• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402082820443
  • خبرنگار : 50233

در گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با استاندار مطرح شد

زمینه‌سازی برای توسعه روستایی با ۲.۵ برابر شدن اعتبار دهیاری‌های سمنان

زمینه‌سازی برای توسعه روستایی با ۲.۵ برابر شدن اعتبار دهیاری‌های سمنان

ایسنا/سمنان عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان سمنان از توجه ویژه دولت سیزدهم به مناطق روستایی و محروم خبر داد و گفت: اعتبار تخصیص‌یافته به دهیاری‌های استان سمنان در دو سال اخیر بیش از ۲.۵ برابر شده است.

سیدمحمدرضا هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: استانداری سمنان در دو سال گذشته، نگاه ویژه‌ای به توسعه مناطق روستایی در استان داشته است.

وی افزایش اعتبار واریزی به حساب دهیاری‌ها، سفرهای متعدد کاروان خدمت استان به بیشتر روستاهای استان و اجرایی شدن بخش عمده مصوبات این سفرهای درون‌استانی و حمایت‌های تسهیلاتی از کشاورزان، باغداران و دامداران را نمودی از رویکرد ویژه استانداری به روستاهای استان ارزیابی و بیان کرد: اعتبارات نقدی واریزی به حساب دهیاری‌های استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۲.۶ برابر شده است.

اوادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تا مردادماه ۱۴۰۲ رقمی بیش از ۳۳۸ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های استان سمنان واریز شده است.


وی به توجه ویژه به اشتغال‌زایی روستایی‌ها در دو سال اخیر اشاره و اظهار کرد: اشتغال‌زایی در روستاها نه‌تنها مانع مهاجرت روستایی‌ها شده است، بلکه می‌تواند به مهاجرت معکوس در استان کمک کند.

بسترسازی برای توسعه گردشگری روستایی با افزایش بوم‌گردی‌ها

وی با بیان اینکه روستاهای این استان ظرفیت قابل توجهی دارند گفت: یکی از مزیت‌های ویژه در روستاهای استان توجه به گردشگری است و در این دو سال، گام‌های بلندی در استان برداشته شده است.

استاندار سمنان افزایش قابل توجه اقامت‌های بوم‌گردی‌ در استان را در همین راستا ارزیابی و تصریح کرد: در این دو سال، مراکز بوم‌گردی در استان با رشد ۱۸ درصدی روبه‌رو بودند. تعداد بوم‌گردی‌های استان در این مدت از ۹۰ واحد به ۱۰۷ واحد بوم‌گردی افزایش یافت که بخش زیادی از آنها در روستاهای استان راه‌اندازی شدند.

وی توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان را در راستای تحقق استراتژی بلندمدت تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد گردشگری ارزیابی و بیان کرد: حمایت‌های دولت از مشاغل خانگی و صنایع دستی در این دو سال افزایش زیادی یافته است.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان سمنان یادآوری کرد: براساس آخرین گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات مشاغل خانگی به استان سمنان تخصیص داده شده است که ۱۲۸ میلیارد تومان آن به دو هزار و ۷۴۴ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی در استان پرداخت شده است.
توجه ویژه به مسکن روستایی در استان

هاشمی از جذب تسهیلات مسکن روستایی به‌عنوان نمودی دیگر از توجه ویژه استانداری به توسعه روستاها در این دو سال نام برد و گفت: استان سمنان با جذب ۹۳ درصدی تسهیلات در این بخش، رتبه نخست را در کشور دارد. این در حالی‌ است که میانگین جذب این شاخص در کشور ۵۸ درصد بوده است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکن روستایی در استان افزود: میانگین کشوری پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی ۴۲ درصد است و این شاخص در استان سمنان ۷۶ درصد بود که توجه ویژه به مسکن روستایی را در استان نشان می‌دهد.

استاندار سمنان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره مهمترین ارمغان و دستاورد سفرهایش به مناطق روستایی و نقش آن در توسعه روستایی اظهار کرد: طرح ابتکاری «کاروان خدمت» و سفر به روستاهای استان، دستاوردهای خوبی داشته است. در جریان این سفرها، بسیاری از مشکلات روستایی‌ها مرتفع شد.

وی دیدار چهره به چهره با مردم را در امیدبخشی به مردم موثر دانست و از رضایتمندی مردم از سفر خادمان خود به روستا به عنوان مهمترین ارمغان این سفرها یاد کرد و گفت: این دیدارها نقش مهمی در شناخت نیازها و مطالبات مردم و بخصوص روستایی‌ها داشته است. با توجه به حضور مدیران استان در این سفرها، گاه مشکلات مطرح‌شده مردم در همان محل یا در بازه زمانی کوتاهی حل شده است.

حل مشکلات روستایی‌ها با سفر به ۳۲۰ روستای استان
هاشمی با بیان اینکه معمولا در هر سفر کاروان خدمت ۳۰ تا ۴۰ نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی یا مدیران ستادی حضور داشتند اضافه کرد: در این سفرها، مدیران دستگاه‌هایی که بیشترین ارتباط را با نیازهای روز روستاها و مردم داشتند، حضور می‌یافتند.

استاندار سمنان با بیان اینکه در این دو سال، من به اتفاق کاروان خدمت در بیش از ۳۲۰ روستای استان حضور یافتیم اظهار کرد: این تعداد روستا، معادل ۸۵ درصد کل روستاهای استان است.

وی از تصویب ۶۸۳ مصوبه در جریان این سفرها به مناطق روستایی خبر داد و افزود: تاکنون تقریبا ۷۰ درصد مصوبات محقق شده و بقیه نیز در حال رسیدگی است. یک کمیته، مسؤول رسیدگی و پیگیر اجرایی شدن این مصوبات است.

او راه‌اندازی کاروان خدمت را مناسب‌ترین راه برای تعامل با مردم و حل مشکلات آنها دانست و عنوان کرد: براساس ارزیابی نهاد ریاست جمهوری، استانداری سمنان در سطح کشور رتبه اول را در شاخص «ارتباط و تعامل با مردم استان» دارد که بی‌شک شکل‌گیری کاروان‌های خدمت و سفر به مناطق شهری و روستایی استان، نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در این توفیق و رضایتمندی مردم از خادمان خود در استانداری داشته است.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان وعده داد که تا آخرین روز خدمت خود در استان، ارتباطش را با تمام اقشار و از جمله روستایی‌ها حفظ کند و با تداوم سفر کاروان‌های خدمت، به حل مشکلات مردم بپردازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha