• سه‌شنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401010200628
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

مسکن تا سه سال به خواب می‌رود

مسکن تا سه سال به خواب می‌رود

یک کارشناس بازار مسکن گفت: افزایش هزینه‌های ساخت و نبود متقاضی موثر منجر به رکود مسکن در سال ۱۴۰۱ خواهد شد. البته در صورت احیای برجام، تقویت پول ملی و افزایش توان خرید متقاضیان به تدریج بازار به رونق می‌رسد اما این فرآیند دو تا سه سال طول می‌کشد.

سیدمحمد مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به نظر من با پالس‌های منفی که از وضعیت اقتصادی و تورم در ماه‌های اخیر دریافت شد نمی‌توان به کنترل قیمت تمام‌شده مسکن امیدوار بود. قیمت مصالح ساختمانی رشد داشت. در یکی دو ماه گذشته نیز اعلام شد که نرخ عوارض ساختمانی توسط شهرداری‌ها افزایش می‌یابد. از طرف دیگر با افزایش هزینه‌های مربوط به تامین اجتماعی، زمزمه افزایش قیمت انشعابات و دستگاه‌های خدمات‌رسان و نهایتا دستمزدها که برای سال آینده ۵۷ درصد افزایش پیدا کرده قطعا تاثیر مستقیم و قابل توجهی در قیمت تمام شده مسکن را شاهد خواهیم بود.

احتمال جبران عقب‌ماندگی قیمت مسکن در بعضی شهرها

وی افزود: علیرغم وعده‌های داده شده مبنی بر کنترل قیمت مسکن، چشم‌انداز خوبی از روند فعلی دیده نمی‌شود. سال آینده حتما در حد تورم افزایش قیمت تمام شده مسکن را خواهیم داشت که در قیمت فروش واحدهای نوساز تاثیرگذار است. این رشد بخصوص در مناطق و شهرهایی که قیمت‌ها پایین بوده بروز بیشتری خواهد داشت چرا که احتمال جبران عقب‌ماندگی وجود دارد. ممکن است در بخش‌هایی که قیمت زمین در سال‌های اخیر به شدت بالا رفته میزان رشد کمتر باشد.

این کارشناس بازار مسکن با بیان این‌که شرایط مناسبی را برای طرح نهضت ملی مسکن نمی‌بیند تاکید کرد: افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی برای گروه‌های ساخت در طرح جهش تولید و تامین مسکن، مشکل‌ساز خواهد شد. یک نکته منفی دیگر هم این‌که در سال گذشته قراردادهای نهضت ملی مسکن با بخش خصوصی به مرحله اجرا نرسید و کمتر در این زمینه شاهد انعقاد تفاهم‌نامه بودیم.

قیمت هر متر خانه در تهران ۳۳ میلیون تومان

بنابراین گزارش، در بهمن ماه ۱۴۰۰ متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۳۳ میلیون و ۶۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۴ و ۱۶.۴ درصد افزایش یافته است. بر اساس اعلام بانک مرکزی تعداد معاملات انجام شده نیز در این ماه حدود ۸.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل ۱۳.۱ درصد کاهش  و در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته ۱۱۷.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha