• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402102316284
  • خبرنگار : 50212

معاون استاندار مرکزی عنوان کرد:

ساوه جزو پنج شهر دارای تنش آبی کشور/۱۹ چاه جدید حفر می شود

ساوه جزو پنج شهر دارای تنش آبی کشور/۱۹ چاه جدید حفر می شود

ایسنا/مرکزی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: اجرای خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری بطول ۳۰ کیلومتر از مسیر ساوه به آوه در دستور کار است.

علی‌اکبر اسدی عصر روز گذشته جمعه ۲۲ دیماه در جلسه شورای حفاظت آب شهرستان ساوه که در سد الغدیر تشکیل شد با بیان اینکه ساوه در زمره پنج شهر دارای تنش آبی در کشور قرار گرفته است، اظهار کرد: بهبود شرایط آبی و تامین نیاز این شهرستان منوط به بارش‌های فراتر از نرمال است.

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ تمهیدات لازم برای شرایط بحرانی تامین آب به ویژه در فصل تابستان گفت: این جلسه به منظور بررسی راهکارهای لازم در راستای جلوگیری از بحرانی شدن شرایط تامین آب شهروندان این شهر برای مصارف شرب تشکیل شده است.

وی در ادامه برنامه ریزی برای حفر چاه های جدید جهت جلوگیری از بحرانی شدن تامین آب و بهره مندی از ظرفیت چاه های دستگاه های اجرایی را از جمله راهکارهای تامین آب شرب برای ساوه دانست و گفت: منابع مورد نیاز مالی برای اجرای این طرح کوتاه مدت در قالب حفر چاه جدید ۱۲ میلیارد تومان است که از طریق منابع مالی استانی تخصیص خواهد یافت و باید از منابع ملی نیز اختصاص یابد.

اسدی گفت: در خصوص حفر ۱۹ حلقه چاه جدید نیز شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی مکلف است، قبل از بحرانی شدن شرایط آبی اقدام کند.

وی در خصوص جیره بندی آب شرب ساوه در فصل تابستان نیز گفت: در خصوص جیره بندی آب شرب نمی‌توان از هم‌اکنون اظهار نظر کرد چرا که بستگی به شرایط بارندگی و بهره برداری از چاه های هدف‌گذاری شده دارد.

معاون استاندار مرکزی در خصوص انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری به عنوان یک برنامه بلندمدت گفت: با دستور وزارت نیرو لوله گذاری ۳۰ کیلومتر خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری از مسیر ساوه تا آوه در دستور کار قرار گرفته و با تزریق منابع اعتباری ملی بهره برداری از این پروژه ملی تسریع می یابد.

فرماندار ساوه نیز گفت: حیات کشاورزی ساوه و تامین بخشی از نیاز مصارف شرب این شهر وابسته به منابع آبی سد الغدیر است.

مهدی الیاسی افزود: کاهش نزولات آسمانی منجر به پایین آمدن میزان آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر شده است که نتیجه آن ایجاد تنش آبی در این شهرستان است.

وی اظهار کرد: ساوه به دلیل مزیت های اقتصادی که در حوزه کشاورزی و صنعتی دارد توانسته است نرخ بیکاری برخی استان های کشور را کاهش دهد.

فرماندار ساوه با بیان اینکه کمبود آب در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۷ در این شهرستان تجربه شده است، افزود: باید با برنامه ریزی مناسب و فرهنگ سازی، مشکل تنش آبی را برطرف کرد و تامین منابع آبی برای این شهرستان پایدار شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: عملیات اجرایی انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری به عنوان یک پروژه ملی، در سال های قبل به دلیل محدودیت اعتبارات با وقفه مواجه شده بود.

حجت‌الاسلام محمد سبزی به پیگیری های صورت گرفته در دولت قبلی و دولت فعلی اظهار کرد: با انتخاب قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان پیمانکار عملیات اجرایی، در ادامه خط انتقال از منطقه سلفچگان از سرگرفته شد.

نماینده ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه در تامین و مصرف آب مولفه‌های گوناگونی دخیل هستند، اظهار کرد: نباید آبی که برای مصارف شرب تهیه می شود را به مصارف صنعتی رساند بلکه صنایع باید موضوع بازچرخانی پساب را در دستور کار قرار دهند و نیازی به استفاده از منابع آبی شرب برای صنعت نباشد.

حجت‌الاسلام سبزی همچنین با اشاره به قرارگرفتن ساوه در زمره شهرهای دارای تنش آبی گفت: از آنجا که انتقال سهم آب ساوه در زمره طرح های اضطراری قرار گرفته، اجرای شبکه طرح انتقال از ساوه به سمت شهر آوه بطول ۳۰ کیلومتر با دستور وزیر نیرو در دستور کار قرار گرفته است.

حشمت اله عباسی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز با اشاره به تدوین سه برنامه جهت تامین آب شرب ساوه افزود: با نظر وزیر نیرو ساوه جزو پنج شهر دارای تنش آبی کشور قلمداد شده است و براین اساس قرار گرفتن طرح انتقال سهم آب ساوه در زمره طرح های اضطراری در همین راستا صورت گرفته است.

وی گفت: در برنامه کوتاه مدت، استفاده از چاه‌های آب سایر دستگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت. همچنین استفاده از ظرفیت آب زهکش پایآب سد الغدیر، تجهیز و بهره برداری دو حلقه چاه جدید در مجاورت تصفیه خانه، احیا و بازسازی چاه‌های منطقه سیدقلی از دیگر برنامه های کوتاه مدت برای تامین آب شرب ساوه است که با اجرایی شدن این طرح ها در مجموع، ۱۸۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت منابع آبی افزوده خواهد شد.

عباسی به حفر ۱۹ حلقه چاه جدید جایگزین چاه های خشک شده به عنوان برنامه میان مدت اشاره کرد و گفت: با حفر این تعداد چاه در مجموع حدود ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب به ظرفیت منابع آبی ساوه افزوده خواهد شد و تحقق آن نیاز به تامین اعتبار و احداث خط انتقال برق برای حفر چاه دارد.

وی بیان کرد: هر ظرفیتی به منابع آبی اضافه شود قطعا در صورت عدم صرفه جویی و مدیریت در مصرف، همچنان با تنش آبی مواجه خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی نیز گفت: موضوع آب نقش محوری در ساوه دارد و باید در مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی تصمیمات سختگیرانه اتخاذ شود.

عزت اله آمری با اشاره به طرح انتقال آب ساوه از سد کوچری گفت: این طرح برای تامین نیاز آب شرب ساوه در زمره طرح‌های اضطراری قرار گرفته تا با تسریع در اعتبارات در سریعترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.

وی گفت: حفر ۱۹ حلقه چاه جدید به عنوان یک طرح اضطراری برای تامین نیاز آب شهر ساوه به مصارف شرب باید انجام شود تا در فصل گرما با تنش آبی مواجه نشویم. درخصوص اصلاح شبکه های آبرسانی در حوزه کشاورزی نیز اقدامات سختگیرانه صورت گیرد.

وی از اعمال سیاست های سختگیرانه در حوزه کشاورزی در سال آینده خبر داد و خواستار پرهیز از کشت محصولات با نیاز آبی بالا با توجه به تنش در مصارف آب شرب این شهرستان شد. 

آمری خواستار جلوگیری از استقرار صنایع آب بر در این شهرستان شد و گفت: بازچرخانی پساب صنعتی برای مصارف صنعت به منظور برداشتن فشار از روی منابع آبی زیرزمینی، یک ضرورت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha