• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401100301457
  • خبرنگار : 71021

توضیحات تازه درباره تابلوی «پیکاسو» در موزه ملی ایران

 توضیحات تازه درباره تابلوی «پیکاسو» در موزه ملی ایران

پس از اصالت‌سنجی تابلوی منسوب به «پیکاسو» که در مخزن موزه ملی ایران نگهداری می‌شود، رییس این موزه، اطلاعات و جزئیات بیشتری را درباره این تابلو ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی ‌فرهنگی پس از آزمایش و بررسی روی یک اثر نقاشی منسوب به پابلو پیکاسو، نقاش معروف اسپانیایی، که در گنجینه موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران نگهداری می‌شود، اعلام کرد که «این تابلو یک چاپ دستگاهی روی کرباس در حدود ۵۰ سال پیش بوده است.» اکنون، جبرئیل نوکنده ـ رییس‌ کل موزه ملی ایران ـ با ارائه توضیحات تکمیلی‌تر درباره این تابلو، گفت: «تابلو منسوب به پیکاسو بخشی از مجموعه اموال توقیفی است که در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود.»

او با اشاره به بررسی این تابلو توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت اشیای فرهنگی تاریخی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در سال گذشته، اظهار کرد: «نتایج این پژوهش نشان داد اثر مورد نظر یک چاپ دیجیتال روی بوم از یکی از آثار معروف پابلو پیکاسو موسوم به "مرد دلقک در حال نواختن گیتار" است که اصل آن در سال ۱۹۱۸ با تکنیک رنگ و روغن اجرا شده و بعدها یک شرکت ایتالیایی این اثر را روی کرباس در تعداد مشخص به صورت دیجیتالی برای عرضه به بازار محصولات هنری چاپ کرده است که نام و لوگوی شرکت تولیدکننده و شماره سریال آن نیز روی حاشیه تابلو دیده می‌شود.»

 توضیحات تازه درباره تابلوی «پیکاسو» در موزه ملی ایران

در این زمینه بخوانید:

تابلوی پیکاسو در موزه ملی ایران «اصل نیست»

پژوهشگران حفاظت و مرمت آثار تاریخی که اصالت‌سنجی این اثر، اعلام کردند که روش‌های لازم از قبیل مستندنگاری و عکاسی پیشرفته و تحلیل‌های میکروسکوپی و آزمایش‌های دستگاهی را انجام داده‌اند. آن‌ها همچنین احتمال می‌دهند این تابلو در اواخر دوره پهلوی خریده شده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۰۴ ۰۰:۴۳

نام این اثر پیکاسو "آرلوکن با گیتار" ۱۹۱۴ است و نه "مرد دلقک در حال نواختن گیتار" ۱۹۱۸ ؛ در هیچ موزه و مرکز هنری در دنیا، هیچگاه نام یک اثر هنری را به دلبخواه عوض نمی کنند ! اما بهتر بود می نوشتید این اثر را چه کسی به چه علت و از چه کسی توقیف کرده است. در ضمن تاریخ چاپ "دیجیتال، یا دیژیتال، یا نومریک" از ۱۹۸۰ شروع شده است و ۵۰ سال پیش تکنیک های دیگری برای چاپ موجود بودی است، افست، لیتوگرافی، هلیوگرافی، ... درضمن "آرلوکن" چهره ای خاص در "کمدین دولارته" دارد و نقش فردی ساده ولی باهوش را دارد که کاملا با واژه "دلقک" همسانی ندارد. از مسئولین فرهنگی انتظار بیشتری باید داشت ؛ فردا اگر توریستهای ایتالیائی در ایران واژه دلقک را برای آرلوکن ببینند، به فرهنگ مسئول موزه نمی خندند ؟! واقعا که گیر کیا افتادیم !