• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042112675
  • خبرنگار : 50356

کاهش ۲۰ درصدی قیمت تخم‌مرغ در خراسان رضوی

کاهش ۲۰ درصدی قیمت تخم‌مرغ در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی گفت: میزان تولید تخم مرغ در استان از میزان مصرف آن بیشتر شده و به دلیل عرضه زیاد این محصول ۲۰ درصد قیمت تخم مرغ کاهش پیدا کرده است.

سعیدرضا یزدی در گفت‌وگو با ایسنا درباره عرضه و تقاضای تخم مرغ در خراسان رضوی، اظهار کرد: میزان تولید روزانه تخم‌مرغ در استان حدود ۴۵۰ تن است که از این مقدار، بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ تن در داخل استان مصرف شده و بقیه که بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن در روز است، به استان‌های دیگر یا کشورهای خارجی صادر می‌شود.

وی با اشاره به تأثیر گرمای هوا و تعطیلی مدارس و تاثیر آن بر کاهش مصرف تخم مرغ، بیان کرد: در نیمه اول سال تقاضا برای تخم‌مرغ کاهش پیدا می‌کند، اما به دلیل ماهیت بلندمدت چرخه تولید در مرغداری‌ها (حدود ۱.۵ سال) باید برای نیمه دوم سال که مصرف افزایش پیدا می‌کند، برنامه‌ریزی کرد تا با کاهش تولید مواجه نشویم، در حال حاضر میزان تولید از میزان مصرف در استان بیشتر است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی با تاکید بر کاهش قیمت تخم مرغ و چالش‌های کنونی واحدهای تولیدی در استان، بیان کرد: از آنجا که قیمت تخم‌مرغ کیلویی ۳۰ تا ۳۵ هزارتومان درب مرغداری کاهش یافته، خسارات شدیدی به واحدهای تولیدکننده وارد شده است که به تداوم تولید ضربه وارد خواهد کرد. به منظور رفع این چالش‌ها اقدامات تسهیل کننده‌ای با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و اداره دامپزشکی استان برای ذخیره تخم مرغ در سردخانه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از ضرر مرغداران، تسهیلاتی از سوی جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی فراهم شده تا مرغداران بتوانند تخم‌مرغ مازاد خود را به سردخانه‌ها منتقل کرده و از آن برای مصارف صنعتی مانند کارخانه‌های کیک و سس استفاده شود.

یزدی با اشاره به آخرین قیمت مصوب خرید تخم مرغ درب مرغداری، عنوان کرد: قیمت مصوب شده برای خرید تخم مرغ درب مرغداری کیلویی ۶۱ هزار تومان و برای مصرف کننده کیلویی ۷۲ هزار تومان است که با توجه به هزینه‌های سربار در تولید این قیمت هزینه‌های تولید را پوشش نمی‌دهد و به همین منظور پیگیری‌هایی صورت گرفته است که قیمت مصوب تخم‌مرغ اصلاح شود.

یزدی تداوم تولید را مستلزم اصلاح قیمت مصوب دانست و گفت: این مساله مانع کمبود تولید در ماه‌های آتی می‌شود. قیمت پیشنهادی به وزارت کشاورزی به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری ۷۲ هزار تومان و ۸۴ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم برای مصرف کننده است.

وی درباره صادرات تخم مرغ به دلیل مازاد تولید در استان و کشورهای عمده صادراتی، تصریح کرد: برخی کشورهای همسایه تقاضای بالایی در زمینه خرید تخم مرغ دارند. در حال حاضر با توجه به همجواری خراسان رضوی با کشور افغانستان صادرات تخم مرغ به این کشور به میزان زیادی انجام می‌شود. همچنین عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر نیز تقاضای زیادی برای خرید این محصول دارند که به این کشورها نیز صادر می‌شود.

یزدی بر لزوم انجام برنامه ریزی دقیق برای بازار صادرات تخم مرغ تاکید کرد و افزود: اگرچه باید نگاه اصلی ما برای تولید به مصرف داخلی باشد، زیرا کشورهای مذکور در آینده به سمت خودکفایی در تولید تخم مرغ پیش می‌روند، اما شناسایی کشورهای صادراتی جدید نیز باید مد نظر قرار گیرد تا در بلندمدت در بازارهای جدید حضور داشته باشیم.

حمل و نقل، چالش‌ بازار داخلی تولید تخم مرغ

وی به چالش‌های بازار داخلی از جمله حوزه حمل و نقل نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به گرمای شدید هوا با مشکلات در حوزه ماشین‌حمل و نقل سردخانه دار رو به رو هستیم، زیرا کیفیت تخم مرغ در درمای ۳۵‌ تا ۴۰ درجه از بین خواهد رفت. درباره زمانی سه ماه تابستان حتما باید تخم مرغ با ماشین یخچال‌دار حمل شود با توجه به پیک کاری تهیه ماشین یخچال‌دار برای مرغدار مشکل ایجاد می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی ادامه داد: حمل‌ونقل داخلی استان و کشور، به دلیل کمبود خودروهای یخچال‌دار با مشکل مواجه هستند.

وی پیشنهاد کرد که از خودروهای صادراتی برای حمل داخلی نیز استفاده شود تا بخشی از این مشکل حل شود. با بسیج امکانات و سردخانه‌های استان، تخم‌مرغ مازاد ذخیره‌سازی شده تا در نیمه دوم سال که مصرف افزایش پیدا می‌کند، به بازار عرضه شود.

یزدی همچنین درباره مدیریت نهاده‌ها در دوره ۱۲ روز حمله رژیم صهیونیستی به کشور، بیان کرد: در آن بازه با وجود کمترین آسیب در استان، تیم جهاد کشاورزی، پشتیبانی امور دام و دامپزشکی پای کار آمدند و نهاده‌های اضطراری را به سرعت از انبارها تهیه و به دست مرغداران رساندند، اما فرآیند صدور مجوز و انتقال همچنان طولانی و زمان‌بر است و هنوز برخی مرغداران نهاده اضطراری را دریافت نکرده‌اند؛ این موضوع نیاز به بازنگری فوری دارد.

وی از دولت درخواست کرد که مطابق قانون، در زمان افت قیمت، تولید را با خرید حمایتی حفظ کند، در غیر این صورت، در نیمه دوم سال به دلیل کاهش تولید، کشور با کمبود مواجه و نیازمند واردات از کشورهایی مانند ترکیه خواهیم شد. این در حالی‌ است که ایران در چند سال اخیر کاملاً در تأمین تخم‌مرغ خودکفا بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha