نسرین باباپور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۶ هزار و ۲۸۲ سواد آموز در سطح استان تحت پوشش قرار دارند که نسبت به هدفی که وزارت آموزش و پرورش برای ما مشخص کرده بود، پوشش نزدیک به ۷۲ درصدی داریم.
وی گروه سنی تحت پوشش سوادآموزی را ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام کرد و افزود: بیشترین سوادآموزان در استان در گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال قرار دارند و بیشترین استقبال از سوادآموزی را زنان دارند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، با بیان اینکه آموزش سوادآموزان در شرایط کرونایی و محدودیت ها به شکل غیرحضوری و مجازی انجام می شود، گفت: در جایی که سوادآموز به امکانات و تجهیزات آموزش مجازی دسترسی ندارد آموزش ها بیشتر از طریق بسترهای آموزشی و یا آموزش فرد به فرد برنامه ریزی شده است. همچنین تمام محتوای آموزشی به صورت الکترونیک آماده و در اختیار آموزش دهندگان قرار گرفته تا سوادآموزان از این محتواها استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اهمیت سوادآموزی امسال بیش از پیش در جامعه خود را نشان داد، افزود: در شرایط کنونی افراد بیشتر متوجه اهمیت و ضرورت سوادآموزی به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر و پایه یادگیری مادام العمر پی بردند، چراکه یکی از عوامل مهم در پیشرفت یا ترک تحصیل دانش آموزان به ویژه در همه گیری کرونا و آموزش غیرحضوری، سواد والدین است و در مواردی که والدین سواد کافی نداشته اند به ویژه در پایه اول، دانش آموزان دچار مشکل شده و آسیب های زیادی دیده اند که در برخی موارد حتی منجر به ترک تحصیل شده است.
باباپور خاطرنشان کرد: امسال والدین در زمینه پیگیری و نظارت بر عملکرد دانش آموزان نقش زیادی داشتند، این در حالی است که اثر قطعی سطح سواد والدین بر پیشرفت یا افت تحصیلی و حتی مشکلات رفتاری دانش آموزان کاملا خود را نشان می دهد.
وی یکی از اقدامات مؤثر و تحول آفرین در آموزش و پرورش را تغییر مفهوم سواد و پیوند آن با مهارت ها برای زندگی بهتر دانست و افزود: بسته تحولی سوادآموزی در مراکز یادگیری محلی اجرا می شود که از ۱۶ مرکز یادگیری محلی، ۴ مرکز مجری طرح پیوند طرح سواد و زندگی هستند که در این طرح هم به بحث آموزش و باسواد کردن افراد پرداخته می شود و هم مهارت های عمومی، اجتماعی و حرفه هایی که بتوانند در کنار سوادآموزی یاد بگیرند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در حوزه سوادآموزی مهاجرپذیر بودن و اتباع خارجی در استان است، تصریح کرد: آمار بی سوادی در استان تقریبا هر سال تکرار می شود، چون با وجود باسواد شدن افراد، ورودی های جدید داریم.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر جزو ۵ استان باسواد در سطح کشور هستیم، گفت: جایگاه خوبی در سطح کشور داریم و پوشش باسوادی در استان ۹۷ درصد است.
باباپور با تاکید براینکه شناسایی و جذب ۳ درصد بی سواد باقی مانده در استان کار بسیار سختی است، گفت: در این راستا طرح هایی از جمله طرح سوادآموزش اولیای بی سواد دانش آموزان در مدارس، طرح مراکز یادگیری محلی، طرح مشارکت دستگاه ها و تفاهم نامه های بین بخشی برای معرفی افراد کم سواد یا بی سواد و برنامه ریزی برای آن ها داریم. یکی از مطالبات جدی ما حمایت دستگاه های مختلف در تحقق اهداف کمی و کیفی سوادآموزی است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان مهمترین موانع سوادآموزی را عدم دسترسی به اطلاعات سوادآموزان ۱۰ تا ۴۹ سال برشمرد و افزود: اطلاعاتی که در اختیار داریم هم مربوط به سرشماری سال ۹۵ و براساس خود اظهاری افراد است و مستنداتی دال بر اینکه فرد کم سواد یا بی سواد است نداریم.
وی همچنین به کم شدن استقبال کم سوادان یا بی سوادان از کلاس های آموزشی در شرایط کنونی به دلیل نداشتن امکانات و وسایل مورد نیاز اشاره و خاطرنشان کرد: فقر فرهنگی، مشکلات اقتصادی و معیشتی یا عدم احساس نیاز به مقوله سواد از دیگر موانع سوادآوزی است.
انتهای پیام
نظرات