دکتر فریبرز ایمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نزدیک شدن عید سعید قربان و افزایش خرید و کشتار دام زنده، گفت: با شروع فعالیت مراکز عرضه دام زنده، فعالیتهای نظارتی مرکز بهداشت کرمانشاه نیز آغاز شده و جلسات هماهنگی را نیز در این خصوص برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه ۱۵ اکیپ در سراسر استان برای نظارت بر مراکز عرضه دام زنده و مراکز ذبح دام پای کار هستند، افزود: حدود ۵۰ نفر در این اکیپها حضور دارند و در دو شیفت صبح و بعدازظهر وضعیت عرضه و ذبح دام را از نظر رعایت موازین بهداشتی رصد میکنند.
رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه یادآور شد: بازرسان بهداشت محیط و مرکز بهداشت در قالب تیمهای مشترک با سایر دستگاهها از جمله دامپزشکی و... نیز فعالیت دارند.
ایمانی همچنین رعایت موازین بهداشتی در فرآیند خریداری تا کشتار دام را با هدف جلوگیری از شیوع بیماریهای منتقله از دام به انسان خصوصا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ضروری برشمرد و اظهار کرد: اولین و مهمترین توصیه ما این است که افراد دام زنده را از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و حتما از سلامت دام اطمینان حاصل کنند.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است ذبح دام در کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد افراد دام را در جایی غیر از کشتارگاه ذبح کنند، فردی که نسبت به ذبح دام اقدام میکند حتما باید از وسایل حفاظتی مانند دستکش، لباس مناسب و... استفاده کند و چاقو و وسایلی که برای ذبح مورد استفاده قرار گرفته به خوبی ضدعفونی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر لزوم مدیریت بهداشتی خونآبه حاصل از ذبح دام نیز تاکید کرد و ادامه داد: همچنین افراد باید گوشت قربانی را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) قرار دهند و پس از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: توصیه میشود افراد از مصرف گوشتهایی که غیرمجاز و به صورت غیربهداشتی ذبح شده خودداری کنند.
ایمانی از شهروندان درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در زمینه عرضه و ذبح دام در آستانه عید قربان، مراتب را با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی و یا ۱۹۰ مرکز بهداشت در میان بگذارند.
انتهای پیام
نظرات