• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402032918651
  • خبرنگار : 50105

تاثیرات هفته کاری ۴ روزه برای زنان چیست؟

تاثیرات هفته کاری ۴ روزه برای زنان چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی هفته کاری چهار روزه در کشورهایی مانند ایسلند، ژاپن و ایالات‌متحده به صورت آزمایشی اجرا شده و ثابت شده است که چهار روز کاری در هفته باعث بهبود تعادل بین کار و زندگی، کاهش استرس و افزایش بهره‌وری می‌شود.

به نقل از ویفروم، در آزمایشی طی سال ۲۰۲۲ در مورد هفته کاری چهار روزه، مردان گزارش کردند که زمان بیشتری را صرف مراقبت از کودکان و کارهای خانه می‌کنند، در حالی که زمان زنان برای انجام این مسئولیت‌ها کاهش یافته است.

قبل از همه‌گیری، تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌ها در حال آزمایش چهار روز کاری در هفته بودند اما اکنون این نوع کار کردن در حال تبدیل‌ شدن به جریان اصلی است.

دولت ژاپن در همه‌گیری، کارفرمایان را تشویق کرد که یک برنامه چهار روزه را اتخاذ کنند و در ایسلند، این امر عادی است که ۸۶ درصد از کارگران اکنون این امکان را دارند که چهار روز هفته کار کنند.

۳۳ شرکت در سال ۲۰۲۲، در ۶ کشور، از جمله ایالات‌متحده و کانادا، در آزمایشی ۶ ماهه از هفته کاری چهار روزه شرکت کردند.

بر اساس نظرسنجی کارگران گزارش کردند که فرسودگی شغلی کمتری داشتند، از زندگی و رضایت شغلی بالاتری برخوردار بودند، تعادل بین کار و زندگی را بهبود بخشیدند و رفاه روانی و عاطفی بهتری داشتند. مردان با چهار روز کاری در هفته گزارش کردند که ۲۲ درصد زمان بیشتری را برای مراقبت از کودکان و ۲۳ درصد زمان بیشتری را برای کارهای خانه سپری می‌کنند، در حالی که زمان زنان برای انجام این مسئولیت‌ها کاهش یافت.

در سال گذشته، تقریبا یک سوم از زنان به کاهش ساعات کاری خود، انتخاب شغلی آسان یا ترک نیروی کار فکر کرده‌اند اما چگونه از آنها انتظار می‌رود بین زمان و پول یکی را انتخاب کنند؟

بدون شغل، بسیاری نمی‌توانند از عهده مراقبت از کودک، مراقبت از سالمندان یا هزینه‌های زندگی خود برآیند. ترک شغل آنها نیز فدای پیشرفت شغلی و در نتیجه افزایش دستمزد طولانی‌مدت می‌شود.

هفته کاری چهار روزه به ویژه هفته‌ای که حقوق تمام وقت را کاهش نمی‌دهد، گزینه‌ای برای متعادل‌کردن هر دو ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha