• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99111813443
  • خبرنگار : 71505

معاون وزیر کشور اعلام کرد

افتتاح ٣٠٥٩٣ پروژه در دهه فجر

افتتاح ٣٠٥٩٣ پروژه در دهه فجر

معاون وزیر کشور از افتتاح ٣٠٥٩٣ پروژه در دهه فجر با اعتبار ۱۱۵ هزار میلیارد تومان خبر داد.

به گزارش ایسنا، جمالی نژاد در نشست خبری امروز (شنبه) در تشریح تدوین دستورالعمل تاکسی های اینترنتی و نظارت بر آن ها گفت: تاکسی های اینترنتی سال های سال است که در حال انجام فعالیت هستند و مداوم سازمان های تاکسیرانی نسبت به فعالیت آن ها مقاومت می کنند بحث ما این است که نباید جلوی ورود و حضور خدمات نوین را بگیریم بلکه باید ارائه این خدمات را تسریع کنیم.

وی افزود: در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که با تدوین دستور العملی با در نظر گرفتن منافع مشترک برای تاکسی های اینترنتی و سازمان های تاکسیرانی بازی برد بردی را پیش بینی کنیم و در حقیقت تمامی دغدغه های موجود در این حوزه در این دستور العمل گنجانده شود.

وی ادامه داد: کار بین بخشی انجام شد و با توجه به اینکه شرکت های مسافربری مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی زیر نظر وزارت صمت اخذ می کنند اما تمام فعالیت آن ها در حوزه مدیریت شهری است و از گذشته این موضوع محل اختلاف بوده است.

جمالی نژادتأکید کرد: در نهایت توانستیم با نوشتن دستورالعملی به این توافق برسیم که تاکسی های اینترنتی مجوز خود را از اتحادیه صنفی اخذ کنند ولی پروسه نظارت آن ها به صورت مشترک میان شهرداری ها و وزارت صمت باشد.

وی ادامه داد: ما به لحاظ مدیریت شهری مسائلی همچون داشتن معاینه فنی، بیمه شخص ثالث و صلاحیت افراد را کنترل می کنیم. بی تردید ایرادات موجود در این حوزه و مشکلات و مسائل قابل رسیدگی است و به صورت موردی هر یک می توان پاسخگویی لازم را داشت.

افتتاح ٣٠٥٩٣ پروژه در دهه فجر

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص پروژه های دهه فجر گفت: علیرغم شرایط سخت اقتصادی و وجود تحریم های ظالمانه سال گذشته در دهه فجر و همچنین در هفته دولت و دهه فجر امسال پروژه های بسیار خوبی افتتاح شد. امسال نیز ٣٠٥٩٣پروژه با اعتبار ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در بخش عمومی و خصوصی به بهره برداری می رسد که سهم پروژه های بخش خصوصی ۲۲ درصد در تعداد پروژه های افتتاحی و ۴۴ درصد از اعتبارات هزینه شده را به خود اختصاص داده است. همچنین ۶۴ هزار میلیارد تومان نیز پروژه های زیرساختی به بهره برداری می رسد که همه آن ها با اعتبارات دولتی احداث شده است. در این میان استان گلستان با ۵۱۱۰ پروژه بیشترین تعداد پروژه در کشور را دارد و استان فارس نیز با ۲۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بالاترین رتبه در میان استان ها در سرمایه گذاری پروژه ها را به خود اختصاص داده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای تحقق دولت الکترونیک در سطح شهرهای کشور گفت: یکی از سیاست های کلانی که در بودجه سال ۹۹ شهرداری ها مورد توجه قرار گرفت همین حوزه دولت الکترونیک بود که در بودجه سال آینده نیز مورد تأکید قرار گرفته است. در حقیقت در بودجه سال آینده با ورود به قرن جدید بودجه ای که ابلاغ شده اولین برش صد ساله آینده است لذا سیاست های بسیار راهبردی در آن مد نظر قرار گرفته که حتی برای صد سال آینده نیز یک ریل گذاری را انجام داده است. یکی از این ریل گذاری ها مربوط به هدف گذاری تحقق دولت الکترونیک در شهرها است.

فعالیت ۱۸ سامانه و ۳۴ بانک اطلاعاتی در مدیریت شهری و روستایی در وزارت کشور

وی ادامه داد: ۱۸ سامانه و ۳۴ بانک اطلاعاتی در مدیریت شهری و روستایی در وزارت کشور محقق شده است. در حال حاضر وزارت کشور با ۳۷ هزار دهیاری و یک هزار و ۳۰۰ و خورده ای شهرداری جامعه بزرگی را در برمیگیرد که مدیریت غیرهوشمند آن کار بسیار سختی است. در همین راستا راه اندازی سامانه مدیریت یکپارچه معاینه فنی (سیمفا)، سامانه صدور سند حمل بار (باربر)، سامانه جامع دهیاری های کشور، سامانه نظارت بر مصوبات شوراهای شهر و روستا، سامانه حمل و نقل دانش آموزان، سامانه جامع دادوستد روستایی، سامانه پیشرفت فیزیکی کل پروژه های عمرانی کشور و... برای مدیریت بهتر در شهرها و روستاها راه اندازی شده است.

وی تأکید کرد: خوشبختانه در سطح مدیریت شهرها نیز رویکرد بهره گیری از سامانه های هوشمند تسری پیدا کرده و شهرها به ویژه کلان شهرها در این حوزه پیش قدم شده اند و برای تدوین طرح های جامع هوشمند اقدامات موثری را انجام داده اند.

رئیس سازمان شهرداری ها ودهیاری های کشور در خصوص توسعه حوزه حمل و نقل عمومی به ویژه در شرایط کرونایی گفت: بی تردید شهرداری ها نقش تأثیرگذاری در بهداشت محیط دارند و در پیشگیری و درمان می توانند نقش آفرین باشند. در همین راستا و پس از شیوع کروناویروس شهرداری ها در تأمین نیازمندی های شهروندان در حوزه های مختلف از جمله پسماند، آرامستان ها، پایانه های مسافربری علیرغم متضرر شدن در حوزه مالی خدمات قابل توجهی را ارائه کردند.

وی افزود: حمایت های دولت در زمینه توسعه حمل و نقل شهری به ویژه مترو بسیار زیاد بوده هر چند که شرایط مالی محدودیت هایی را ایجاد کرد اما با امکانات اندک اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. این مهم در شرایطی ایجاد شده که با سهمیه بندی بنزین استقبال از حمل و نقل عمومی اوج گرفت و با شیوع کرونا درآمدهای این بخش کاهش پیدا کرد.

وی ادامه داد: ۳۳۸ کیلومتر افزایش طول خطوط مترو با احداث ۱۷۹ کیلومتر خط ریلی در این دولت محقق شد که در حقیقت ۵۴ درصد خطوط مترویی به بهره برداری رسیده مربوط به این دولت بوده است. از سوی دیگر ۸۰۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط دولت در این بخش به کلان شهرها تخصیص پیدا کرد.

جمالی نژاد ادامه داد: ۵۴ درصد کل ایستگاه های فعلی در خطوط مترو در این دولت بهره برداری رسید و ۱۸۷۲ واگن مشغول فعالیت در خطوط مترو ۳۴ درصدشان در این دولت تأمین شده است. ۷۳ هزار دستگاه تاکسی نیز در کشور در همین دولت نوسازی شد. در تأمین اتوبوس نیز ستاد ملی کرونا مصوبات خوبی داشت و اخیرا تأمین ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس در دستور کار قرار گرفت که ۳۰۰۰ دستگاه قراردادشان نهایی شده است.

وی تأکید کرد: حمایت از مشاغل آسیب دیده در دوران کرونا نیز مورد تأکید دولت قرار گرفت که در این راستا کارکنان بخش خدمات شهری مورد توجه قرار گرفتند. کاربران ناوگان اتوبوسرانی، مینی بوس رانی و ... نیز با هدف حمایت در این دوران اقدامات خوبی برایشان فراهم شد.

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص احداث زباله سوزها در شهرهای کشور به ویژه شهرهای ساحلی گفت: زباله سوز نوشهر دو ماه پیش افتتاح شد و اطلس پسماند در کشور آماده شده است که در آن مشخص کردیم چه نقاطی از کشور نیازمند دستگاه زباله سوز و چه نقاطی نیازمند پردازش زباله هستند. به این ترتیب زباله سوز ساری با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی، در سال آینده به بهره برداری می رسد و زباله سوز رشت نیز در حال ساخت است و در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد.

وی در خصوص اعطای مجوز برای تاسیس دهیاری در روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت گفت: تا به حال به روستاهای بالای ۳۰ خانوار جمعیت مجوز تاسیس دهیاری داده می شد اما اکنون با اولویت روستاهای مرزی به همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت مجوز دهیاری داده می شود که از این طریق می توان مهاجرت معکوس را رقم زد و علاوه بر گسترش خدمات روستایی در قالب دهیاری ها نسبت به کنترل و نگهداشت جمعیت در روستاها اقدام کرد.

وی در خصوص موضوع نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا نوسازی خواهند شد که این تعداد اتوبوس در ۶۷ شهرداری کشور به مرور تحویل و مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

جمالی نژاد در خصوص لوایح حوزه مدیریت شهری و روستایی در کشور گفت: یکی از لوایحی که با جدیت دنبال می کنیم و در آینده نزدیک به صحن علنی مجلس ارسال می شود اصلاح قانون ماده ۱۰۰ شهرداری ها است و یکی از مشکلات اصلی کشور موضوع ساخت و سازهاست که با رویکرد پیشگیرانه در حال تنظیم اصلاحیه قانون ماده ۱۰۰ هستیم.

به گفته وی، از سویی دیگر لایحه اصلاح قانون اداری و استخدامی شهرداری های کشور در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسیده و باید در صحن علنی نیز به تصویب برسد.

وی ادامه داد: لایحه درآمد پایدار شهرداری ها نیز در دست بررسی است اما در کنار این لوایح ۵۹۵ دستورالعمل و بخشنامه برای ایجاد وحدت رویه و انسجام در شهرها ابلاغ شده است.

وی تاکید کرد: یکی از بحث هایی که سال هاست در دست پیگیری قرار گرفته اما محقق نشده مدیریت یکپارچه شهری است که داستان طولانی و مفصلی دارد. در برنامه های سوم، چهارم و پنجم این موضوع مطرح شد اما عملیاتی نشد. نهایتا در برنامه پنجم عنوان آن تغییر کرد و به مدیریت هماهنگ شهری تغییر پیدا کرد. متاسفانه این موضوع به دو دلیل مقاومت دستگاه های اجرایی و نبود بستر ابتدایی، اجرای آن در شهرها محقق نشده است.

وی گفت: در برنامه ششم نیز این موضوع دنبال شد و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز تلاش بسیاری کرد اما همچنان این موضوع محقق نشده است.

وی تاکید کرد: با همکاری مجلس طرحی آماده شده بود که با درخواست ما مقرر شد به لایحه تبدیل شود تا بیشتر مورد استقبال دستگاه های اجرایی قرار گیرد. نهایتا مقرر شد این لایحه به صورت یکپارچه تنظیم و به دولت و مجلس ارسال شود و امیدواریم تا پایان دولت شاهد بررسی این لایحه باشیم.

جمالی نژاد در خصوص بودجه دهیاری های کشور نیز گفت: با توجه به کثرت و جمعیت دهیاری ها بودجه آنها قابل توجه نیست. دهیاری ها بر خلاف شهرداری ها که بعضا ساختار فربهی دارند چارت سازمانی دهیاری ها محدود است. لذا با بودجه اندکی که دارند اقدامات بسیار خوبی انجام داده اند. به شکلی که ۵۸۱۱ پروژه دهه فجر امسال توسط همین دهیاری ها به بهره برداری می رسد.

جمالی نژاد گفت: در حقیقت ماموریت و خدمات دهیاری ها همانند شهرداری هاست، اما با هزینه کمتر و ساختار کوچکتری انجام می شود. خوشبختانه با بهره گیری از سامانه های هوشمند، نظارت بر دهیاری ها که پیش تر به صورت استانی و منطقه ای بود امروز به صورت یکپارچه انجام می شود. در حال حاضر در فاز نخست این نظارت بر امور مالی آنها و در فازهای بعدی خدمات ارائه شده دیگر آنها نیز مورد نظارت قرار می گیرد. در حال حاضر بیش از ۳۴ هزار و ۵۲۰ روستا اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کردند.

جمالی نژاد در خصوص تقویت مدیریت روستایی گفت: در بحث دهیاری ها لوایحی که تنظیم شده ساختار آنها را تقویت خواهد کرد. بسیاری از روستاها که ساختار دهیاری نداشتند صاحب دهیاری خواهند شد و از این مسیر خدمات بهتری به آنها ارائه خواهد شد.

وی تاکید کرد: یکی از دغدغه های همیشگی ما فربه شدن ساختار شهرداری هاست ما به هیچ وجه به دنبال ایجاد تشکیلات فربه و حجیم برای شهرداری ها نیستیم، بلکه شهرداری ها باید پویا و چابک باشند. یکی از مشکلات اساسی نبود قوانین مشخص در حوزه استخدامی آنها بوده و در همین راستا لایحه ای تدوین شد که خوشبختانه کلیات آن مصوب شده است.

وی ادامه داد: نیروهای فعلی شهرداری ها باید ساماندهی شوند. یکی از اقدامات اساسی که انجام شد این بود که حقوق و مزایای کارکنان شهرداری ها حدود ۱۵ سال بود که افزایش پیدا نکرده بود و تفاوت فاحشی با حقوق کارکنان دستگاه های اجرایی داشت. خوشبختانه این امر محقق شد و در حال حاضر حقوق و مزایای کارکنان شهرداری ها و دستگاه های دولتی تقریبا برابر شده است.

به گفته رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، از سوی دیگر مباحث نیروهای شرکتی در شهرداری ها مورد بررسی قرار گرفت. ظرف ۱۰ سال گذشته مجوز نیروی قراردادی به شهرداری ها داده نشده بود، لذا بر اساس شرایط شهرداری ها نیروها را به صورت شرکتی به کارگیری کرده بودند. سال ۹۰ تمام این نیروها به قراردادی تبدیل شدند اما برخی از آنها که قبل از سال ۹۰ به کار گرفته شده بودند به قراردادی تبدیل نشدند. لذا مقرر شد هنگامی که مجوز نیروی قراردادی به شهرداری ها داده می شود این افراد با اولویت به نیروی قراردادی تبدیل شوند.

جمالی نژاد در خصوص توسعه خدمات شهری و روستایی در کشور به احداث ۵۰۰ ایستگاه آتش نشانی شهری اشاره کرد و افزود: با احداث این ۵۰۰ ایستگاه تعداد ایستگاه های آتش نشانی به ۱۴۶۰ ایستگاه افزایش پیدا کرد. در حوزه سیستم جمع آوری پسماند نیز از ۳۷ هزار روستای کشور که دارای دهیاری هستند ۳۰ هزار روستا از سیستم جمع آوری پسماند برخوردار است. همچنین در دولت فعلی ۷۵۰۰ بوستان چند منظوره در کشور احداث شده است. ۴۰۲۰ دستگاه انواع ماشین آلات خدماتی و ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات ایمنی و آتش نشانی نیز تحویل شهرداری ها شده است.

وی تاکید کرد: در حوزه تکمیل کمربند سبز شهرها وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت تامین نهاد و وزارت نیرو مسئولیت تامین آب را بر عهده دارد و وزارت کشور نیز کاشت و تکمیل کمربندهای سبز را بر عهده دارد. در بسیاری از نقاط مقدمات تکمیل این کمربند یعنی نهال و تامین آب محقق نشده  و نقش شهرداری ها در حفظ و نگهداشت درختان به خوبی ایفا شده و ظرف سال های گذشته پویش های درختکاری توسط شهرداری ها آغاز و در سراسر کشور نیز تسری پیدا کرده است.

معاون وزیر کشور در خصوص بکارگیری دهیاران زن در کشور گفت: تعداد دهیاران مدام در حال افزایش است و در این میان دهیاران زن از سایر دهیاران قویتر عمل کرده اند. در حال حاضر در برخی استان ها مدیران کل روستایی نیز از بانوان هستند.

جمالی نژاد در خصوص برخی دستگیری ها در میان اعضای شوراهای شهر و روستا در کشور گفت: جامعه آماری شورایی بسیار گسترده است. گاهی موضوع دستگیری اعضای شوراهای شهر و روستا بسیار بزرگنمایی می شود، اما عنوان نمی شود که تعداد این جامعه بزرگ چه میزان است و وجود این تخلفات بسیار اندک است هر چند که حتی بروز تخلف توسط یک نفر هم زیاد است. در مسیر سازمان شهرداری ها برای بازرسی ها اقدامات خوبی انجام داده و در استان ها نیز توسط مدیران بازرسی نظارت انجام می شود.

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح پروژه های کلنگ زنی دهه فجر امسال گفت: ۲۵۲۲ پروژه مجموعا با اعتبار ۹۱۱۳ میلیارد تومان در کشور کلنگ زنی خواهد شد و متوسط کشوری سرمایه گذاری برای این پروژه ها مبلغ دو میلیارد تومان است که در این میان استان گلستان با تعداد ۶۰۸ پروژه در رتبه نخست و به لحاظ سرمایه گذاری با اعتباری معادل ۸۴۴۶ میلیارد تومان بیشترین سرمایه گذاری در پروژه های کلنگ زنی را داراست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha