به گزارش ایسنا، سعید رحیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همگام با برنامه جهانی کنترل و ریشه کنی طاعون نشخوارکنندگان کوچک و با توجه به هدف گذاری سازمان دامپزشکی کشور در راستای به صفر رساندن رخدادهای بالینی بیماری در کشور، مقرر شده واکسیناسیون علیه این بیماری به مدت ۳ سال متوالی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: اولویت مایه کوبی، حاشیه مناطق حفاظت شده و کانون های بیماری در سالیان اخیر است و به تدریج کل جمعیت دام سبک استان را در بر خواهد گرفت.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: اصلی ترین هدف اجرای این طرح کاهش کانون های بیماری و زمینه سازی شرایط لازم برای ریشه کنی آن در سال های آینده است.
رحیمی گفت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، یک بیماری ویروسی بسیار واگیردار گوسفند و بز است. این بیماری قابلیت سرایت از دام اهلی به حیات وحش را نیز داراست و در مکان هایی مشاهده می شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده می کنند و در صورت بروز، باعث خسارات و تلفات شدیدی در حیات وحش می شود.
وی افزود: این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی تنفس، اسهال بد بو و سرفه بروز پیدا می کند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و در نهایت تلف می شود. میزان تلفات در دام های جوان و حساس بیشتر است.
وی افزود: واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی به صورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری مهم ترین راه پیشگیری از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک است.
رحیمی در پایان یادآور شد: دامداران در صورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابجا کردن دام اکیدا خودداری کرده و دام و دامداری را قرنطینه کنند.
انتهای پیام
نظرات