• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۲۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-148055

عضو کمیسیون کشاورزی:

انتقال‌هاى بين حوزه‌اى آخرين راهى است كه بايد به آن فكر كنيم

انتقال‌هاى بين حوزه‌اى آخرين راهى است كه بايد به آن فكر كنيم
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای کاهش مصرف آب و تامین آب مشهد، گفت: من انتقال آب از درياي عمان را نفى نميكنم اما انتقال هاى بين حوزه اى آخرين راهى است كه بايد به آن فكر كنيم.

به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، عبدالله حاتمیان در نشست بررسی راه‌های پایدار تامین آب مشهد که در پایگاه خبری قدس آنلاین برگزار شد، درباره نحوه مدیریت آب کشور اظهار کرد: ما با يك مديریت هزينه گرا در کشورمواجه هستیم و بارندگى‌هاى امسال رويایي بود كه شايد تكرار نشود و خشکسالی معضل دایمی ما است.

حاتمیان درباره پیشینه خراسان تصریح کرد: خراسان مركز هجوم بسیاری از اقوام مهاجم بوده است و من معتقدم علت تمام اين قضايا كمبود آب بوده است.

عضو شورای ناظر آب خاطرنشان کرد: آبخوان‌داران استان فارس معتقدند که ما حدود ١٢ هزار تریلیون نیاز داریم تا سد و مخزن ايجاد كنيم، همچنین آبخوان‌داران اقرار می‌کنند که می‌توانند مناطق خشک مانند استان فارس وخراسان رضوی را بدون نیاز به هزینه‌های سر سام آور انتقال آب احیا کنند. 

وی ادامه داد: زائران آب با یارانه مصرف مي‌كنند در حالی که در تمام فضاهای گردشگری و زیارتی ما بايد تعرفه آب را متناسب با جيب زائر محاسبه کنیم .

حاتمیان درخصوص تخصیص اعتبارات در مجلس عنوان کرد: یکی از اقدامات مهمی که در مجلس صورت گرفت تخصیص اعتباراتی برای اجرای  طرح هایی همچون آبیاری تحت فشار بود که تا قبل از بودجه 97 و 98 حداکثر 85 درصد بلاعوض تعیین کرده بودیم اما در حال حاضر حداقل 85 درصد به این طرح ها اختصاص داده شده است.

او ادامه داد: با این وجود کشاورزان هیچ گونه استقبالی نمیکنند چراکه کشاورزان ما آب را کم هزینه مصرف می‌کنند و دلیلی نمی‌بینند که برای 15 درصد خود را به زحمت و هزینه بیاندازند، همچنین کشاورزان چون درگیر معیشت هستند شرایط مخوف آینده را درک نمی‌کنند.

نماینده مجلس و عضو شورای ناظر آب با بیان اینکه خراسان رضوی در زمینه مطالعات آب خیزداری بسیار عقب است، تصریح کرد: ما پارسال حدود 300 میلیون دلار از صندوق توسعه ارزی و ملی کشور برای اقدامات آبخیزداری پول دادیم اما در خراسان رضوی استفاده کمی بردیم و امسال 150 میلیون یورو برای اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری اختصاص دادیم اما بازهم در شهرستان های استان طرح مطالعاتی وجود ندارد، ما هزار لیتر آب مصرف می‌کنیم تا نیم کیلو محصول خشک بدست آوریم و این فاجعه است .
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha