• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400061511046
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

در قالب یک پژوهش انجام شد؛

بررسی وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان

بررسی وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان

ایسنا/اصفهان گروهی از دانشجویان گروه آمار دانشگاه اصفهان در پژوهشی به بررسی وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان پرداختند.

هر ساله بخش قابل توجهی از دانش آموزان در آزمون سراسری شرکت کرده و با توجه به توانایی ها و رتبه هایشان وارد رشته های مختلف دانشگاه ها می شوند. از سال ۶۷ -۶۹ به بعد به علت افزایش تعداد داوطلبان نسبت به ظرفیت دانشگاه ها، مسئولان دانشگاه ها درصدد برآمدند تا با برگزاری آزمون سراسری مستعدترین داوطلبان را وارد دانشگاه های کشور کنند.

نصرالله ایران پناه- سرپرست تیم آماری «وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان» در گفت و گو با ایسنا، در توضیح این پژوهش اظهار کرد: در این پژوهش، تحلیلی بر داده های سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ انجام شد و اطلاعات ورودی‌های دانشگاه اصفهان گرفته و پس از کار بر روی داده ها و انجام آزمون های مختلف و تحلیل نهایی دانشجویان ارزیابی شد.

وی افزود: مبنای این پروژه بر اساس نمرات خام و رتبه ورودی ها بود و می خواستیم وضعیت افت و پیشرفت ورودی های اخیر را مورد توجه قرار دهیم. همچنین به بررسی وضعیت رتبه و تفاوت بین دانشجویان دختر و پسر، تاثیر معدل دیپلم و نمرات خام دروس مختلف در رتبه، تفاوت رتبه دانشجویان از استان های مختلف، تاثیر جنسیت بر انتخاب رشته و تفاوت رتبه در گروه های مختلف پرداختیم.

این استاد گروه آمار دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نمرات خام و تراز هر درس در تعیین رتبه هر فرد موثر است، تصریح کرد: درنتیجه در این تحقیق از فرمول ۱و ۲ استفاده شد و نتایج حاکی از این است که تعداد دختران در دانشگاه اصفهان در هر چهار سال بیشتر بوده و تا سال ۹۶ تعداد ورودی ها بیشتر شده و در سال ۹۷ این تعداد کم شده است. همچنین میانگین رتبه در سهمیه دختران بیشتر از پسرها است، میانگین نمرات خام دروس عمومی بیشتر از دروس تخصصی است و میانگین رتبه در سهمیه دانشجویان در استان های مختلف برابر است. همچنین هیچ ارتباطی بین جنسیت و رشته قبولی دانشجویان وجود ندارد.

ایران پناه در توضیح نتایج به دست آمده از این پژوهش، گفت: سهم دختران در کنکور ایران بیشتر بوده که می توان عواملی مانند ورود به بازار کار، سربازی و ... را باعث کاهش شرکت کنندگان پسر دانست. در این دانشگاه رشته های مربوط به ریاضی و انسانی بیشتر متقاضی داشته و می توان نتیجه گرفت رشته های مربوط به تجربی درون دانشگاه اصفهان کمتر وجود دارد.

وی اضافه کرد: طبق نمودار میانگین رتبه ها از سال ۹۳ تا ۹۷ افت پیدا کرده و یا نزدیک به هم بوده است که می توان دلایلی مانند دشوار بودن کنکور در این سال ها و یا کاهش میزان مطالعه ... را در این کاهش رتبه موثر دانست. همچنین طبق داشته ها میانگین نمره دروس تخصصی و عمومی دانش آموزان متفاوت بوده و این هم به دلیل دشوار بودن و یا زمانگیر بودن سوالات تخصصی است.

سرپرست تیم آماری «بررسی وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان» با بیان اینکه گرچه گمان می رفت بین دختر و پسر بودن دانشجویان و رشته های قبولی ارتباطی وجود دارد، اما این سال ها این ارتباط بی نتیجه بوده و جنسیت عامل تعیین رشته نبوده است. همچنین به دلیل اینکه معدل دیپلم در رتبه شخص موثر بوده می توان گفت هر شخص با توجه به میزان تلاش خود در امتحانات نهایی تقریبا به همان میزان برای کنکور تلاش کرده است. 

ایران پناه، گفت: از طرفی استان محل اقامت و امکاناتی که هر فرد در اطراف خود دارد می تواند میانگین رتبه را تغییر دهد.

پژوهش «وضعیت کنکور سراسری در دانشگاه اصفهان» از سوی پرهام پیشرو، راضیه رضایی، علی طالبی، هانیه ترکان و یوسف ناصری به سرپرستی دکتر نصرالله ایران پناه در زمستان ۱۳۹۹ در مسابقه پوستر تحلیل داده و سواد ارائه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha