به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، آیین بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور حسن قشقاوی، سفیر، محمدمهدی احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید و جمعی از اسپانیاییهای علاقهمند به شخصیت شهید سلیمانی در محل نمایندگی فرهنگی کشورمان برگزار شد.
این مراسم با قرائت پیام محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت رونمایی از کتاب زندگی آن شهید بزرگوار به زبان اسپانیایی توسط رایزن فرهنگی کشورمان آغاز شد.
متن این پیام بدین شرح است: «سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نامی بلندآوازه و ماندگار در تاریخ مبارزه بشر عصر حاضر با تروریسم و مقابله با جریانهای تکفیری است. سرداری وفادار که جان خود را بر کف نهاد و با اخلاصی بینظیر و مثالزدنی در خط مقدم مبارزه با داعش و تروریستهای منطقه خاورمیانه، لرزه به اندام جنایتکاران انداخت و سرانجام، خود قربانی تروریسم دولتی آمریکا شد و به یاران شهیدش پیوست. او یاور مظلومان و دشمن ظالمان بود و رمز ماندگاری «شهید سلیمانی» جز این نیست که شجاعت در دفاع از مظلوم و ستیز با ظلم، سرلوحه عمل او بود. سردار سلیمانی برای ما یک شهید زنده است؛ چرا که او الگوی مجسم اخلاص، انسانیت و شجاعت بوده و خواهد بود و مردم همروزگار ما هرگز مجاهدتهای او در دفاع از کیان سرزمینی و امنیت منطقهای را از یاد نخواهند برد. از اینرو زنده نگاه داشتن یاد و خاطره آن سردار سلحشور اسلام، ارج نهادن به یک مکتب و اندیشه رهاییبخش است و با خون پاک آن شهید عزیز، مکتب مقاومت جان تازهای گرفت. در آستانۀ سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، ترجمه اسپانیایی کتاب خودنوشت آن شهید با عنوان «از چیزی نمیترسیدم» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مادرید در راستای معرفی هرچه بهتر شهید سلیمانی و سیره و سلوک آن مرد خدایی که در کتاب حاضر اشارهای گذرا بر زندگی پرتلاطم آن شهید شده، شایسته تقدیر است. امیدوارم این اثر سترگ، قلبهای بیدار و وجدانهای آگاه در سراسر جهان را به سوی آزادگی، اخلاص و ظلمستیزی رهنمون سازد.»
مقاومت؛ مهمترین ویژگی حاج قاسم
قشقاوی، سفیر کشورمان در اسپانیا به تجربه حضور در جلساتی که شهید سلیمانی با سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف جهان داشت، اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی در آن جلسات، آینده را میدیدند و تغییرات ژئواستراتژیک و ژئوپولتیک جهان را پیش بینی میکرد.
وی افزود: ایشان ده سال پیش با توجه به تحولاتی که در افعانستان در حال روی دادن بود، خروج آمریکا را پیش بینی کرد. همنیطور شکست سیاستهای آمریکا در عراق را نیز پیش بینی کرده بود. این سخنرانیها گنجینهای است که امیدوارم از محرمانه بودن بیرون بیاید و خوانده شود.
قشقاوی از «مقاومت» به عنوان مهمترین ویژگی شهید سلیمانی یاد کرد و گفت: شخصیت ایشان به گونهای بود که اجازه نمیداد جریان آب او را با خود ببرد بلکه برعکس او در مقابل جریان آب حرکت میکرد.
سفیر کشورمان در اسپانیا از شهید دیگر حرکت تروریستی آمریکا در فرودگاه بغداد، شهید ابومهدی مهندس به عنوان یکی از قهرمانان ملی عراق نیز یاد کرد و از رایزنی فرهنگی ایران برای برگزاری این مراسم و نیز ترجمه کتاب خودنوشته شهید سلیمانی به زبان اسپانیایی تقدیر به عمل آورد.
نقش راهبردی شهید سلیمانی در شکل گیری محور مقاومت
کارلوس پاز، فعال رسانهای و نویسنده اسپانیایی سخنان خود را با محوریت سردار سلیمانی آغاز کرد. وی به مراسم سال گذشته به همین مناسبت در شهر مادرید اشاره کرد و گفت: سال پیش من در سخنان خود درباره حضورم در عراق و سوریه صحبت کردم و تجربههایی را نقل کردم از دیدن مستقیم جنگهایی که به واسطه حضور گروههای تروریستی تکفیری و حمایت حامیان غربی آنها به هدف بی ثبات کردن خاورمیانه و تجزیه کشورهای آن در این دو کشور رخ داد و اینکه چگونه قاسم سلیمانی در مقابل این برنامه شوم ایستاد و آن را با شکست مواجه کرد.
وی اضافه کرد: امروز افکار عمومی در غرب پس از گذشت سالها هنوز هم از رشادتهای سلیمانی بی خبر هستند. آنها نمیدانند که قاسم سلیمانی کسی بود که باعث شکست دهها گروه تروریستی در منظقه شد و متاسفانه در غرب تنها نام داعش از میان آنها به گوشمان خورده است.
این نویسنده اسپانیایی اظهار داشت: قاسم سلیمانی شهید و قهرمان واقعی است. او تنها یک قهرمان ایرانی یا مسلمان نیست. او قهرمان همه کسانی است که به نبرد در مقابل دروغ، ظلم و تروریسم باور دارند. نتیجه مبارزه او تنها در منطقه خاورمیانه اثرگذار نبود بلکه ما در اروپا از نبرد او در مقابل تروریسم بهره مند شدیم.
کارلوس پاز تأکید کرد: رسانههای جهانی و جریان اصلی در غرب از فریب افکار عمومی سود میبرند. این رسانهها با بمباران مخاطبان به وسیله اخبار دروغ و اطلاعات نادرست به نوعی «حقیقت» را سانسور میکنند.
وی ادامه داد: زمانی که از سفر خاورمیانه برگشته بودم، دیدم هیچ رسانهای به آنچه من درباره رخدادها در این منطقه روایت کردهام، علاقهای نشان نمیدهند و ترجیح میدهند سکوت کنند و یا وقایع رو طور دیگری نشان دهند. آنها علاقهای ندارند این حقیقت بیان شود که چگونه دهها اقلیت مسلمان ساکن منطقه و نیز اقلیتهای مسیحی اولین قربانیان تروریسم تکفیری هستند.
این نویسنده اسپانیایی تصریح کرد: آنها روایت دیگری را منتشر میکنند که تنها بر اساس تامین منافع برخی کشورها و به ویژه موجودیتی به نام رژیم صهیونیستی ساخته شده است. آنچه به نام تروریسم اسلامگرا معرفی میشود بیش از آنکه ربطی به اسلام داشته باشد، مربوط به نیات حامیان و تامین کنندگان مالی آن در غرب است که میخواهند کشورهای منطقه نتوانند تعیین کننده سرنوشت خود باشند.
وی در ادامه سخنانش، افزود: همانطور که در جریان جنگ سوریه رسانههای مذکور با اطلاعات نادرست و تحلیلهای دروغ مخاطبان خود را فریب میدادند، امروز نیز این جریان، وقایع رخ داده در ایران را وارونه جلوه داد و کوشید با این کار ایران را بی ثبات کند.
کارلوس پاز خاطرنشان کرد: شهید سلیمانی همه این وقایع را پیش بینی کرده بود و سالها به تنهایی در مقابل این جبهه بزرگ تروریستی شامل صهیونیسم و گلوبالیسم ایستاد.
یوسف فرناندز، دبیر شورای اسلامی اسپانیا و محقق اسپانیایی به بیان نکاتی درباره شهید سلیمانی پرداخت. وی با اشاره به اینکه زندگی قاسم سلیمانی یک زندگی بسیار پرماجرا و حیرت انگیز بوده است گفت: او در جنگ ایران و عراق تجربه نبردهای زمینی را به خوبی آموخت. در افغانستان با نفوذ و حضور قدرتهای بزرگ اشغالگر کاملا آشنا شد و به این ترتیب بعدها در تنشها و نبردهای منطقهای نقشی کلیدی بر عهده گرفت. او در عراق، سوریه و یمن حضوری مهم و تعیین کننده داشت.
وی با ارائه تحلیلی تاریخی از مبارزات شهید سلیمانی گفت و اظهار داشت: با ترور شهید سلیمانی، آمریکا تصور میکرد حضور و نفوذ منطقهای ایران به پایان میرسد اما امروز میبینیم که اینگونه نیست. به نظر من، مأموریت این شهید والامقام ساختن یک خاورمیانه جدید بود. او قهرمان یک مبارزه چند جانبه بود که سرانجام توانست ایران را نیز وارد نظم جدید جهانی کند.
در ادامه این مراسم، ترجمه اسپانیایی کتاب «از چیزی نمیترسیدم» زندگینامه خودنوشت شهید سلیمانی رونمایی شد. این کتاب توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر شده و شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است. این اثر ارزشمند، شرح زندگی مردی از دل روستایی دورافتاده در کرمان است که چند دوره از زندگی ساده و کوتاهش را روایت کرده و نشان میدهد که چگونه از چوپانی به جایگاه بلندی رسید. کتاب «از چیزی نمیترسیدم» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به زبان اسپانیایی، ترجمه و منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات