• پنجشنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401112720985
  • خبرنگار : 50026

هوبره، فاصله زیادی تا انقراض ندارد

هوبره، فاصله زیادی تا انقراض ندارد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: جمعیت هوبره در ۲۰ سال گذشته بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته و بنابراین زنگ خطر انقراض این گونه کمیاب در استان به صدا درآمده است.

اسدالله حاتمی، امروز پنج شنبه ۲۷ بهمن به رسانه‌های گروهی گفت: هوبره یکی از پرندگان نادر و ارزشمند حیات وحش کشور است که براساس قوانین و مقررات ملی به عنوان گونه در معرض خطر انقراض مورد حفاظت قرار می‌گیرد و در مقیاس جهانی به عنوان گونه‌ای آسیب‌پذیر در فهرست سرخ IUCN به ثبت رسیده است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به خطراتی که این گونه منحصر به‌فرد را تهدید می‌کند، افزود: زنده‌گیری و قاچاق هوبره بالغ، جمع‌آوری تخم و جوجه‌های هوبره در زیستگاه‌های تولید مثل توسط سودجویان و شکار به وسیله قوشبازان از جمله این تهدیدات بوده که بیشتر و نه منحصر در مناطق زمستان گذرانی این گونه رخ می‌دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: تعداد بسیار زیادی از هوبره‌ها عمدتا در پاکستان و ایران زنده‌گیری شده و به منظور تربیت شاهین‌ها برای شکار به کشورهای عربی فرستاده می‌شوند که متاسفانه تخریب زیستگاه و تنزل کیفیت آن به افزایش این مشکل دامن زده است.

وی افزود: کاهش کیفیت زیستگاه با تله‌گذاری وسیع، فعالیت‌های گردشگری، وسایل نقلیه موتوری، مانورهای نظامی، چرای بیش از حد دام، تغییر کاربری اراضی، استخراج شن و ماسه و جاده‌سازی از تهدیدات وارده به این گونه است.

حاتمی گفت: گزارش‌های ملی نشان می‌دهد که در سه نسل گذشته (۲۰ سال) این گونه کاهش بیش از ۳۰ درصدی را تجربه کرده است و متاسفانه بررسی نتایج سرشماری برای تخمین جمعیت زمستان‌ گذران این گونه در خراسان جنوبی نیز همین روند کاهشی را تایید می‌کند.

وی بیان کرد: برابر سرشماری سال جاری که به منظور برآورد جمعیت زمستان‌ گذران هوبره در ۳۸ زیستگاه گونه در استان خراسان جنوبی انجام شد، تعداد ۲۴۵ هوبره سرشماری شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض این گونه در استان خبر داد و گفت: از جمله تهدیدات اصلی و بسیار مهم وارد به هوبره که زنگ خطری برای انقراض نه چندان دور آن در زیستگاه‌ها محسوب می‌شود، حضور برخی افراد ناشناس، همکاری مردم بومی منطقه و اقدام به تله‌گذاری وسیع در برخی زیستگاه‌های این گونه در خراسان جنوبی است.

وی تصریح کرد: این کار علاوه بر تخریب منطقه و به دام افتادن هوبره در این تله‌ها موجب گرفتار شدن برخی از گونه‌های گربه‌سان نظیر گونه‌های نادر گربه شنی و گربه وحشی نیز شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha