• چهارشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400043021891
  • منبع : مرکز آمار ایران

گزارش مرکز آمار درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی

گزارش مرکز آمار درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی

طبق اعلام مرکز آمار ایران با وجود افزایش هزینه ها در سال گذشته، خانوارهای ایرانی همچنان درآمد بیشتری از هزینه دارند.

به گزارش ایسنا، بررسی گزارش مرکز آمار ایران درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۹ نشان می دهد که متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۶۲.۱ میلیون تومان بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٣١ درصد افزایش نشان می دهد. 

۷۴ درصد هزینه ها غیر خوراکی است 

از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری بیش از ۱۶.۱ میلیون تومان با سهم ٢٦ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و حدود ۴۲ میلیون تومان با سهم ٧٤ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. 

این در حالی است که در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده های آن و گوشت هرکدام با سهم ٢١ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٥٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

متوسط درآمد شهری ها ۷۶ میلیون 

اما متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری بیش از ۷۶ میلیون تومان بوده است که نسبت به سال قبل، ٣٨ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٩ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. 

منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می­دهد که ٣١,٤ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١٥.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥٢.٩ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

هزینه در روستا ۳۴ میلیون است 

متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی در سال گذشته حدود۳۴ میلیون تومان بوده است که  نسبت به سال ۱۳۹۸ میزان ٣٠,٥ درصد افزایش دارد. 

از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار روستایی۱۳.۶ میلیون تومان با سهم ٤٠ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و بیش از ۲۰ میلیون تومان با سهم ٦٠ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. 

در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم  به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن با ٢٥ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٣٢.٠ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی اختصاص داشته است.


همچنین متوسط درآمد اظهار شده­ سالانه‌ یک خانوار روستایی ٤٢٠,٤٧٠ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ٤١,٦ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان می­دهد که ٣٢,٧ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ٢٩.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٧.٥ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۳:۴۷

اگر آمارها درست باشد ، باید نگرانی سرپرستان خانوار وجود نداشته باشد و آسایش و رفاه نسبی محسوس باشد ، اما با هر که حرف میزنی فقط از کم کسر و عدم تطابق خرج و دخل می گوید ، حال چه کسی در اشتباه است ، مردم یا آمار و نمودارها

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۱۹:۱۹

سلام احتمالا این آمارها ماله ایران نیست .آخه ما که زیر زندگی و خرج و مخارج اون موندیم ؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!1

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۰ ۲۳:۰۵

طبق معمول تایید نمیکنین نظرم رو ولی واقعا خودتون میتونین با حقوق 4 تومن زندگی بچرخونین؟ من که با دوتا بچه و حقوق 4 تومن ، 2 تومن اجاره میدم و کل 31 روز رو باید با 2 تومن پیش ببرم.ما که با سیلی صورتمونو سرخ نگه داشتیم ولی امیدوارم افرادی که اینجور اظهار نظر میکنن یک سال جای ما باشن و متوجه بشن بعضی حرف ها قلب مردم رو به درد میاره

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۳۱ ۰۸:۳۵

پس چرا انقدر دزد زیاد شده؟ حتما دخل و خرج زندگی شان به هم نمیخورد که دزدی می کنند حتی ۱ لحظه غافل بشوی از موتور یا ماشینت دزد برده است. اگر زندگی شهری مازاد دارد پس چرا تعداد دزدها هر روز بیشتر می شود؟ یک جای کار می لنگد! مردم را دزد کردید! مردم را به چه کارهای دیگر وادار کردید. بعد حرف از مازاد می زنید.