• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042112724
  • خبرنگار : 50105

ذهن‌آگاهی تمرکز را افزایش می‌دهد؟

ذهن‌آگاهی تمرکز را افزایش می‌دهد؟

ایسنا/خراسان رضوی برخی افراد معتقدند، ذهن‌آگاهی به کاهش استرس کمک می‌کند، خواب را بهبود می‌بخشد و زندگی را آرام‌تر خواهد کرد، اما سوال این است که آیا مراقبه واقعا می‌تواند تمرکز را افزایش دهد.

نتایج تحقیق جدید دانشکده «لئونارد دیویس» دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، نکته‌ شگفت‌انگیزی را آشکار می‌کند که فقط ۳۰ روز مراقبه ذهن‌آگاهی می‌تواند سرعت و دقت تمرکز افراد را تغییر دهد.

اندی جیسو کیم، محقق ارشد این تحقیق گفت: نتایج نشان می‌دهد که ذهن‌آگاهی فقط به معنای احساس آرامش بیشتر نیست بلکه می‌تواند نحوه مدیریت توجه مغزی شما را تغییر دهد که برای حفظ سلامت شناختی با افزایش سن بسیار مهم است.

افزایش سن و تغییر ذهن

مغز افراد با افزایش سن کُند می‌شود و آنان به سرعت به محرک‌ها واکنش نشان نمی‌دهند. این اتفاق به دلیل سیستم مغزی به نام سیستم «لوکوس سرولئوس-نورآدرنالین» رخ می‌دهد زیرا این سیستم توجه، حافظه و هوشیاری را کنترل می‌کند و با افزایش سن ضعیف می‌شود، محققان ارتباطاتی بین کاهش آن و بیماری آلزایمر زودرس نیز یافته‌اند.

نتایج تحقیقات قبلی نشان داد که ذهن آگاهی می‌تواند این سیستم مغزی را تقویت کند. مدیتیشن ممکن است مناطقی را که به تمرکز کمک می‌کنند نیز تقویت کند، اما تاکنون هیچ کس این ایده را با استفاده از روش‌های دقیق ردیابی چشم آزمایش نکرده بود.

مدیتیشن، ذهن‌آگاهی گزارش‌شده توسط فرد را افزایش نداد، اما چشمان‌شان داستان متفاوتی را روایت کرد. آنان سریع‌تر واکنش نشان و اهداف را سریع‌تر تشخیص دادند و تغییرات ظریفی در تمرکز را نمایان کردند.

ذهن‌آگاهی و تاثیر بر توجه مغز 

مردم اغلب فکر می‌کنند که ذهن‌آگاهی فقط مربوط به آرامش و سکون است، اما این تحقیقات مورد بزرگتری را آشکار کرد؛ ذهن‌آگاهی می‌تواند توجه مغز را افزایش دهد و این امر بر فعالیت‌های روزمره از جمله رانندگی، مطالعه، مکالمه و حتی عبور از خیابان تاثیر می‌گذارد.

محققان هنوز تحقیقات خود را به پایان نرساندند و می‌خواهند دریابند که با برنامه‌های مراقبه ذهن‌آگاهی طولانی‌تر چه اتفاقی رخ خواهد داد و آیا زمان بیشتر، می‌تواند نتایج قوی‌تری به همراه داشته باشد یا خیر. آنان همچنین کنجکاو هستند که آیا این دستاوردهای سریع در درازمدت باقی خواهند ماند یا خیر.

سایت ارث گزارش کرد، ذهن‌آگاهی ممکن است مهم به نظر نرسد اما می‌تواند صرف نظر از سن شما، بی‌سروصدا تمرکز مغز شما را بهبود بخشد و تنها مورد لازم، کمی صبر و تمرین است.

نتایج این تحقیق در مجله eNeuro منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha