• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401092718380
  • خبرنگار : 71666

وجود۲۷۰ راس گوزن در کشور

وجود۲۷۰ راس گوزن در کشور

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به وجود ۲۷۰ راس گوزن در ایران گفت: دو برنامه برای این گونه داریم و تلاش می‌کنیم تا در سایت‌های تکثیر جمعیت گوزن‌ها را افزایش دهیم همچنین به جست وجو برای یافتن مکان مناسب برای آن‌ها نیز ادامه خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، گوزن زرد ایرانی با نام علمی Dama dama mesopotamica شناخته می‌شود و برخی از محققان آن را گونه‌ای مجزا به حساب می‌آورند. گوزن زرد ایرانی دارای ارزش‌های بوم‌شناختی، زیبایی شناختی، مطالعاتی و تحقیقاتی، ارزش‌های ژنتیکی و گردشگری است. گوزن زرد یکی از سه نوع گوزن ایران محسوب می‌شود که به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد. بسیاری از زیستگاه‌های این گونه تخریب شده است و در حال حاضر در هیچ زیستگاه طبیعی حضور ندارد. این گونه ۵۰ سال است که به شیوه تکثیر در اسارت در برخی استان‌ها نگهداری می‌شود.

بر اساس اطلاعات پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست گوزن زرد ایرانی از جمله گونه‌های بسیار مهم در دنیا به شمار می‌رود. این گوزن طبق لیست ارائه شده از طرف اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، در رده EN و فهرست قرمز قرار دارد که در معرض خطر انقراض محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: امید برای رهایی گوزن زرد از اسارت

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا، درباره اقدامات لازم برای گوزن اظهارکرد: ما باید تلاش کنیم که گوزن را به طبیعت برگردانیم و بیش از این نباید در اسارت بماند.

وی به مشکلات این گونه اشاره کرد و گفت: جمعیت این گونه دارای نوسان بوده است به‌طوری که با یک افزایش، جمعیت آن‌ها به ۷۰۰ راس رسید اما در بعضی مراکز تکثیر دچار مشکلاتی شد. ما از یک سال پیش متوجه شدیم که کل جمعیت آن در کشور حدود ۲۷۰ راس در مراکز تکثیر است که از این تعداد نزدیک به ۲۰۰ راس نر هستند و این خطری بزرگ است چراکه تنها حدود ۷۰ راس گوزن ماده در سایت‌های تکثیر داریم. این نسبت جنسی نامناسب و نشان دهنده این است که خطری برای این گونه وجود دارد.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه سازمان دو برنامه را برای این گونه در نظر گرفته است، توضیح داد: اول آنکه سایت‌های تکثیر موجود را که دارای پویایی مناسبی هستند بتوانیم هرچه سریع‌تر تقویت کنیم و مشکلاتشان برطرف کنیم، به عبارتی اگر پس از ایجاد جمعیت پایه در سایت‌های تکثیر بتوانیم آن‌ها را تقویت کنیم، این روند شکل بگیرد و ادامه نیز داشته باشد تا حدودی مشکل برطرف شده است.

وی افزود: از طرف دیگر با انجام بازدیدهای متعدد از استان‌ها و مکاتبات با آن‌ها از افراد متخصص خارج از سازمان نیز کمک گرفتیم. از محل‌های مختلفی برای مکان‌یابی مناسب جهت برگرداندن این گونه به طبیعت بازدید شد اما هنوز متاسفانه نقطه مناسبی که دارای جنگل بکر، تعارضات کم، زیستگاه مناسب گوزن و امکان حفاظت از این گونه نیز فراهم باشد را پیدا نکرده‌ایم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد که در بین گزینه‌ها چند مورد از آن‌ها در اولویت قرار دارند اما هنوز هیچ کدام قطعی نشده است.

اکبری در پایان گفت: ما تلاش می‌کنیم تا در سایت‌های تکثیر جمعیت گوزن‌ها را افزایش دهیم همچنین به جست وجو برای یافتن مکان مناسب نیز ادامه خواهیم داد تا بتوانیم این گونه را به‌تدریج و با یک رهاسازی نرم به طبیعت برگردانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha