تاپ سه فرهنگ عمومی
-
فراخوان دومین جشنواره ملی ساخت نماهنگهای فضایی منتشر شد
فراخوان دومین جشنواره ملی ساخت نماهنگهای فضایی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری سازمان فضایی ایران، منتشر شد.
-
ثبت جهانی فعالیتهای کانون پرورش فکری
فعالیتهای مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در هفته جهانی فضا، از سوی سازمان فضایی ایران در سایت هفته جهانی فضا «World Space Week» ثبت جهانی شد.
-
جزئیاتی از المپیک بازیهای فکری / توسعه صنعت بازی بر اساس هویت ایرانی
دبیر اولین المپیک بازیهای فکری دانشجویان ایران، این المپیک را بستری برای تقویت تفکر انتقادی، خلاقیت و همکاری تیمی دانشجویان دانست و گفت: از این رو به دنبال کشف استعدادها و ایجاد شبکهای پویا برای توسعه صنعت بازی ایرانی و منطبق با هویت فرهنگ ایرانی هستیم.
-
برگزاری «روز فرهنگی شیراز» در تانزانیا
روز فرهنگی شیراز با حضور سفیر کشورمان در تانزانیا و فعالان فرهنگی دو کشور به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دارالسلام تانزانیا برگزار شد.
-
تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد فرهنگی و هنری
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عامل بروز سوء تفاهمهای موجود درباره برخی اسناد فرهنگی ـ هنری عدم گفتوگوی کافی دانست و درباره تضمین اجرایی این سندها تاکید کرد: درباره برخی سندها با دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت کردم و مقرر شد برخی اسناد مجددا در شورای هنر بررسی شود تا نظر حداکثری اعضا و ذینفعان تأمین شود.
-
امروز و فردا عضویت در مراکز کانون پرورش فکری رایگان است
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی عضویت در تمامی مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور در روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان ۱۴۰۳ رایگان است.
-
جای خالی آموزش در پذیرش تنوع فرهنگی / فرهنگسازیِ زوری جوابگو نیست!
«تنوع فرهنگی» یکی از مهمترین مسائلی است که پس از گسترش استفاده از فضای مجازی، افراد در زیست روزمره خود بیش از گذشته با آن مواجه میشوند. دیدن نوع خاصی از شادی یا عزاداری، وجود یک رسم خاص، نوعی از گویش در یک منطقه و... همگی در سایه این «تنوع فرهنگی» پدید آمده است؛ موضوعی که البته تنها آشنایی با آن کافی نیست و لازم است تا افراد مهارتِ گفتوگو برای زندگی مسالمتآمیز با وجود تفاوتها را نیز بیاموزند. روندی که با توجه به وجود قومیتهای مختلف در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
انتشار «بازایرانشناسی؛ گفتارهایی میانرشتهای»
کتاب «بازایرانشناسی؛ گفتارهایی میانرشتهای» نوشته سیده راضیه یاسینی و مجید بهستانی منتشر شد.
-
فراخوان سومین جشنواره «نوجوونیم» منتشر شد
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سومین جشنواره «نوجوونیم» را با هدف شناسایی و انتخاب نوجوانان فعال و علاقهمند به کنشگری فرهنگی در شهر تهران برگزار میکند.
-
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور:
بهسازی و توسعه آرامگاه مفاخر فرهنگی در اولویت انجمن مفاخر است
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: طراحی، ساخت، بهسازی و مرمت آرامگاهها و یادمانهای مفاخر و مشاهیر فرهنگی ایران مورد توجه و اهتمام ویژه انجمن آثار و مفاخر کشور قرار دارد.
-
عدم موفقیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی / مصوبات ضمانت اجرایی ندارند
شورای فرهنگ عمومی به عنوان مهمترین نهاد موثر در موضوعات وابسته به فرهنگ با چالشهای مختلفی مواجه است. چالشهایی که عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای فرهنگ عمومی به سه مورد مهم آن پرداخته و معتقد است: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه فرهنگی کشور است که همه دستگاهها را کنار هم جمع میکند و عملکردش باید بیش از چیزی باشد که الان شاهد هستیم.
-
فراخوان هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی برای دومینبار تمدید شد
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی از تمدید مهلت ارسال اثر به این دوره از جشنواره تا ۱۵ آذر ۱۴۰۳ خبر داد. پیش از این مهلت ارسال آثار تا ۱۵ آبان تعیین شده بود که برای یک ماه دیگر تمدید شد.
-
«پوشاک حلال» در ایران جدی گرفته میشود؟
حالا تقریبا ۸ سال از رونمایی از «آییننامه پوشاک حلال» میگذرد؛ آییننامهای که به ۱۷ ویژگی لباس از دیدگاه اسلام اشاره میکرد و با ثبت این عنوان در مجامع بینالمللی، ایران اولین کشوری شد که از عنوان پوشاک حلال استفاده کرده بود. موضوعی که در سالهای گذشته کمتر به آن پرداخته شده است در حالی که اگر توجه بیشتری به این بخش میشد، میتوانست ایران را به یکی از قطبهای صادرات پوشاک حلال تبدیل کند.
-
تقدیر وزیر فرهنگ تونس از مصطفی زمانی + فیلم
وزیر فرهنگ تونس در اختتامیه جشنواره تئاتر این کشور، از مصطفی زمانی به دلیل «ایفای نقش بیبدیل یوسف پیامبر (ع) در سریال یوسف صدیق» تجلیل کرد.
-
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه:
تقویت اصل همسایگی با همکاریهای فرهنگی از اولویتهای ایران و ترکیه است
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه در بازدید از مرکز فرهنگی و هنری سبیل الرشاد گفت: ترکیه و ایران از یک حوزه تاریخی و فرهنگی مشترک تغذیه میشوند و اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی، دو ملت را به هم پیوند داده است. با چنین پیشینهای، گام برداشتن در راستای تقویت اصل همسایگی و برادری از طریق همکاریهای فرهنگی از اولویتهای ماست.
-
مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
خبرهایی از مهران مدیری و رامبد جوان، جرم جواد یساری و کشف جسد یک بازیگر
حواشی طرح اولیه «توسعه امامزاده یحیی»، کشف اسکلت در تپه ۷۰۰۰ ساله ری، اما و اگرهای یک تصمیم پربحث سینمایی، رامبد جوان برای عید برنامه میسازد، طرحهای فصلی کتاب تعطیل شد یا نشد؟، موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری، انتقال ویروسِ «بچه پولدارها» از اینستاگرام!، و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
-
ویدیو/ سرانه مطالعه در ایران؛ ۳۰ دقیقه در روز
طبق آمار رسمی سرانه مطالعه و بر اساس آخرین پیمایشها از مصرف فرهنگی کشور، ، میزان کتابخوانی ایرانیان حدود ۳۰ دقیقه در روز است. همچنین تولید کتاب کشور بالای ۱۰۰ هزار عنوان در سال است که در این بین ۳۵ تا ۴۰هزار عنوان از آن تجدید چاپ و بیش از ۶۰هزار عنوان کتاب چاپ اول است.
-
سامانه شفافسازی وزارت ارشاد چه اطلاعاتی منتشر میکند؟
نخستین دستورالعمل شفافسازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۳۹۷/۳/۲۱ در شورای معاونان این وزارتخانه به تصویب رسید که این دستورالعمل بهمنظور حمایت و تقویت آفرینشهای فرهنگی، هنری و رسانهای، بهبود و ارتقای بهرهوری نظامهای حمایتی و نظارتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد سیاستهای کلی نظام اداری کشور، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب شده است.
-
انتقال ویروسِ «بچه پولدارها» از اینستاگرام!
«تاحالا کار نکردم و بابام خرجمو میده. آدم باید وقتی میره سر کار شرایط یه جوری باشه که بعدش حداقل بتونه پول یه کافه یا رستوران رو داشته باشه، به آدم زور میاد به خاطر ۲۰ یا ۳۰ میلیون تومن بره سر کار، چرا خودمو خسته کنم؟ چندبار خواستم برم سر کار بابام گفته نمیارزه، نمیخواد بری» این جملات را پسری ۳۰ ساله در یک «بلایند دیت» به زبان میآورد؛ جملاتی که عدهای آن را در انحصار نسل جوان میدانند، اما کامنتهای همین پست اتفاقا صدای اعتراض جوانان را هم بلند کرده است.
-
در اختتامیه آئین روز مازندران
چهرههای ماندگار مازندران تجلیل شدند
تجلیل از چهرههای ماندگار، پایانبخش اختتامیه آیینهای روز ملی مازندران بود.