محمد مرجانی در گفت وگو با ایسنا، درباره ضرورت ارتقای سطح مهارت نیروهای کار در واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر در خصوص مباحث آموزشی ضعف زیادی داریم و اگر چه در دانشگاهها دروس تئوری ارائه می شود ولی معتقدم پیوند بین صنعت و دانشگاه است که به تربیت نیروی ماهر کمک میکند و تجربه و دانش هر دو لازم وملزوم هم هستند و باید در کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی ادامه داد: اگر پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری مراکز آموزش جوار کارگاهی فعالتر شود و بین صنعت و دانشگاه ارتباط قوی تر و تفاهمنامه های منعقده جدی تر به اجرا در آید قطعا در مهارت آموزی نیروهای کار موثر خواهد بود ولی ولی متاسفانه این تفاهم نامه ها یکجانبه اجرا می شود و دانشگاهها دانشجویان خود را به سمت مراکز صنعتی برای کارآموزی می فرستند بدون آنکه اساتید مربوطه برای تدریس اعزام شوند یا خدماتی در قبال واحدهای صنعتی ارائه شود.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار اصفهان تاکید کرد: اگر تاکید داریم که دانشگاهها و صنایع در کنار هم قرار گیرند به این دلیل است که صرفا یکجانبه انجام نشود مثلا در کارهای تحقیقاتی که نیاز به خلاقیت و نوآوری است یا قرار است که کار دانش بنیانی در صنعت خودرو انجام شود، از تجربیات بخش صنعت و تجربه دانشگاهیان برای این منظور استفاده شود تا هم علم روز را داشته باشیم و نهادینه کار کنیم و هم بتوانیم بحث ضایعات در در صنعت را کاهش دهیم.
مرجانی در ادامه برلزوم ارائه آموزشهای مهارت از دوره ابتدایی تاکید کرد و گفت: اگر می خواهیم به توسعه مهارتی دست یابیم باید فرهنگسازی در این حوزه را از پایه شروع کنیم نه آنکه در دوره دانشگاه و فارغ التحصیلی به دوره های مهارتی روی بیاوریم. فراگیری مهارت باید در مدارس و از سنین پایین صورت گیرد تا استعداد دانش آموزان شکوفا شود و به تناسب علاقمندیها و شناسایی مهارتها مسیر شغلی آنها در آینده ترسیم شود.
به گفته این مقام کارگری، وزارت آموزش و پرورش می تواند با صنایع وارد تفاهم شود و برای دانش آموزان مقطع متوسطه و راهنمایی که تمایل دارند دوره های مربوطه در صنایع جانبی مثل صنعت لبنیات را بگذرانند و با محیط واقعی کار آشنا شوند شرایط بازدید و آشنایی با محیط کار را فراهم کند تا در ضمن دیدن دوره های مهارتی، اصول کار در بخشهای صنعتی را بیاموزند.
انتهای پیام
نظرات