به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در سومین اجلاسیه مجمع روسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان ها و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی که با حضور مهدی چمران ریاست شورای شهر تهران، نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا و روسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان ها برگزار شد، گفت: تقارن برگزاری این جلسه با فتح بزرگ جبهه مقاومت را به فال نیک میگیریم. برای مردم مقاوم غزه صبر تقاضا داریم و امیدواریم رژیم صهیونیستی این هیولای دیو صفت از شنبه هفته بعد دیگر آن رژیم قبلی نباشد.
وی افزود: امیدواریم شاهد افول و فروپاشی هرچه بیشتر این رژیم باشیم. از این تدبیر که روسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراها در سراسر کشور شبکه شدند پیام مثبتی حاصل می شود و این تبادل اطلاعات و تجربیات بسیار خشنود کننده است.
حوزه فرهنگی بسیار مظلوم است
خطیب نماز جمعه تهران گفت: اینکه ما در مجموعه های گوناگون سامانه های متمرکزی برای رهگیری مسائل فرهنگی داشته باشیم بسیار مغتنم است. اما مسئولیت این عزیزان بسیار مضاعف است، حوزه فرهنگی بسیار مظلوم است چرا که در این حوزه به نسبت کمتر سرمایه گذاری و اقدام می شود. لذا افرادی که در این بخش پرچمداری می کنند و تصمیمات به بافت عمومی شهر نشر پیدا میکند باید بسیار آن را جدی بگیرند.
امام جمعه تهران مطرح کرد: ما از بین کلان مسائل فرهنگی باید انتخاب های دقیق داشته باشیم. حوزه فرهنگی یک تنوع بسیار عمیق دارد، لذا اگر نتوانیم موضوعات اصلی را دریابیم به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید و گرفتار تصمیم گیری های زیادی خواهیم شد، لذا به تصمیمات هوشمندانه ای نیاز داریم.
وی ادامه داد: با وجود تنوع خرده فرهنگی در کشور، دارای موضوعات بسیار جدی هستیم. بافت شهرها درست است که باهم متفاوت است اما موضوعات نزدیک است و شما باید با کشف اولویت ها تصمیمات مهمی بگیرید. متأسفانه در موضوع روابط اجتماعی در کلانشهرها گاها با مشکلاتی مواجهیم و دائما این فاصله های عاطفی به جامعه تحمیل می شود و حتی در خانواده هم تاثیرات منفی میگذارد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری مطرح کرد: اغلب در شهرهای بزرگ گرفتار خلأ حرکتی هستیم و شاهد آثار آن در اخلاق عمومی می باشیم که عوارض جسمی و روحی را بوجود میآورد؛ لذا ورزش و تحرکات عمومی یک مسئله مهمی است ک نیازمند نسخه است.چراکه آثار مهمی را برجا میگذارد.
فعالیت های جمعی به اندازه کافی شناخته شده نیست
محیط زیست، ارتباط با طبیعت و احساس مسئولیت نیاز به اصلاح نگاه ما دارد
خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: در مجموع حوزه فعالیت های جمعی به اندازه کافی شناخته شده نیست. تعاون و شکل گیری اجتماعی نیازمند یک نسخه علاجی است تا مشارکت های فرهنگی، اجتماعی و عمومی را که دامنه آن به اقتصاد هم می رسد را تعالی دهیم. بدون تردید محیط زیست، ارتباط با طبیعت و احساس مسئولیت مسایل بسیار مهمی است که نیاز به اصلاح نگاه ما دارد.
امام جمعه تهران افزود: موضوع خانواده به معنای جامع از تحکیم خانواده تا فرزندآوری که از اصلی ترین مسائل روز است، مورد تهاجم قرار گرفته است. امروز در جنگی قرار گرفته ایم که مقابل خانواده قرار گرفته است که فارغ از موضوعات اقتصادی، موضوعات فرهنگی هم در آن بسیار تاثیر گذار است.
«زیست عفیفانه» موضوع سطحی نیست
وی ادامه داد: باید چراغ خطر روشن شود. متاسفانه هرچه شهرها بزرگ تر شود این مسئله بیشتر نمود پیدا میکند، لذا باید مدارس و وضعیت بچه ها را مورد بررسی قرارداد. پشت صحنه این موضوع جریان صهیونیستی است و در دنیا در حال فروپاشی خانواده ها می باشد. کما اینکه درآمد کلان صهیونیست ها موضوع همجنسگرایی است؛ لذا «زیست عفیفانه» موضوع سطحی نیست و اگر دست کم گرفته شود ما خانواده را از دست می دهیم.
موضوعات فرهنگی و اجتماعی بهم تنیده است
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: موضوع ما لطمه خوردن سلول های اصلی جامعه است. به همین خاطر دشمن با ایجاد فتنه موضوع زن را پیش می کشد چراکه خانوده را تحت شعاع قرار می دهد. موضوعات فرهنگی و اجتماعی به حدی بهم تنیده است که با تفکیک این امور گاها به مشکل برمی خوریم.
شهر اسلامی باید با محوریت مسجد ساخته و اداره شود
وی تاکید کرد: زمانی شهری اسلامی است که با محوریت مسجد ساخته و اداره شود. صورت و سیرت یک شهر و تمدن اسلامی به مسجد است. از اصل وجود مسجد که ساخت، طراحی و ویژگی های مسجد است شروع نمایید تا به کارکرد آن برسید. متأسفانه اخیرا شهرهایی که ساخته می شود با شهرهای غیر اسلامی تفاوتی ندارد. باید اول مسجد ساخته شود و بعد پیرامون مسجد شهرها ساخته شود. در نگاه به مسجد باید تجدید نظر نماییم.
امام جمعه تهران افزود: مسجد نهادی خدایی است لذا نماز جماعت و جمعه براین اساس پیشنهاد شده است. حسینیه و هیات و ایامی مانند فاطمیه ابتکار ما است؛ لذا مسجد پیشنهاد خداوند متعال است. مسجد زندگی محله را متفاوت می کند و مردم آن دیگر خلأ عاطفی و مشارکت ندارند و دارای یک انسجام قوی هستند. موضوع دفاع مقدس منبعی عظیم برای اصلاح ساختار فرهنگی کشور است.به حوزه نخبگان باید توجه جدی شود چراکه به عنوان یک قطب بر فرهنگ کشور اثر گذار است. امیدواریم این اجتماع حساس و مهم شما با یک پرچمداری قوی و مستحکم به نتایج مثبتی برسد.
انتهای پیام
نظرات