یعقوبعلی نظری، امروز ۱۳ خرداد ماه در آیین بهره برداری از بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور (شهرک صنعتی رضوی) که با حضور جمعی از مقامات کشوری و استانی در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۱۰ سال در مشهد سرمایهگذاری در حوزه صنعت قفل شده بود که این قفل باید حتما باز میشد. از یک طرف محدودیت فضای سرمایهگذاری بود، از طرف دیگر با توجه به مشکلات زیست محیطی در غرب مشهد به ما اجازه سرمایهگذاری و گسترش تولید نمیداد.
وی افزود: با توجه به محدودیتهای زمین در غرب مشهد برای توسعه شهرکهای صنعتی به منطقه شرق توجه شد زیرا موضوع کمبود زمین در شرق مشهد وجود نداشت. همچنین برای تامین آب شرایط بهتر بود زیرا استفاده از پساب در مشهد و شهرکهای صنعتی مورد تاکید ماست. همچنین پروژه انتقال آب از دریای عمان با هدف تامین آب صنایع در دستور کار قرار دارد. ۱۰۰ کیلومتر این پروژه در خراسان بوده و ۶۰ کیلومتر آن آماده لوله گذاری است. این دو منبع برای تامین آب شهرکهای صنعتی در نظر گرفته شده است.
استاندار خراسان رضوی درباره تامین برق شهرکهای صنعتی تصریح کرد: تامین برق علاوه بر اینکه تکلیف وزارت نیرو است جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به تولید یک رویکرد احتیاطی هم در دستور کار قرار گرفته است تا صاحبان صنایع اقدام به تولید برق غیر متمرکز در واحدهای تولیدی خود کنند.
وی درباره تامین گاز صنایع گفت: گاز باید به صورت متمرکز تامین شود. در این راستا خط ۱۱ به عنوان تامین کننده مطمئن گاز به شرق کشور در دستور کار وزارت نفت قرار داشته و امید است با سیاستهای مربوط تامین آب، برق و زمین همزمان با احداث واحدهای تولیدی صورت گیرد.
نظری گفت: علاوه بر این نیز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب در اقتصاد جهانی مورد توجه است. دسترسی به شرق آسیا، اتصال به غرب دنیا و شمال به جنوب از مباحث جدی محسوب میشود. کوتاه ترین مسیر شمال به جنوب از شرق کشور میگذرد.
وی بیان کرد: نقطه تلاقی این دو کریدور در محدوده سنگ بست است لذا این منطقه ارزش جغرافیایی در خصوص مسائل اقتصادی پیدا کرده و مزیتهای محلی را دارد. نقطه تلاقی این دو کریدور در آیند نقش مهمی در توسعه این منطقه و شهرک صنعتی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مشهد زائر پذیر است و موضوع زائر و خدمات به زائر از مولفههای اساسی در رونق اقتصادی استان و مخصوصا مشهد است، باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین راه اندازی حمل و نقل ریلی و قطار سریع السیر اهمیت دارد تا زائران ارزان و ایمن به زیارت حرم مطهر رضوی نائل شوند.
استاندار خراسان رضوی گفت: اول باید ظرفیت ایجاد کنیم و بعد سراغ کارگاهها و صنایع کوچک برویم. در این خصوص باید تسهیلگری انجام شده و ضوابط را طوری تعیین کنیم که صنایع خرد ما به معنی واقعی کلمه بتوانند در شهرکها مستقر شوند.
وی ادامه داد: در این خصوص تاکید به شهرکهای تخصصی صنفی داریم در همین راستا از بخش خصوصی انتظار برنامه ریزی داریم، امیدوار هستیم با این ظرفیتها نابسامانیهای موجود رفع و ظرفیت سرمایهگذاری در استان را فراهم کنیم؛ ضمن اینکه با توجه به ظرفیتهای استان از جمله اکتشاف معادن استان، استخراج و فرآوری مورد توجه باشد.
در ادامه نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سرمایه گذاران نباید نگران وعدههای داده شده باشند لذا وقتی تلاش میکنند انتظار دارند که خدمات به آنها داده شود.
وی افزود: آب، برق، گاز و سایر زیرساختها باید برای سرمایهگذاران فراهم باشد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در توسعه شهرکهای صنعتی تامین زیرساختها است که این باعث میشود اقداماتی که سرمایهگذاران انجام میدهند با چالش و تاخیر انجام شود. ضروری است برای ارائه خدمات و زیرساختها زمان تعیین شده و نسبت به این تعیین زمان هم پاسخگو باشیم.
وی افزود: ما به عنوان مجمع نمایندگان خراسان با جدیت در بخشهای مختلف پیگیر حمایت از تولید هستیم، اما آنچه باید نقدا تعیین تکلیف شود این است که ما به سرمایهگذار زمین را واگذار و موضوع اسناد و زیرساختها را در یک زمان مقرر تعیین کنیم.
انتهای پیام
نظرات