بیقراری» خانم پادام اثر خیلی خوبی است و نزدیک به آثار آقای حمید حسام است، اما نگرانی من در حوزه شعر و ادبیات داستانی کمتر از حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس نیست و به نظرم در هر سه زمینه باید نگرانی داشته باشیم.
عسکری خاطرنشان کرد: وقتی در حوزه ادبیات داستانی آثار آقای سعید تشکری و افراد مرتبط با او را میبینیم، متوجه میشویم که یک جریان ادبیات بومی در حال شکل گرفتن است و این یک سبک جدید است. در این سبک برای ما جغرافیای آثار مهم است. کتابهای «پریزاد»، «مفتون و فیروزه» و «پاریس، پاریس» از این دست است و مبتنی بر بوم است. مطمئن هستم که در آینده اتفاقات خوبی در این زمینه رقم میخورد.
وی با اشاره به اینکه «محمدکاظم کاظمی با اشعار اعتراضی خود جریانی را شکل داد»، عنوان کرد: در جلسهای که به واسطه مسئولیتم در حوزه هنری استان با آقای کاظمی داشتم، اولین نکتهای که به ایشان گفتم و برایش جالب بود، این بود که گفتم اولین شعرهایش را در تحصنهای دانشجویی خواندهام. شبهایی که ما در تحصن بودیم و پس از فعالیتهای سیاسی و اعتراضات خسته میشدیم، کتاب «گزیده اشعار ادبیات معاصر» را به دست میگرفتیم، شاعرها را به دانشجویان معرفی میکردیم و سپس شعرهایشان را میخواندیم. از جمله شعرهایی که در آنجا خیلی تاثیرگذار بود شعرهای آقای کاظمی بود. قله یعنی اینکه شاعر شعر خود ارائه میدهد و به سطحی میرسد که دانشجویان به این صورت آن را بخوانند.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی ادامه داد: آقای کاظمی در مراسم معارفه بنده نکتهای کلیدی گفت. ایشان بیان کرد که برخی میگویند جریان شعر استان خراسان رضوی در دهه ۶۰ و ۷۰ سربلند بوده و اکنون هم باید ما به عنوان یک استاد آن جریان را ادامه دهیم، در حالی که در آن زمان افرادی به عنوان استاد وجود نداشته، بلکه جریان جوان پرانگیزه دور یکدیگر جمع شده بودند که آن جریان حمایت شد و هر کدام از آن جوانان به عنوان یک استاد مطرح شدند.
عسکری با معرفی کتاب لذت با بوی باروت، عنوان کرد: نکته مثبت کتاب «لذت با بوی باروت» که نمیدانم چقدر مشابه با آن وجود دارد، این است که به درد افرادی میخورد که قرار است در زمینه مدیریت هنری فعالیت کنند. این موضوع نکته کلیدی و مهمی است که باید به آن دقت کرد. ما در حوزه فضاهای مدیریت هنری نیاز به آثاری داریم که در عین حال اینکه از هنر و ادبیات حرف بزند، به تاریخ هنر و ادبیات و جریانشناسی هنر و ادبیات هم بپردازد. نکته مثبت دیگر کتاب «لذت با بوی باروت» این است که فرایند رسیدن به قلههای شعر توسط شاعران مطرح انقلاب را توضیح میدهد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست محمدمهدی خالقی، نویسنده کتاب «لذت با بوی باروت» به معرفی کتاب خود پرداخت.
انتهای پیام
نظرات