• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402082114811
  • منبع : یادداشت

آنچه آمریکایی‌ها درک نمی‌کنند

آنچه آمریکایی‌ها درک نمی‌کنند

این روزها نظرسنجی‌های معناداری در سرتاسر امریکا منتشر می‌شود که قدر متیقن همه آنها، کاهش محسوس محبوبیت جوبایدن، رئیس‌جمهور ناتوان این کشور پس از جنگ غزه است. حمایت دموکرات‌های امریکا از نسل‌کشی در نوار غزه و اصرار آن‌ها بر عدم آتش‌بس، منجر به خشم بسیاری از رأی‌دهندگان مستقل امریکایی از بایدن شده است.

به گزارش ایسنا، حنیف غفاری در یادداشتی نوشت: آخرین نظرسنجی سی‌ان‌ان نشان می‌دهد که در صورت تکرار رقابت میان بایدن و ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا ۴۹ درصد و رئیس‌جمهور کنونی این کشور ۴۵ درصد آرا را کسب خواهند کرد.ضمن آنکه در ایالات سرنوشت‌سازی مانند پنسیلوانیا، میشیگان، نوادا، جورجیا و آریزونا نیز بایدن وضعیت خوبی ندارد و روز به روز شاهد رویگردانی بیشتر شهروندان امریکایی از وی هستیم.

کاهش سبد رأی بایدن در نزد رنگین‌پوستان، مسلمانان و لاتین تبارها یکی از موضوعاتی است که طی روزهای اخیر مورد توجه مؤسسات نظرسنجی قرار گرفته است. این گروه‌ها، که مجموعاً ۲۰ درصد جمعیت امریکا را تشکیل می‌دهند، نقش به‌سزایی در پیروزی بایدن بر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایفا کردند، اما اکنون بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند دیگر خود را اسیر دوگانه بایدن- ترامپ نساخته و اساساً در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو شرکت نکنند.

اما در ماورای نظرسنجی‌هایی که معطوف به دوگانه بایدن-ترامپ در امریکا صورت می‌گیرد، نظرسنجی‌های عمیق‌تر و تأمل‌برانگیزتری از سوی برخی مؤسسات برگزار می‌شود که معطوف به آینده این کشور بحران‌ساز در نظام بین‌الملل است. تحلیل پایگاه اکونومیست نشان می‌دهد که هرچقدر جنگ در غزه پیش می‌رود، پست‌های حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی کاهش می‌یابد و هواداری جوانان امریکایی-اروپایی از فلسطینیان در شبکه‌های اجتماعی رو به افزایش است. جامعه آماری این پیمایش کاربران شبکه‌های اجتماعی در امریکا، انگلیس و کشورهای اروپایی است. تحلیل اکونومیست از این پدیده این است: افراد سنین بالاتر (بالای ۶۰ سال) در جامعه آماری غرب، بیشتر هوادار اسرائیل و جوانان که سهم عمده کنشگران مجازی را تشکیل می‌دهند بیشتر هوادار فلسطین هستند.

حمایت جوانان اروپایی و امریکایی از فلسطینیان و نفرت آن‌ها از رژیم صهیونیستی، مسئله‌ای نیست که سران غربی قدرت کتمان یا تحریف آن را داشته باشند. حضور گسترده دانشجویان و فعالان اجتماعی جوان در تظاهرات‌هایی که در امریکا و اروپا در مخالفت با موجودیت رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم در غزه برگزار شده است، بیانگر واقعیتی است که دستگاه‌های امنیتی و سیاسی غرب از آن فراری هستند!

گذار از صهیونیسم تبدیل به یک الگوی فکری و عملیاتی در میان نسل‌های جدید در امریکا و اروپا شده است. این پدیده در حالی شکل گرفته است که مطابق محاسبات اولیه اتاق‌های فکر و سران غربی، گذشت زمان قاعدتاً باید به عاملی برای تثبیت جایگاه غیرمشروع اسرائیل در نزد نسل‌های آتی تبدیل می‌شد! اکنون این معادله کاملاً برعکس رقم خورده و مقدمات سقوط نهایی رژیم صهیونیستی را فراهم ساخته است. قطعاً در چنین روندی حامیان غربی جنایات رژیم صهیونیستی از جمله دولت‌های امریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه نیز هزینه‌های هنگفتی بابت حمایت از تروریسم صهیونیستی پرداخت خواهند کرد. بدون شک این هزینه‌ها به اندازه‌ای سنگین خواهد بود که فعلاً دستگاه‌های امنیتی و محاسباتی غرب حتی قدرت تخمین زدن آن را نیز ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha