• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402033120654
  • خبرنگار : 50184

رئیس کل دادگستری استان:

میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی در کرمانشاه به ۷۴ روز رسید

میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی در کرمانشاه به ۷۴ روز رسید

ایسنا/کرمانشاه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی در استان از ۹۰ روز به ۷۴ روز خبر داد.

پرویز توسلی زاده، امروز(۳۱ خرداد) به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه در نشستی خبری، به ارائه گزارشی از عملکرد دستگاه قضایی استان طی ۴۵ ماهه دوران مسئولیتش پرداخت و اظهار کرد: طی این مدت تلاش شد تا با بهبود علمکرد خود در شش شاخص سند تحول قضایی بتوانیم زمینه افزایش اعتماد عمومی و آسان کردن زندگی و امور را برای مردم فراهم کنیم.  

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه دستگاه قضایی استان برای دستیبابی به این مهم اقدامات خوبی را در این شش شاخص انجام داده، ادامه داد: کاهش پرونده های ورودی، افزایش پرونده های خروجی، ایجاد سازش در پرونده ها، کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها، کاهش پرونده‌های مسن و کاهش شعب غیرمتعارف شاخص هایی هستند که آنها را پیگیری کردیم.

وی عملکرد دستگاه قضایی استان را در این شش شاخص موفق دانست و گفت: تیر سال ۱۳۹۹ در مجموع این شاخص‌ها رتبه ۲۱ کشور را داشتیم که سال ۱۴۰۱ به رتبه چهارم کشور رسیدیم.

توسلی زاده با بیان اینکه در شاخص آمار پرونده های ورودی، در بازه زمانی شهریور ۱۳۹۷ تا شهریور ۱۳۹۸ حدود ۴۳۳ هزار فقره پرونده ورودی و ۵۸۴ هزار فقره پرونده خروجی در دستگاه قضایی استان ثبت شده، افزود: این آمار  طی مدت یکسال گذشته یعنی از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ حدود ۵۸۴ هزار فقره ورودی و ۵۷۹ هزار فقره خروجی بوده که نشان می دهد علیرغم افزایش پرونده های ورودی، در رسیدگی و ختم پرونده ها عملکرد مطلوبی داشته‌ایم.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه به شاخص میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها هم  اشاره کرد و افزود:  طی مدت زمان یکساله شهریور ۱۳۹۷ تا شهریور ۱۳۹۸ متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها ۹۰ روزه بود که این زمان طی مدت یکسال اخیر به ۷۴ روز رسیده که  نشان می‌دهد حدود ۱۶ روز کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده ها را داشته ایم.

وی اظهار کرد: در پایان شهریور سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱ هزار پرونده مسن در دادگستری استان موجود بود که بیش از یک سال از ثبت آنها می گذشت، اما هنوز رای آنها صادر نشده بود که این تعداد در پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به ۱۴ هزار پرونده رسید، یعنی نیمی از موجودی قبل کاهش پیدا کرد.

توسلی زاده در ادامه در خصوص کاهش تعداد شعب نامتعارف هم گفت: اگر در هرکدام از مراجع اجرای احکام کیفری و مدنی ۴۰۰ پرونده و در سایر شعب هر کدام ۲۰۰ پرونده موجود باشد، به این شعب، شعب نامتعارف گفته می شود که در پایان شهریور سال ۱۳۹۸ تعداد این شعب در استان ۱۱۳ مورد بود که در پایان اردیبهشت امسال به ۵۶ شعبه کاهش پیدا کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه طی مدت شهریور ۱۳۹۷ تا شهریور ۱۳۹۸ حدود ۴۲۰۰ فقره بازدید قضات از زندان های استان ثبت شده، گفت: این آمار در  طی مدت یکسال اخیر به حدود ۲۱ هزار مورد بازدید حضوری و الکترونیک افزایش پیدا کرده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ دادرسی الکترونیک در استان راه اندازی نشده بود، گفت: با شیوع کرونا و راه اندازی این نوع از دادرسی، طی یکسال گذشته حدود ۷۴۹۲ فقره دادرسی الکترونیک داشته ایم.

وی با بیان اینکه طی حدود چهار سال اخیر انجام ملاقات های عمومی را به عنوان یک رویکرد مهم در دستور کار قرار دادیم، عنوان کرد: در این مدت ۵۲۹ هزار و ۲۳ فقره ملاقات عمومی انجام دادیم.

توسلی زاده با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم ما کاهش پرونده های ورودی به دستگاه قضایی استان بوده، افزود: اگرچه طی سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۳ درصد، هشت درصد و پنج درصد افزایش پرونده های ورودی داشته‌ایم، اما این آمار نشان می دهد روند افزایشی ورود پرونده‌ها به دستگاه قضایی را کُند کرده‌ایم.  

وی در ادامه به سیاست دستگاه قضایی استان برای کمک به واحدهای تولیدی هم اشاره کرد و یادآورشد: در این راستا جلسات اقتصاد مقاومتی را به صورت متعدد برگزار می کنیم که توانسته ایم طی آنها مشکل ۶۴ واحد تولیدی استان را حل کرده و رفع مشکل ۲۸ واحد دیگر هم در دست بررسی است.  مصوبات ۱۲ واحد هم تاکنون اجرایی نشده است.

رئیس کل دادگستری استان همچنین از راه اندازی شورای خیرین در دادگستری استان خبرداد و افزود: این شورا تاکنون  توانسته شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک خیرین را جمع آوری کند که آن را به برخی نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد داده و یا در راه آزادسازی زندانیان صرف کرده ایم.

وی در ادامه اشاره ای هم به ایجاد سازش در پرونده های قتل استان داشت و گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۱ پرونده قتل و سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۵ پرونده قتل در استان به سازش رسیده که  سال گذشته رشدی ۱۶ درصدی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha