حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی در دیدار با فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری بر لزوم فعال شدن شورای قرآنی استان سمنان تاکید و اظهار کرد: فعالیتهای کانون های فرهنگی هنری در مساجد باید در طراز مساجد انقلاب اسلامی باشد و برای رسیدن به این هدف باید این اقدامات و فعالیتها آسیب شناسی شود.
وی، مهمترین هدف در این آسیبشناسی را ارتقای بهرهوری در فعالیت کانونهای مساجد بیان کرد و ادامه داد: با توجه به فعالیت جوانان در کانونهای فرهنگی هنری مساجد انتظار است بهرهوری لازم را در فعالیتهای فرهنگی هنری کانون ها شاهد باشیم.
مطیعی با تبریک هفته دولت و گرامیداشت شهیدان رجایی و باهنر خواستار تامین سرانه مورد نیاز کانونهای فرهنگی هنری شد و تاکید کرد: نبود سرانه مناسب انگیزههای فعالیت را کاهش میدهد و باید مسوولان برای برقراری مجدد سرانه کانون های فرهنگی هنری مساجد اقدامات لازم را انجام دهند.
امام جمعه سمنان با تاکید بر لزوم توجه به مطالعه و کتابخوانی در جامعه، وجود کتابهای مناسب در کتابخانههای مساجد را ضروری دانست و گفت: فرهنگ کتابخوانی در جامعه خیلی سست شده است.
وی، به مجاری شدن بسیاری از فعالیتها از جمله وجود کتابخانههای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: رویکردها باید تغییر کند و به کتابخانه های مجازی نیز باید توجه شود.
مطیعی، در ادامه با تاکید بر توجه به صحیفه سجادیه و نیز نهج البلاغه در جامعه و فعالیتهای فرهنگی تاکید کرد: متاسفانه صحیفه سجادیه و نهج البلاغه در جامعه غریب هستند لذا باید در فعالیت های مساجد باید به این دو کتاب ارزشمند نیز توجه ویژه ای شود.
امام جمعه سمنان، خواستار فعال شدن شورای قرآنی استان سمنان شد و افزود: در فعالیتهای قرآنی از کارهایی که باید صورت گیرد اجرای طرح نهضت روان خوانی قرآن کریم است و در این خصوص باید آموزش روان خوانی را در جامعه توسعه دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در این دیدار، کانون های فرهنگی هنری مساجد را از مصادیق فعالیت های فرهنگی مردمی در کشور دانست و گفت: کارهای فرهنگی هنری در مساجد از طریق کانون ها با محوریت مردم انجام می شود.
فرشید فلاح افزود: اغلب فعالیتهای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مخاطبان خاص مانند هنرمندان، نویسندگان و ... انجام میشود اما فعالیتهای کانون های فرهنگی هنری مساجد که با بدنه جامعه در ارتباط است جنبه مردمی دارد.
وی با بیان تاریخچه ای تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: این کانون ها در 1370 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد و آغاز به کار کرد و روز به روز رشد و توسعه یافت.
فلاح، با اشاره به فعالیت بیش از 260 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان ادامه داد: در این کانون ها بیش از 25 هزار نفر عضویت و فعالیت دارند.
وی، الکترونیکی شدن فعالیت های کانونهای مساجد را از دست آوردهای چهار سال اخیر بیان کرد و اظهار داشت: طرح ها و برنامه ها و نیز فعالیت های کانون های مساجد در قالب شبکه ای ارائه می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به طرح انجام فعالیتهای فرهنگی هنری با محوریت کانون ها در سال 1400 در این استان گفت: در این خصوص 20 شهر غیر مرکز شهرستان که دارای امام جمعه هستند و نیز روستاهای واجد شرایط در این طرح پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 13 روستا و هفت شهر تحت پوشش قرار می گیرند اظهار کرد: در طرح مذکور قرار است فعالیت های فرهنگی هنری با عقد تفاهمنامهای در این مناطق اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات