• دوشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402042616839
  • خبرنگار : 50569

یک مسئول:

شورای فرهنگ عمومی یک نهاد هم‌افزا بین دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی است

شورای فرهنگ عمومی یک نهاد هم‌افزا بین دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی است
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در واقع شورای فرهنگ عمومی یک نهاد هم‌افزا، بین دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی و از طرفی یک نهاد واسطه‌ای میان دانشگاه‌ها، نخبگان و مردم است که طبیعتا این بسته از اعضای شورای فرهنگ عمومی می‌تواند آورنده و کمک کننده به حل معضلات مردم باشد.

افشین تحفه‌گر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امسال شورای فرهنگ عمومی در کشور ۵ اولویت ویژه برای این نهاد و برای اینکه بتواند در ساختار فرهنگی تحول انقلابی ایجاد کند، مصوب و به سراسر استان‌ها ابلاغ کرده است.

وی بیان کرد: اولویت‌هایی که مصوب کرده شامل بخش‌هایی چون هم‌بندی اجتماعی، امیدآفرینی، خودباوری، اصراف و تجمل گرایی، فرهنگ اقتصاد و اقتصاد فرهنگ است که اگر درباره این موضوعات رصدی داشته باشیم به فرهنگ کار و تولید باز می‌گردیم؛ موضوعی که امروزه به یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری تبدیل شده است.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: به هر حال در بخش فرهنگ کار و تولید باید در مواردی چون افزایش تمایل به تولید، افزایش میانگین ساعت کار، کاهش تمایل به رویای ثروت‌های باد آورده و کاهش رجوع به مشاغل کاذب به بحث و گفت‌وگو پرداخت.

تحفه‌گر خاطرنشان کرد: موضوع پایداری خانواده و زیست عفیفانه نیز از جمله نکاتی است که امروزه تلاش می‌شود تا به عنوان اولویت در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد به ویژه مواردی چون افزایش تمایل به فرزندآوری، کاهش نرخ طلاق، افزایش رضایت نسبی افراد از تشکیل خانواده، کاهش سقط جنین، انسجام اجتماعی، اعتماد به نفس ملی، تجمل و افزایش سرانه تولید و مصرف فرهنگی از اولویت‌هایی است که به این موضوع اختصاص پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: اقدامی که در حال انجام است ابلاغ این مصوبات به تمام دستگاه‌های عضو شورای فرهنگ عمومی است. همچنین در همین راستا ارتباطات خود را با مراکز علمی از جمله دانشگاه فردوسی و جهاددانشگاهی مشهد آغاز کرده‌ایم و جلساتی نیز در این زمینه به انجام رسیده است.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین مجموعه مرکز مطالعات شورای فرهنگ عمومی با مجموعه اندیشکده جمعیت در همین زمینه فعالیت دارد، ضمن اینکه این موضوع در دستور کار شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها نیز قرار گرفته است، به گونه‌ای که ۲۸ شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌های استان بر روی موضوع جمعیت تمرکز یافته‌اند که قطعا دستاورد نشست‌های تخصصی که در این راستا برگزار می‌شود، می‌تواند در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان نیز قرار گیرد.

تحفه‌گر با اشاره به تاثیر این رویکردها در حوزه فرهنگ عمومی اظهار کرد: در حال حاضر توجه به موضوعاتی چون اقتصاد، جمعیت و تولید و مهار تورم که از دغدغه‌های روز جامعه به شمار می‌رود و امسال نیز با یکی از این عناوین نامگذاری شده است، می‌تواند در فرهنگ عمومی ما جاری و ساری شود.

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد ساختار شورای فرهنگ عمومی می‌تواند به فرایند وضعیت فعلی بحث جمعیت کمک کند تا روند فرزندآوری را به جای کاهش فرزند و طلاق داشته باشیم.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: همچنین توجه به سایر موضوعات مربوط به آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در این خصوص کمک کننده باشد و در راستای تحقق بخشی به این موضوع نیز می‌توانیم از مطالعات علمی و دستاوردهای محققین استفاده کنیم، چراکه توجه به این موضوع می‌تواند به فرهنگ عمومی ما کمک کند.

تحفه‌گر خاطرنشان کرد: در واقع شورای فرهنگ عمومی یک نهاد هم‌افزا، بین دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی و از طرفی یک نهاد واسطه‌ای میان دانشگاه‌ها، نخبگان و مردم است که طبیعتا این بسته از اعضای شورای فرهنگ عمومی می‌تواند آورنده و کمک کننده به حل معضلات مردم باشد.

وی با اشاره به وظایف سایر متولیان در این حوزه خاطرنشان کرد: اگر بسته‌ای از سوی جامعه نخبگانی عضو شورای فرهنگی عمومی در جلسات شورا داشته باشیم، دستگاه‌هایی نیز از سوی مردم که وظیفه رفع این مشکلات را دارند حضور خواهند داشت و پیشنهاداتی برای این موضوع مطرح خواهند کرد.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: انتظاری که از این نهادهای متولی وجود دارد این است که به ۵ اولویتی که بر اساس شاخص‌های گفته شده، در فرهنگ عمومی کشور مصوب شده در سطح استان نیز توجه شود. همچنین با توجه به شاخص‌ها و خصیصه‌هایی که در سطح استان وجود دارد؛ طرح‌های خوبی برای رفع مشکلات مردم، اجرایی و عملیاتی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha