علی علی مددی دوشنبه ۲۶ تیرماه در جلسه هماهنگی دومین کنگره ملی بزرگداشت شهید مدرس(ره) و ۱۲۲۰ شهید منطقه ترشیز کهن که در کاشمر برگزار شد، افزود: شهریورماه سال آینده دومین کنگره ملی بزرگداشت شهید مدرس (ره) و ۱۲۲۰ شهید منطقه ترشیز کهن شامل شهرستانهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبات شورای عالی سیاستگذاری کنگره شهدای خراسان رضوی، دبیرخانه برگزاری کنگره شهدا در مناطقی که بالای ۱۰۰۰ شهید داشتند تشکیل شده است.
مسوول دبیرخانه برگزاری کنگره مرکزی ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی با بیان اینکه کنگره ملی مستقل حداقل باید ۱۰۰ یادواره تراز برگزار کند در غیر این صورت نمیتوان نام آن را کنگره ملی گذاشت، اظهار کرد: بعد از نیشابور و سبزوار امیدوارانهترین کنگرهای که موفق خواهند شد با رهبر معظم انقلاب دیدار داشته باشند کاشمر خواهد بود، ولی مراسم باید به معنای واقعی در حد کنگره ملی برگزار شود.
وی با تأکید بر اینکه یادوارهها و کنگرههای شهدا باید در تراز انقلاب اسلامی برگزار شوند، افزود: نباید فقط به برگزاری چند یادواره معمولی اکتفا نمود. نباید اجازه داد کسانی بخواهند با برگزاری یک جلسه، سخنرانی و پذیرایی به اسم شهدا جلسه و همایش برگزار کنند، این یادوارهها باید تعطیل شوند.
علی مددی گفت: یادواره تراز انقلاب اسلامی یادوارههایی هستند که حداقل از یک سال قبل ساختار و دبیرخانه کنگره تشکیل شده باشد، مناطقی که میخواهند کنگره ملی مستقل برگزار کنند ابتدا باید دبیرخانه دائمی تشکیل دهند.
وی با تأکید بر اینکه از تمامی ظرفیت جوانان به خصوص دانشآموزی و دانشجویی برای انتقال فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت باید استفاده شود، افزود: هر کس در استان بخواهد یادوارهای برگزار کند ابتدا باید شهدای خود را به دبیرخانه منطقه و یا مرکزی معرفی کنند در غیر این صورت امکان برگزاری نیست.
مسوول دبیرخانه برگزاری کنگره مرکزی ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی گفت: اگر برای جمعآوری، تکمیل اسناد مربوط به شهدا و معرفی شهدا بر پایه هنر برنامه نداشته باشیم یادواره را باید تعطیل کرد در غیر این صورت به شهدا ظلم کردهایم.
وی همچنین اظهار کرد: اگر در کنگره شهدا برنامهای برای معرفی شهدا و تکمیل و جمعآوری برنامههای مناسب نداریم نباید مراسمی برگزار شود، باید برای شهدا توسط جوانان کارهای هنری انجام دهیم.
علی مددی با اشاره به اینکه هر مجموعه مردمی و کمیتهای که بتواند یک کار تحولی و اثرگذار برای جوانان انجام دهد جهاد بزرگ کرده است، عنوان کرد: سال ۱۴۰۵ از ۱۰۰ کتاب اسنادی دفاع مقدس در خصوص نقش خراسان در دفاع مقدس رونمایی خواهیم کرد، الان ۵۰ پروژه در دست انجام است.
وی با بیان اینکه تمامی کارهای هنری آینده بر مبنای کتاب تهیه و انجام خواهند شد، گفت: با توجه به اینکه ۵۰ درصد مخاطبین بانوان هستند در شرایطی کمیته بانوان کنگره ملی شهدا موفق خواهد بود که همافزایی داشته باشد.
مسوول دبیرخانه برگزاری کنگره مرکزی ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی در ادامه با اعلام اینکه هر شهری موظف شده در ورودی یا مکانی مناسب المان ماندگار داشته باشد، ادامه داد: اگر کاشمر در تقویم کنگرههای سال آینده قرار نگیرد دیدار با رهبر معظم انقلاب اتفاق نخواهد افتاد و این منوط بر این است که برنامههای مداوم و منظم داشته باشید و حتی در روستاها یادواره برگزار شود.
وی از کنگره ملی شهدا به عنوان بزرگترین کار فرهنگی منطقه ترشیز کهن نام برد و گفت: یادوارههای سنتی باید تعطیل شوند، یادواره تراز یادواره تحولی تأثیرگذار و حماسی هستند.
علی مددی افزود: بعضاً یادوارههایی برگزار میکنند مراسم ترحیم هستند، با این روش هیچ جوانی را نمیتوان جذب کرد. یادوارههای شهدا باید در تراز انقلاب اسلامی به صورت مردمی و محصول محور برگزار شوند.
وی تصریح کرد: یادواره شهدا نباید تنها به برگزاری یک آیین بسنده شود، بلکه باید منجر به تولید آثار محوری و مستند نگاری در ارتباط با زندگی شهدای هر منطقه باشد و جوانان و ظرفیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی هر منطقه را به میدان بیاورد.
مسوول دبیرخانه برگزاری کنگره مرکزی ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی گفت: باید با مستندنگاری و استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری و رسانهای و تهیه فیلم و کلیپ در ارتباط با زندگی شهدا در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گامهای مؤثری برداشت و شهیدان را به مردم و از جمله نسل جوان و نوجوان آشنا کرد.
وی ضمن تأکید بر لزوم کسب اجازه از خانوادههای شهدا برای برگزاری یادوارههای شهدا گفت: باید علاوه بر توجه دقیق به آمار شهدا در مناطق شهری و روستایی، یادواره به تعداد شهدایی برگزار شود که از خانوادههای آنان اجازه گرفته شده است و بدون توجه به این مسئله برنامه برگزار نشود.
دشمن ساعتها با فرزندان این کشور تبادل اطلاعات و تعامل میکند
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این جلسه با بیان اینکه ستادهای فرعی کنگره منطقه ترشیز همزمان در شهرهای تابعه باید فعال شوند، گفت: باید اطلاعات موجود از شهدا و خانوادههایشان به روزرسانی شود و هماهنگیها مجدد صورت گیرد.
سردار حسینعلی یوسفعلیزاده پرداختن به این موضوعات و بحثها را در شرایط امروز جامعه ضروری دانست و افزود: دشمن این روزها چند ساعت با فرزندان ما کار میکند ولی ما چند دقیقه هم وقت نمیگذاریم.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار کرد: دشمن با تکیهبر ظرفیتی که ایجاد نموده و امکان دسترسی که به وجود آورده ساعتها دارد با فرزندان این کشور تبادل اطلاعات و تعامل میکند.
وی افزود: دشمنان آنقدر جاذبههای مختلفی را مقابل چشمانشان فرزندانمان میآورند که آنها را مجذوب میکند، باید ما هم متقابلاً کار کنیم، برای اینکه بتوان فرزندان را از زیر چنگال و چکمه دشمن که در فضای مجازی چمبره زده بیرون آورد باید از ظرفیتهای این کنگره به بهترین نحو استفاده نمود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار کرد: در برگزار هرچه بهتر کنگره باید ظرفیتهای منطقهای و به خصوص استانی و ملی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات