• شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402090402191
  • خبرنگار : 50035

بررسی ۳ چالش مهم در سومین مجمع سلامت استان همدان

بررسی ۳ چالش مهم در سومین مجمع سلامت استان همدان

ایسنا/همدان رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان همدان از برگزاری سومین مجمع سلامت استان در پایان هفته جاری با بررسی سه چالش مهم استان خبر داد.

دکتر حبیب معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری سومین مجمع سلامت استان در روز پنجشنبه ۹ آذر از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲ در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: پیش از برگزاری مجمع استان، مجاع شهرستان‌ها را داریم که سال گذشته در هر ۱۰ شهرستان برگزار شد اما امسال شهرستان‌ها را نوبت‌بندی کردیم تا پنج شهرستان شامل بهار، رزن، اسدآباد و همدان امسال و پنج شهرستان باقیمانده سال آینده برگزار کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون مجمع سلامت چهار شهرستان برگزار شده و مجمع سلامت شهرتسان همدان به صورت مشترک با استان برگزار خواهد شد چراکه میهمانان مشترک دارند، خاطرنشان کرد: مجمع سلامت معمولاً سالی یکبار برگزار می‌شود و علتش این است که بین ۷۵ تا ۸۰ درصد پیشبرد اهداف سلامت مربوط به ادارات و سازمان‌های دیگر به عنوان سازمان‌های همکار و سمن‌ها است.

معصومی مطرح کرد: اگر حوزه سلامت کارش را صددرصد و به نحو احسن انجام دهد، تنها ۲۰ درصد اهداف محقق می‌شود و ۸۰ درصد دیگر مربوط به اداراتی است که با مسائلی نظیر آب و هوا، خاک، غذا، مسکن و حتی تولید خودرو مربوط هستند و باید حمایت تمام دستگاه‌ها را برای تحقق اهدافمان داشته باشیم 

وی با بیان اینکه براساس اسناد بالادستی تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به برگزاری این مجمع به صورت سالانه هستند، گفت: این مجمع با حضور حداکثری مسئولان استانی و ذی‌نقشان سلامت برای تبادل دانش، نظرات و تجربیات، یادگیری جمعی، گفتمان‌سازی، رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم، تبیین اولویت‌های سلامت و حمایت‌طلبی برای آنها برگزار می‌شود.

معصومی با اشاره به اینکه هر ساله در مجامع استانی سه چالش به عنوان گفتمان غالب مطرح می‌شود و همه شرکت‌کنندگان عهد می‌بندند در راستای تحقق اهداف سلامت و رفع چالش‌ها تلاش کنند، یادآور شد: در سطح استان حدود دو سال گذشته سعی کردیم بیش از ۷۰- ۸۰ مورد از چالش‌های بازدارنده تحقق اهداف سلامت را مشخص کنیم و همه ساله سه مورد از آنها به عنوان گفتمان غالب با سه سخنران مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه موضوع اصلی سال گذشته مجمع جوانی جمعیت، تغییر اقلیم و سند بیماری‌های غیرواگیر بود، افزود: امسال نیز سه چالش دیگر از سوی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تعیین و ابلاغ شده که شامل خدمات توانبخشی و تبیین و ادغام این خدمات در حوزه سلامت، سند ملی امنیت غذا و تغذیه و بحث ایمنی ترافیک است در در حقیقت برگزاری این مجمع به نوعی حمایت‌طلبی و سردادن فریاد است که چالشی وجود دارد و همه باید برای حلش کمک کنند.

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان همدان ادامه داد: دستور کار نخست در مجمع سالانه سلامت استان، خدمات توانبخشی و تببین و ادغام این خدمات در حوزه سلامت است به طوریکه ما به خاطر شیوع سکته‌های مغزی، حوادث، سقوط از ارتفاع، حوادث ترافیکی، نواقص مادرزادی و آنهایی که با مشکلات مادرزادی متولد می‌شوند، افزایش امید به زندگی، سالمندی و شیوع بیماری‌های غیرواگیر روز به روز نیاز به خدمات توانبخشی در جامعه احساس می‌شود و تعداد افراد نیازمند به خدمات توانبخشی گفتاری، بینایی، کاردرمانی، فیزیوتراپی و شنوایی‌شناسی رو به افزایش است.

وی دستور کار دوم را مربوط به سند امنیت غذا و تغذیه دانست و اظهار کرد: از نظر امنیت غذا و تغذیه نیاز به کارهای زیادی داریم به طوریکه سند ۱۰ ساله‌ای مصوب شده که همه دستگاه‌ها باید براساس آن سند بالادستی برنامه‌های عملیاتیشان را تدوین و اجرا کنند و از امسال تا ۱۴۱۱ اجرایی می‌شود.

معصومی، دستور کار سوم را بحث ایمنی ترافیک اعلام کرد و گفت: سال گذشته در حوادث ترافیکی ۴۲۰ نفر فوتی داشتیم که در سال‌های گذشته به علت شیوع کرونا کاهشی بود اما بعد از آن مجدداً این روند افزایش یافته است. در ضمن حوادث ترافیکی یکی از پنج علت مرگ‌ومیر مردم استان همدان بوده و در حدود ۴.۵ درصد فوتی‌ها به علت حواث ترافیکی رخ می‌دهد. 

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه حوادث ترافیکی در سنین پایین رخ می‌دهد و سال‌های عمر از دست رفته به خاطر این حادثه خیلی زیاد است به طوریکه درصد زیادی از مردم ما وقتی در سن ۲۰ سالگی فوت می‌کنند چون امید به زندگی ۷۵ سال است، انگار ۵۵ سال زودتر از سن مققرر فوت می‌کنند و خانواده‌ها نیروی کارشان را از دست می‌دهند و حدود ۸.۳ میلیارد تومان ضرر مالی به خانواده‌ها، جامعه و دولت تحمیل می‌شود.

معصومی برگزاری جشنواره «تعهد و مسئولیت اجتماعی سلامت» را از برنامه‌های جانبی مجمع دانست و مطرح کرد: در این جشنواره از کسانی‌که در طول سال گذشته بیشترین همکاری را با حوزه سلامت استان داشته‌اند تقدیر می‌شود به طوریکه شناسایی برترین‌های حوزه سلامت براساس سنجه‌های موجود و تعهد و مسئولیت‌پذیری اجتماعی انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha