• سه‌شنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۰ / ۱۸:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400042921571
  • منبع : وزارت نیرو

توضیح شرکت مدیریت منابع آب درباره شایعات اخیر وضعیت آب خوزستان

توضیح شرکت مدیریت منابع آب درباره شایعات اخیر وضعیت آب خوزستان

شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص انتشار کلیپ و شایعات اخیر وضعیت آب استان خوزستان، توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی ارائه کرد.

به‌گزارش ایسنا، در توضیح شرکت مدیریت منابع آب ایران آمده است: اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات و کمبود آب در استان خوزستان مطالبی را در رابطه با شیوه تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و ساختار آب کشور و طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای مطرح و با نام بردن یکی از مسئولان شرکت مدیریت منابع آب ایران، مسائل و مشکلات آب استان مذکور را ناشی از تصمیم‌های ایشان قلمداد می‌کند.

متاسفانه این مطالب نادرست و دور از واقعیت که ناشی از عدم شناخت و آگاهی صحیح از نحوه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی مدیریت منابع آب کشور است، مورد سوء‌استفاده دشمنان انقلاب و کشور واقع شده و رسانه‌های بیگانه و بنگاه‌های خبرپراکنی نیز با دمیدن در آتش اختلاف، سعی در تضعیف نظام و بهره‌برداری سوء از آن کردند.

لذا به منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از فرافکنی، شایعات و انتشار مطالب غلط، ضرورت دارد توضیحاتی در این خصوص ارایه شود:

۱- تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در بخش آب کشور با توجه به ماهیت بین بخشی و فرابخشی آن و ابعاد فنی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و حقوقی، بر اساس اختیارات و مسئولیت‌هایی که حسب ظرفیت‌های قانونی شوراها، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها و کارگروه‌های مختلف در مجموعه سازمان دولت و وزارت نیرو و اسناد بالادستی و جهت‌گیری‌های توسعه‌ای کشور در راستای راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری که در سال ۱۳۷۹ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش آب کشور صادر شده است، صورت می‌پذیرد.

۲- از جمله ارکان مهم سیاستگذاری و برنامه‌ریزی مدیریت منابع آب کشور، شورای عالی آب است که به موجب قانون، اعضای آن ترکیب وزرای نیرو، جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت کشور، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، یک نفر از کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با انتخاب مجلس شورای اسلامی و دو نفر از منتخبین بخش کشاورزی به حکم رییس جمهور تشکیل می‌شود و کلیه تصمیم‌های کلان و سیاستگذاری بخش آب کشور از جمله پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای در این شورا بررسی و مورد تصویب قرار می‌گیرد.

۳- وزارت نیرو از دهه ۷۰ شمسی برای بررسی و تصویب طرح‌های مطالعاتی خود، آیین نامه بررسی و تصویب این طرح‌ها را مصوب کرد. در این راستا طرح‌های مطالعاتی در سطح کمیته‌های فنی استانی و کمیته فنی ملی با بهره‌گیری از نظر متخصصان تراز اول کشور در تخصص‌های مختلف، مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و طرح‌های پیشنهادی پس از طی مراحل و انجام مطالعات توسط مهندسان و مشاوران ذی‌صلاح کشور و تصویب در کارگروه‌های مختلف و اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای ارزیابی زیست محیطی طرح‌ها به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال و در صورت تایید از طریق دولت در لایحه پیشنهادی قوانین بودجه مجلس شورای اسلامی پیشنهاد و در صورت تصویب قانون‌گذار و درج در پیوست بودجه و اخذ ردیف اجرایی، در مرحله اجرا قرار می‌گیرد.

بنابراین وزارت نیرو در راستای انجام وظایف حاکمیتی خود به‌عنوان متولی و مسئول تامین نیازهای آبی برای مصارف مختلف کشور به‌ویژه نیازهای شرب و بهداشت، حسب ضرورت و متناسب با ظرفیت‌های آبی و نیاز مناطق مختلف کشور، پس از سیر مراحل پیش گفته و هماهنگی مراجع ذی‌ربط، نسبت به تامین آب مورد نیاز مردم اقدام می‌کند.

بر این اساس، علاوه بر شورای عالی آب که متولی هماهنگی در سیاستگذاری کلان آب در سطح کشور است، وزیر نیرو به‌عنوان بالاترین مقام وزارت و مسئول تبیین سیاست‌ها و تصمیم گیری‌ها بر اساس اسناد بالادستی است و در مرحله بعد، معاون آب و آبفا در وزارت نیرو (بر اساس ساختار قبلی تا سال ۱۳۹۹) مسئولیت هماهنگی و ابلاغ سیاست‌ها و نظارت بر امور بخش آب را برعهده دارند.

لذا قطعا در چنین ساختار و فرآیندی که عوامل مختلف تصمیم‌گیری در آن دخالت داشته، تفکرات و منویات فردی در پیدایش و تولد یک طرح وجود نداشته و اساسا امکان اتخاذ تصمیم‌های فردی میسر نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۹ ۲۰:۳۰

که این تصمیمات اشتباه باعث از بین رفتن سفره های زیر زمینی و رودخانه های خوزستان شد پیدا کنید پرتقال فروش را

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۹ ۲۱:۳۸

اصلا خودت فهمیدی چی گفتی؟؟؟باز هم فرافکنی ..

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۹ ۲۳:۵۵

بالای ۱۱ سال شهرهای آبادان .خرمشهر.اهواز.سربندر.بندر امام خمینی.سوسنگرد.حمیدیه.امیدیه.رامشیر.و حدود۸۷روستای مجاور آب شرب خود را با دستگاه تصفیه کن.یا خرید بشکه های تصفیه ۲۰ لیتری محیا میکنیم.........چرا هر موضوعی را به بیگانگان و ضد انقلاب میچسباند........از خون شهدا خجالت بکشید

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۰۹:۰۵

...،تصمیمات اشتباه و غیرکارشناسی های شما د همکارانتون باعث وبانی این شرایط در خوزستان هست

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۰:۳۶

متاسفم... .. مدیر عامل آب کشور و قائم مقام او و فراکسیون منابع طبیعی مجلس همه در انتقال آب و سد سازی بر روی سر شاخه های آب خوزستان مسول هستند.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۲:۱۶

بیا یک لیوان آب از لوله آب شهری اهواز یا آبادان را بخور بعد حرف ... بزن

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۷

... رودخانه های خوزستان کاملا خشک شدن دام مردم ، کشاورزی مردم از بین رفته ... متاسفم همیشه مطالبه حق توسط مردم خوزستان رو همیشه به فتنه و ضد انقلاب نسبت میدید ما مردم خوزستان فقط اب خواستیم

avatar

سلام . من یک کشاورز جانباز خوزستانی هستم شمال خوزستان که کمی از لحاظ اب بهتر است از جنوب خوزستان شش هکتا زمین کشاورزی که دارم با ۹ سر عایله بر اثر بی ابی با چها پسر و خودم امرار معاشمان این زمین بود بیکار بیکار و خانه نشین شده ایم پس نگید شایعه واقعیت دارد تاکی

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۶:۳۸

خداوکیلی خودت فهمیدی چی گفتی؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۶:۴۱

کارهای غیر کارشناسی،. غیر شرعی و مغایر چرخه محیط زیست و اکوسیستم را لباس قانونی پوشانده اید و رودخانه هایی که ده ها هزار سال به این شکل جریان داشته اند را تخریب کردید، کجای دنیا با محیط زیست و اکوسیستم این گونه رفتار کرده اند، فقط بگید کجای دنیا!!!؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۷:۵۰

شما میفهمی داری چی میگی به شهرستان های خوزستان سر بزنید بعد حرف بزنید نفستون از یه جایی گرمه

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۱

میشه شما مسئولین بس کنید دیگه همه مردم چشم و فهم دارند نمیخواد بگید کی بود کی بود من نبودم مردم همه فهمیده هستند و چیزی جز حقشون را نمیخواند شما آقایان اگر کمک نمیکنید لطفا نمک نپاشید رو زخم مردم عزیز خوزستان

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۴

ما سالهاست که آرزو داریم مثل قدیم آب لوله کشی بخوریم بدون تصفیه کنندهای چند فیلتری.... سالهاست که ما آب معدنی میخریم

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۲۰:۲۴

بله انتقال آب از یک استان به استان دیگه بزرگترین اشتباه بود که باعث شد که اکوسیستم کل کشور را بهم بریزه کدام عقل سلیمی در کویر یزد کارخانه فولاد درست می‌کنه یا کارخانجاتی که آب زیاد مصرف می کنه راه اندازی می‌کنه. بله سود این قضیه توی جیب سرمایه دار می‌ره اما ضررش نسیب کشاورزان و بقیه مردم شده. بله اگه این سیاست تغییر پیدا نکنه به زودی کشاورزی نابود شده و اراضی زیادی به بیابان تبدیل خواهد شد مثل استان اصفهان که خیلی از کشاورزان بی کار شدند و خیلی از مزارع تبدیل به بیابان شد و فاجعه زیست محیطی بزرگی در اصفهان به وجود آمده. که اگه فکری نشه به زودی قحطی کل کشور را فرا می گیره

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۱ ۰۸:۳۲

تونل های عظیم حتی در کردستان هست که آب رو به عراق انتقال میده