به گزارش ایسنا سحر تاجبخش به همراه صادق ضیاییان- رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا - امروز (اول اسفندماه) از خبرگزاری ایسنا بازدید کرد و ضمن دیدار با ابوالقاسم رییسی - سرپرست ایسنا - در یک گفتوگویی خبری با خبرنگاران این رسانه شرکت کرد.
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: آب و هوا امروز یک دانش میان رشتهای است. در تمامی حوزهها از جمله کشاورزی، آب، صنعت، محیط زیست، بهداشت و... کاربرد دارد و در میان تصمیمات خرد تا کلان دیده میشود. هرچند که هوا خیلی سرد نیست اما شرایط به نحوی است که باید در دمای منفی دو یا سه نیز تصمیمات جدی اتخاذ کنیم. با افزایش دما طی تابستان پارسال، هر روز سازمان هواشناسی کشور در وزارت نیرو برای مدیریت منابع برق فعال بود.
او اضافه کرد: هواشناسی در تصمیمات خرد مانند سفر و تصمیمات کلان موثر است. تغییر اقلیم در دنیا از سویی موجب افزایش رخداد پدیدههای حدی و از سوی دیگر موجب کاهش پیشبینی پذیری این رخدادها شده است بنابراین پیشبینی رخدادها دشوار شده است. کشورهای دیگر نیز همین گونه هستند. چند وقت قبل در اسپانیا بعضی جان خود را بر اثر جاری شدن سیل از دست دادند بنابراین غولهای هواشناسی دنیا نیز با این مخاطرات روبرو شدهاند. تغییرات اجتناب ناپذیر است و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. پاییز سال گذشته تمام الگوهای داخلی و خارجی، وضعیت پربارشی را نشان میداد اما سال ۱۴۰۲ پاییزی خشک را پشت سر گذاشتیم. بر این اساس باید در تصمیمگیریهای کلان سناریوهای متفاوت را در نظر بگیریم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: نباید تصور کنیم پیشبینیها یقین و وحی منزل است و حتما اتفاق میافتد. باید در رابطه با پیشبینیها سناریوهای متفاوتی را در نظر بگیریم.
تاجبخش اضافه کرد: موضوع پیشبینی آب و هوا در دنیا به چالشی تبدیل شده است و در هیچیک از مراکز بزرگ دنیا پیشبینی یقینی انجام نمیشود و همه بر اساس احتمالات است. یکی از مشکلات هواشناسی این است که پیشبینیها یقینی و قطعی نیست که بتوان برنامهها را بست و سناریوی دیگری تعریف نکرد.
او گفت: ارتباط خوبی با همکاران ایسنا داریم و آنان اخبار هواشناسی را با دقت پردازش و اطلاعرسانی میکنند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: هفته آینده هوای سرد و چالشی در پیش است. تبلیغات وسیعی در این باره صورت گرفت که اولین بار است بعضی واژهها را میشنویم. در فضای مجازی اخبار عجیبی را میشنویم. دامنه کاربری اطلاعات وسیع است و باید اطلاعرسانی در این خصوص از منابع معتبر انجام شود چراکه این اطلاعات مخاطب گستردهای دارد.
تاجبخش در ادامه گفت: این تقاضا را از تمامی رسانهها داریم که خبرها همان باشد که هواشناسی اعلام کرده است. نباید کلمات و مفاهیم هواشناسی را تغییر داد. کلیدواژههای هواشناسی حساس است و مخاطبان را به اشتباه میاندازد.
او ادامه داد: اخبار ایسنا و تعدادی از خبرگزاریها بر همان اساس که هواشناسی اعلام میکند، منتشر میشود اما بعضی رسانهها این چنین نیستند. طی روزهای اخیر خبری از ورود یک «سردچال» منتشر شده بود، در حالی که اصلا این کلمات را در دایره واژگان هواشناسی به کار نمیبریم.
در این دیدار صادق ضیاییان ـ رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ـ نیز گفت: به همت دوستان و همکاران رسانه ایسنا در ماههای اخیر بخش هواشناسی کوهستان ایجاد شد و میتوان به بخشهای دیگر نیز پرداخت. اخبار هواشناسی بعد از اقتصاد و سیاست یکی از پرمخاطبین خبرهاست.
مهرزاد رئیس روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور نیز از سایر حاضران در این دیدار بود.
در این دیدار ابوالقاسم رئیسی - سرپرست خبرگزاری ایسنا - ضمن خوش آمد گویی به رئیس سازمان هواشناسی کشور و همراهان او نیز با اشاره به مرتبه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف، حوزههای پژوهشی جهاد دانشگاهی در زمینه فنی مهندسی و فناوری، ساخت دکل حفاری چاههای نفت، فعالیت در زمینه ذخایر ژنتیکی و بهداشت و درمان را از جمله زمینههای فعالیت جهاددانشگاهی برشمرد و به همکاریهای بین سازمانی جهاد دانشگاهی اشاره کرد.
او همچنین ساخت قسمت رانش و در واقع قلب قطارهای مترو را از جمله خدمات فناورانهای نام برد که به همت جهادگران به مرحله تولید رسیده است.
تاجبخش نیز در ادامه به سابقه همکاری سازمان هواشناسی کشور با جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: با واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف تجربه همکاری داشتیم. سازمان هواشناسی کشور نیاز به تهیه نرمافزاری از خارج از کشور داشت که در همین رابطه جهاد دانشگاهی شریف مشاور سازمان بود و کار به خوبی انجام شد.
سرپرست خبرگزاری ایسنا با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی مولود مبارک انقلاب اسلامی است، گفت: خبرگزاری ایسنا نیز یکی از مولودهای جهاد دانشگاهی است که تا به حال برای نظام و انقلاب اسلامی و حاکمیت آثار و برکاتی داشته است.
او گفت: وظیفه رسانه همیشه آگاهی بخشی، آموزش، دسترسی مردم به اطلاعات صحیح، درست، دقیق و بهموقع برای همراهی با مدیران و مسئولان است.
سرپرست ایسنا با اشاره به وظیفه هر یک از بخشهای دولت در راستای خدمتگزاری به هموطنان اظهارکرد: تکلیف ایسنا امروز این است که در جایگاه رسانه، در کنار مردم و مسئولان در بخشهای مختلف، اطلاعرسانی ،آگاهیبخشی و همراهی داشته باشد تا به این سبب زحمات مسئولان بهدرستی منعکس و مطالبه مردم شنیده شود. رسانه خانه همه عزیزان است و مقابل ساختارهای سازمانی، اداری و مسئولان نیست. این خانه تعریف شده تا مردم بتوانند از آن در زمان نیاز استفاده کنند. اگر آگاهیرسانی و اطلاعرسانی شفاف و دقیق باشد، اولین نتیجهاش امنیت روانی است. با شکلگیری این احساس در جامعه، کلام مسئولان نیز اقناعپذیری و عمق بیشتری خواهد یافت و به این ترتیب در مواقع بحران مردم وارد صحنه میشوند. این صحنه را در جریانهای مختلفی از انقلاب دیدهایم. ۲۲ بهمن سال جاری، با وجود تمام مسائل معیشتی، مردم به دلیل آگاهی از وقایع و اطلاع از بازی صحنه بین الملل در سرمای زمستان به راهپیمایی آمدند.
رئیسی در ادامه گفت: رسانهای مثل ایسنا با سابقه و نام و نشان و زحمت کشانش، بنا را بر این گذاشته که خانهای برای رفت و آمد همه تصمیم سازان باشد. در این خانه مردم جایگاه اول را دارند و خدمتگزاران این خانه نیز پاسخگوی مردم هستند.
سرپرست خبرگزاری ایسنا با اشاره به نقش پررنگ سازمان هواشناسی کشور در زندگی مردم گفت: هواشناسی در زندگی روزمره جریان دارد. هواشناسی از ضروریات زندگی است و بسیاری از تصمیمها منوط به شرایط هواست.
رئیسی در ادامه اظهار کرد: هدف ما این است که به دولت به معنای واقعی کمک رسانی شود. این را رهبر معظم انقلاب فرمودند و اینطور نیست که به صورت نمایشی به آن بپردازیم. به این دلیل که موفقیت دولت موفقیت نظام است، موفقیت اجزای دولت نیز مهم است چراکه مسیر نهایی آرامش مردم است.
وی در پایان گفت: یکی از سیاستهای ایسنا سلامت رسانهای و برخورداری از سواد رسانهای و همچنین توجه به آرامش هموطنان است.
انتهای پیام
نظرات