مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان از مردم و کشاورزان استان خواست تا با مدیریت مصرف در بخش شرب و انتخاب زمان مناسب جهت آبیاری کشت های شان، به مدیریت منابع آب استان در تابستان سال جاری کمک کنند .
ايرج حيدريان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه سمنان، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و افزایش درجه حرارت مدیریت مصرف الزامی است.
وی از اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی جهت کمک به حل این بحران و معضل اساسی نام برد و گفت: این طرح در استان سمنان به طور جدی دنبال میشود و میتواند نقش بسزایی در توسعه پایدار استان داشته باشد .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ، با بیان اینکه سمنان از استانهاي برتر كشور در بحث طرح تعادل بخشي و احياء منابع آب زيرزميني است، گفت: تمام چاههاي غيرمجاز در استان سمنان تعيين تكليف شده و استان در بخش نصب كنتور هوشمند نيز رتبه برتر كشوري را در اختيار دارد، ولي متأسفانه خشكساليهاي پي در پي در 15 سال اخير، باعث شده است كه استان سمنان با كسري مخزن 150 ميليون متر مكعبي مواجه شود كه انشاءالله با انجام اقدامات مناسب و تغذيه مصنوعي و تقويت آبخوان ها و... اين كسري جبران شود.
حیدریان اضافه کرد: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در جهت حفاظت و صیانت از منابع آبهای زیرزمینی استان سمنان، جلوگیری از اضافه برداشت، جلوگیری از برداشت غیرمجاز و حفر چاههای غیرمجاز در تمام شهرستانهای استان سمنان اجرا میشود .
وی ادامه داد: برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی و افت شدید منابع آبی و به دنبال آن، خالی شدن سفرههای آب زیرزمینی، نه تنها توسعه استان، بلکه وضع موجود را نیز با خطر جدی روبرو کرده است.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل شركت آب منطقهاي سمنان افزود: برداشت بی رویه آب از سفرههای آب زیرزمینی موجب ایجاد مشکلات و تبعات جبران ناپذیری میشود، خشک شدن چشمهها، قنوات، چاهها و رودخانهها، به خطر افتادن اراضی باغی و از بین رفتن اراضی زراعی، افت کیفی منابع آب زیرزمینی و از طرفی حرکت آبهای شور به سمت آبهای شیرین از مهمترین این تهدیدات و تبعات جبران ناپذیر افت سفرههای آب زیرزمینی است .
حیدریان تصریح کرد: نشست زمین و از بین رفتن مخازن طبیعی آبهای زیرزمینی و آسیب دیدن تأسیسات زیربنایی مستقر در دشتهای استان همانند خطوط راه آهن، شهرکهای صنعتی و…، افزایش کف شکنی و جابجایی چاهها که موجب صرف هزینههای زیادی نیز میشود، افزایش عمق سطح ایستایی در چاهها و به دنبال آن افزایش مصرف انرژی به منظور استحصال آب نیز از دیگر تبعات و عواقب برداشت بی رویه آب از سفرههای آب زیرزمینی است .
وی خاطرنشان کرد: کمیته راهبری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی با به طور مداوم در شرکت آب منطقهای سمنان برگزار میشود، کمیته راهبری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی به جهت هماهنگی بیشتر و اتخاذ تصمیمات مهم و بررسی هر چه بیشتر ابعاد مختلف طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در استان برگزار میشود .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان یادآور شد: در راستای اجرای این طرح، بررسی نصب کنتورهای هوشمند چاههای کشاورزی و عملکرد آن، جلوگیری از اضافه برداشتها و برداشتهای غیرمجاز، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز در استان توسط شرکت آب منطقهای انجام میشود و در تمام شهرستانهای استان برای تجهیز کامل چاههای کشاورزی به کنتورهای هوشمند آب و برق، اقدامات لازم انجام شده است .
نظرات