• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404042314308
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل محیط‌ زیست استان سمنان هشدار داد:

«پساب شهری» فرصتی کم‌نظیر برای حل معضلات زیست‌محیطی نه توسعه صنایع آب‌بر

«پساب شهری» فرصتی کم‌نظیر برای حل معضلات زیست‌محیطی نه توسعه صنایع آب‌بر

ایسنا/سمنان مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان از پساب به عنوان یک فرصت و ظرفیت کم‌نظیر برای کمک به حل مسائل و مصائب زیست‌محیطی مبتلابه کشور و استان نام برد و گفت: نباید پساب‌ها را نیز به صنایع آب‌بر اختصاص دهیم.

سعید یوسف‌پور امروز سه‌شنبه ۲۳ تیر در همایش راه‌های مقابله با کانون‌های گرد و غبار در سمنان بر لزوم صرفه‌جویی حداکثری در منابع آبی موجود تاکید و اظهار کرد: باید از منابع آبی در اختیار و از جمله آب های خاکستری و پساب شهری حداکثر استفاده را در جهت کمک به محیط‌زیست کرد.

وی با بیان اینکه پساب‌ها نباید صرف صنایع آب‌بر شوند ادامه داد: نباید اجازه دهیم هیچ صنعت با نیاز آبی بالا در استان مستقر شود.

مدیرکل محیط‌زیست استان سوق دادن ظرفیت پساب به سمت صنایع را نادرست ارزیابی و خاطرنشان کرد: پساب به‌ویژه در شهرهای بزرگ می‌تواند به عنوان یک ظرفیت کم‌نظیر، به حل مشکلات زیست محیطی و کانون‌های گرد و غبار، درختکاری، توسعه کمربندهای سبز  مواردی از این دست در استان کمک کند. نه اینکه این ظرفیت نیز دوباره صرف صنایع شود.

وی بر لزوم بهره‌گیری از پساب شهرهایی نظیر سمنان و شاهرود با هدف ایجاد کمربند سبز پیرامونی این شهرها تاکید و خاطرنشان کرد: خوشبختانه تجربه‌های خوبی در زمینه مقابله با کانون‌های فرسایش بادی و بیابان‌زدایی از طریق تاغ‌کاری در استان وجود دارد که می‌تواند این روند ادامه بیابد.

سهم ۷۵ درصدی عوامل طبیعی در انتشار گرد و غبار
یوسف‌پور از کشورمان به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در مقابله با بیابان‌زایی یاد کرد و گفت: اگرچه طرح‌های خوبی چه قبل و چه بعد از انقلاب در این زمینه اجرایی شده اما شدت تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ها آنقدر زیاد بوده که علی‌رغم این اقدامات همچنان با چالش‌های جدی در حوزه بیابان‌زائی و بروز پدیده گردوغبار مواجه‌ایم.
مدیرکل محیط‌زیست استان با بیان اینکه ۷۵ درصد انتشار گرد و غبار منشاء طبیعی دارد اضافه کرد: براساس آمارهای رسمی تنها ۲۵ درصد عامل انسانی در انتشار کانون‌های گردوغبار موثر است.
وی از وجود ۱۳ کانون بحرانی گردوغبار در سطح کشور خبر داد و گفت: بخش عمده این کانون‌ها در مرکز و شرق کشور واقع هستند که استان سمنان نیز در همین محدوده جغرافیایی واقع شده است.

«پساب شهری» فرصتی کم‌نظیر برای حل معضلات زیست‌محیطی نه توسعه صنایع آب‌بر

یوسف‌پور از وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان سمنان خبر داد و افزود: ۲۲درصد از این کانون‌ها با شدت زیاد، ۳۶ درصد با شدت متوسط و ۴۱ درصد نیز با شدت کم ارزیابی شدند.

وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان سمنان

مدیرکل محیط‌زیست استان با بیان اینکه کانون‌های گرد و غبار دارای آثار چندوجهی هستند ادامه داد: این کانون‌ها نه تنها در حوزه محیط‌زیست بلکه در حوزه‌هایی نظیر سلامت مردم، پوشش گیاهی، تشدید بیابان‌زایی، اخلال در کشاورزی و دامداری، رشد بیماری‌ها و از جمله بیماری‌های چشمی و...نیز بسیار اثرگذار هستند.

وی بر لزوم همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها با محیط‌زیست با هدف کمک به بهبود محیط زیست تاکید و اظهار کرد: محیط زیست استان در همین راستا با مراجع دانشگاهی و پژوهشی همکاری خواهد کرد.

وی بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد تاکید و خاطرنشان کرد: همکاری عموم مردم و خصوصا جوامع محلی می‌تواند به حل معضل پدیده گردوغبار در کشور و استان کمک کند.

مدیرکل محیط‌زیست استان بر پایش مستمر کانون‌های گرد و غبار با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین تاکید و تصریح کرد: تثبت شن‌های روان از طریق توسعه جنگل‌های دست‌کاشت، افزایش تاغزارها، مالچ‌پاشی، ایجاد بادشکن و...نیز که با تلاش همکاران ما در منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حال پیگیری است نیز می‌تواند به مقابله با کانون‌های گردوغبار و پیشگیری از توسعه آنها کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha