سراب کوانج واقع در بالادست روستای کوانج یکی از جاذبه های بکر، طبیعی و ناشناخته ای است که که هنوز اکثر مردم شهرستان از وجود آن بیخبر هستند و می توان با پیگیری های لازم این جاذبه طبیعی را به یک فضا و مرکز گردشگری مبدل کرد.
این سراب به وسعت حدود ۲۰ هزار متر بوده و از حدود ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی روستای کوانج به طور میانگین آب ۴۰۰ هکتار از اراضی این روستا را تأمین می کند ضمن اینکه آب این سراب از مسیر چشمه و قنوات تأمین می شود.
گونه های ماهی، قورباغه، لاکپشت و مرغابی از جمله تنوع زیستی این سراب است و در فصول بارندگی وسعت این سراب افزایش دوچندان مییابد. اما سوال اینجاست که برای معرفی این جاذبه گردشگری تاکنون چه اقداماتی شده و آیا مسئولان امر برای طبیعت بکر سراب این روستا برنامه ای دارند؟
بخشدار پیرسلمان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سراب حقنظر اصلیترین و بزرگترین چشمه روستا بوده که اطراف این سراب چمنزار وسیع و زیبایی وجود دارد و اینجاذبه طبیعی میتواند تفرجگاه مناسبی برای گردشگران مختلف باشد.
محمود فیروزبخت با بیان اینکه تبدیل شدن این منطقه به عنوان یک منطقه گردشگری را در برنامه داریم، افزود: به اداره میراث شهرستان طرح تبدیل این روستا به روستای هدف گردشگری را دادهایم و کارشناس میراث فرهنگی از این روستای با قدمت بازدید داشته اما هنوز نتایج این بازدید به ما اعلام نشده است ضمن اینکه تبدیل این روستا به عنوان یک مرکز گردشگری را در سفر سال گذشته وزیر میراث فرهنگی به شهرستان اسدآباد نیز پیشنهاد کردیم.
وی خاطرنشان کرد: هنوز جاذبه بکر این روستا برای مردم شناخته شده نیست و به تازگی پیگیر معرفی این جاذبه و ایجاد زیرساخت هایی برای تبدیل این ناحیه به یک مرکز گردشگری هستیم ضمن اینکه کمتر گردشگرانی هستند که از وجود چنین جاذبه گردشگری در بخش پیرسلمان باخبر باشند.
بخشدار پیرسلمان مطرح کرد: بهسازی اطراف سراب، ایجاد آلاچیق، تسطیح، لایروبی سراب، بهسازی و فضاسازی پیرامون سراب می تواند از نقش مؤثری در تبدیل سراب کوانج به مرکز گردشگری برخوردار باشد.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت ۲۰۰ نفری روستای کوانج تصریح کرد: در سال گذشته جدولگذاری این روستا انجام شد و امسال آسفالت روستا را نیز در برنامه داریم که با انجام این کار، بهسازی روستا تکمیل خواهد شد. در رابطه با آب شرب نیز روستای کوانج جزو مجتمع آبرسانی صادقآباد به شمار میرود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد هم به خبرنگار ایسنا گفت: روستای هدف گردشگری به روستایی اطلاق میشود که دارای بافت منحصربفرد روستایی چون روستای ملحمدره باشد.
کامران اکبریشایگان افزود: در حال حاضر روستای ترخین آباد شهرستان به عنوان یک روستای گردشگری به شمار میرود و با وجود پنج اثر مهم ثبت شده در فهرست آثار ملی شامل زاغههای دستکند، آسیاب های آبی و سه درخت کهنسال به علت نبود بافت روستایی منحصربفرد، روستای هدف گردشگری نیست.
وی با اشاره به روستای کوانج نیز تصریح کرد: روستای کوانج بافت منحصربفردی ندارد و تنها جاذبه این روستا سراب حق نظر است که می تواند تفرجگاه، مکان و منطقه دیدنی برای گردشگران باشد.
اکبریشایگان گفت: در کاتالوگ، بروشورها و نقشه راهنما طی سال های گذشته همواره روستای کوانج را به عنوان یکی از نقاط دیدنی، گردشگری و تفرجگاه های شهرستان اسدآباد معرفی کردهایم و سراب این روستا از نقاط گردشگری و دیدنی است اما روستای کوانج، هدف گردشگری نیست.
وی ادامه داد: یک سراب دیگر نیز در این روستا در بالای کوه وجود دارد ضمن اینکه تپه باستانی داخل روستا در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است اما این موضوع دلیل بر هدف گردشگری شدن این روستا نیست و بافت منحصربفرد روستایی ندارد.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با شناساندن طبیعت بکر سراب حق نظر کوانج بتوانیم نقش مؤثری برای معرفی این جاذبه ناشناخته بکر زیبای شهرستان به گردشگران داشته و با جذب گردشگران بیشتر در آینده نه چندان دور شاهد حضور گردشگران دور و نزدیک زیادی به این تفرجگاه و منطقه دیدنی باشیم.
انتهای پیام
نظرات